licoare - ultimele știri
Însemnările de pe cărți sunt de cele mai multe ori informații vitale. Desigur, arată respectul față de carte.
„Limba mielului”, planta cu flori albastre, care creşte spontan şi pe care iubitorii plantelor medicinale chiar o cultivă, are suficient de multe calităţi terapeutice încât să justifice aprecierea în fitoterapie. Maceratul în vin este una dintre cel...
Consumate ca atare sau sub forma diferitelor preparate culinare ori fitoterapeutice, gutuile sunt apreciate mai ales pentru proprietăţile lor antioxidante, vitaminizante şi astringente. Dar lista beneficiilor aduse sănătăţii e mult mai lungă.
Vrancea este judeţul cu cea mai mare suprafaţă cultivată cu viţă-de-vie, dar şi cu cei mai mulţi oameni implicaţi în acest domeniu.
Numită popular şi lămâiţă, datorită mirosului asemănător cu al lămâii, roiniţa (Melissa officinalis) este o plantă cunoscută mai ales pentru efectele terapeutice eficiente în afecţiunile stomacului. Dar în funcţie de modul în care este preparată, poa...
Există nenumărate modalităţi de a savura o ceaşcă de cafea, care diferă de la o ţară la alta, de pe un continent pe altul, în funcţie de tradiţia pe care fiecare popor şi-a cultivat-o de-a lungul timpului.
Tipuri de cafea tadiţională pe glob: cu whisky, brânză, lămâie, lapte sau piper, caldă sau cu gheaţă
Galerie foto adevarul.ro: Tipuri de cafea tadiţională pe glob: cu whisky, brânză, lămâie, lapte sau piper, caldă sau cu gheaţă
Un clujean a reuşit să dea lovitura în Germania cu o licoare care a ajuns pe rafturile marilor reţele de supermarket din această ţară. Paul Peteanu intenţionează să intre şi pe piaţa din România, dar nu mai devreme de 2022.
Oameni din întreaga lume îşi încep ziua savurând o ceaşcă de cafea. Cu toate acestea, modul în care beau sau în care o prepară poate varia foarte mult.
Gustul înţepător, catifelat şi cu o savoare unică al mustului este de nerefuzat. Obţinut din struguri care se storc bine până iese toată zeama, mustul se transformă ulterior în vin. Până “fierbe”, licoarea obţinută este extrem de bogată în vitamine, ...
O sticlă de vin desfăcută îşi păstrează aroma degajată de faimoasa licoare timp de şase ore. După trei zile vom observa că îşi schimbă aroma şi va avea un gust nu tocmai plăcut. Trebuie să ştim că există şi vinuri a căror aromă poate să reziste şi ap...
A XIX-a ediţie a Septemberfest, Festivalul Berii la Cluj, se va desfăşura între 8 şi 10 septembrie pe platoul Sălii Sporturilor.
Ce fel de struguri trebuie folosiţi, ce vase şi ustensile sunt indicate şi de câte ori trebuie tras vinul pentru a căpăta un buchet memorabil sunt întrebările pe care le are în minte fiecare om care începe să facă vin singur acasă. Un specialist în v...
Reţeta ei a fost adusă la Galaţi de un industriaş austriac de origine evreiască. Acesta a construit prima fabrică de bere din oraş în anul 1842, manufactura fiind transformată în stabiliment industrial modern de către cehul Josef Ploll. Reţeta a dis...