Stiri despre lideri europeni

  38 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Analiză Stratfor. Uniunea Europeană va intra într-un an dificil. Care sunt principalele provocări în 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză Stratfor. Uniunea Europeană va intra într-un an dificil. Care sunt principalele provocări în 2019

  Anul 2019 se anunţă a fi unul ieşit din comun pentru Uniunea Europeană. La numai câteva luni după preconizata ieşire a Regatului Unit din blocul comunitar, va fi ales un nou Parlament European. Alegerile europarlamentare vor fi urmate de selectarea unei noi Comisii Europene şi a noilor preşedinţi ai Băncii Centrale Europene şi Consiliului European.

 • Manfred Weber, după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România, ţara face paşi înapoi în lupta anticorupţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manfred Weber, după întâlnirea cu Dăncilă: Sunt extrem de îngrijorat de situaţia din România, ţara face paşi înapoi în lupta anticorupţie

  Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a transmis, după întâlnirea avută marţi cu premierul Viorica Dăncilă, că este extrem de îngrijorat de situaţia din România şi că a întrebat-o pe Dăncilă despre corupţie şi despre independenţa justiţiei, el arătând că România face paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta anticorupţie. „Nu vom negocia în ceea ce priveşte statul de drept”, este mesajul lui Manfred Weber, după întrevederea cu premierul român.

 • Pelerinaj la Trump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pelerinaj la Trump

  Mulţi liderii internaţionali şi şefi de mari companii şi-au trimis emisari la New York, unde se află preşedintele ales al SUA şi echipa sa, pentru a afla, din timp, intenţiile viitorului locatar de la Casa Albă.

 • Liderii europeni vor discuta la Berlin cu preşedintele Barack Obama despre sancţiunile economice împotriva Rusiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderii europeni vor discuta la Berlin cu preşedintele Barack Obama despre sancţiunile economice împotriva Rusiei

  Liderii europeni se vor întruni vineri la Berlin pentru a discuta cu preşedintele american Barack Obama despre o posibilă extindere a sancţiunilor economice impuse împotriva Rusiei pentru finanţarea insurgenţei pro-ruse din estul Ucrainei, precum şi pentru anexarea peninsulei Crimeea. De asemenea, pe agenda de discuţii ar fi şi sancţiuni pentru raidurile aeriene din Siria, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters.

 • UPDATE Criza de credibilitate a Europei: cine vorbeşte pentru cine, pe ce mandat, cu ce responsabilitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Criza de credibilitate a Europei: cine vorbeşte pentru cine, pe ce mandat, cu ce responsabilitate?

  UPDATE 15.30 CETA: Al doilea ultimatum. Surse europene au confirmat pentru colegii de la Reuters stirea pe care v-o dădeam ieri: oficialii UE şi cei canadieni au comunicat Belgiei că termenul limită acceptabil este până luni seara. În caz contrar, primul ministru canadian Justin Trudeau îşi va anula prezenţa anunţată iniţial pe 27 octombrie pentru ceremonia de semnare.

 • Merkel: „O să discut cu Hollande, Renzi şi Erdogan despre criza migranţilor în marja summitului G20”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Merkel: „O să discut cu Hollande, Renzi şi Erdogan despre criza migranţilor în marja summitului G20”

  Angela Merkel a anunţat joi seara că se va întâlni cu preşedintele francez Francois Hollande, premierul italian Matteo Renzi şi cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan în marja summitului G20 din China, pentru a purta discuţii despre criza migranţilor, după ce Ankara a ameninţat în ultimele luni că va suspenda acordul UE-Turcia privind gestionarea fluxului migratoriu, transmite Reuters.

 • Fotografia de adio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fotografia de adio

  Elita politică occidentală e inutilizabilă. În afară de semnătura pe vraful de demisii scadente, nu mai putem aştepta nimic de la aceşti lideri pierduţi în catastrofa propriei aroganţe. Cîndva, înainte de Bruxelles, exista o speranţă. Puteam crede că transa interminabilă a păstorilor de cîrduri de vorbe goale se va risipi la contactul cu violenţa bestială şi răul absolut. Nu e aşa, iar asta contează.

 • Eternul feminin, eternul jihadism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eternul feminin, eternul jihadism

  Unii ştiu „de ce iubim femeile”. Nu puţini le adoră necondiţionat. Alţii le acoperă trupurile de piatră, ca să nu pângărească neprihănita privire a unui musulman de frunte. Dar ce ne facem oare cu femeia extremistă?

 • Tatăl nostru, valorile lor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tatăl nostru, valorile lor

  Ne place oare să ne batem joc de noi sau de cultura noastră? Europa stă să se prăbuşească sub impactul unor contraproiecte. Dar trebuie să-şi sape şi propria groapă? De ce insistă unii din liderii ei s-o adâncească? Nu putem agoniza demn?

 • Festivalul european al derutei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul european al derutei

  Mai nou, trebuie să fii nebun să nu fii paranoic. De duminica trecută, Liviu Dragnea şi PSD au devenit anti-comunişti. Toate la timpul lor. În ultimii 25 de ani, partidul n-a avut o zi liberă. A construit o reţea de moluri peste gropile comune lăsate în urmă de comunişti şi a găsit, abia acum, răgazul să se reculeagă în subsol. Gestul lui Dragnea obligă.