Stiri despre liberalizare

  206 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • ANRE comandă importuri mai mari de gaze la vară pentru a evita facturi mai mari la iarnă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  ANRE comandă importuri mai mari de gaze la vară pentru a evita facturi mai mari la iarnă

  „Înţeleptul îşi face iarna car şi vara, sanie”, spune o vorbă din popor. Pe acelaşi principiu, România va importa mai multe gaze naturale în perioada verii, chiar dacă necesarul ar putea fi acoperit din producţia internă, astfel încât factura să nu crească la iarnă, când gazele importate din Rusia sunt mai scumpe.

 • Centrală de apartament, sistem centralizat sau încălzire pe curent electric? Ce este mai convenabil?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centrală de apartament, sistem centralizat sau încălzire pe curent electric? Ce este mai convenabil?

  O gigacalorie costă 162 de lei dacă o produci într-o centrală de apartament, în vreme ce în acest moment media naţională facturată este de 203 lei, potrivit unui studiu realizat de către Ariston Thermo România.Mai mult, fără subvenţiile plătite în acest moment de către autorităţi, preţul ajunge la 288 de lei pe fiecare gigacalorie. În cazul în care încălzirea s-ar face pe bază de curent electric, atunci o gigacalorie ar fi produsă cu 523 de lei.

 • Pieţe de gaze - de la formare la liberalizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pieţe de gaze - de la formare la liberalizare

  Liberalizarea pieţei de gaze are nevoie dincolo de o legislaţie corespunzătoare, de o cultură  specifică, de metode de comunicare, de transparenţă, activităţi care nu sunt promovate, întreţinute si conduse de nici una din instituţile statului roman.

 • Energia înseamnă pentru omenire ceea ce înseamnă sângele pentru corpul omenesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Energia înseamnă pentru omenire ceea ce înseamnă sângele pentru corpul omenesc

  Dilema epuizării resurselor versus suportabilitatea costurilor acestora, dorită a fi tranşantă prin liberalizarea pieţelor necesită culturalizarea consumatorilor, altfel putem asista la reversul procesului şi creşterea sărăciei. În lipsa altor iniţiative lansez parteneriatul „Adevărul despre energie” ca o platformă de diseminare a informaţiilor despre energie şi culturalizarea energetică a publicului larg.

 • Liberalizarea pieţei de energie cu faţă umană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalizarea pieţei de energie cu faţă umană

  Raportul Expert Forum „Liberalizarea cu faţă umană”, arată pericolele nerealizării liberalizării pieţei de gaze şi energie, dar nu tratează necesitatea reducerii costurilor, strategii de eficienţă şi eficacitatea în sectorul energetic şi mai ales necesitatea diseminării, consilierii şi învăţării consumatorilor despre oportunităţile şi pericolelor care le implică această liberalizare şi cum pot fi maximizate primele şi minimizate celelalte.

 • Liberalizarea exportului de fier vechi se amână
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liberalizarea exportului de fier vechi se amână

  Doar 33 de deputaţi din fracţiunile Partidului Liberal şi celui Liberal-Democrat au susţinut un proiect de lege ce prevedea demonopolizarea exportului de metal vechi, în timp ce democraţii şi comuniştii nu şi-au dat votul.

 • Declaraţie încurajatoare. Štefan Füle vrea să continuăm reformele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţie încurajatoare. Štefan Füle vrea să continuăm reformele

  Este pentru prima dată când un oficial european de rang înalt spune că Republica Moldova merită perspectiva de aderare la UE. Aşa a comentat şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, ambasadorul Dirk Schuebel, declaraţia comisarului european pentru extindere şi politica europeană de vecinătate, Štefan Füle.

 • Ceauşescu, la fileu: O fotografie pe care n-ai mai văzut-o niciodată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ceauşescu, la fileu: O fotografie pe care n-ai mai văzut-o niciodată

  Începând cu anul 1966, Nicolae Ceauşescu îşi muta curtenii, vara, la Neptun. În complexul special amenajat se ţineau şedinţe şi se făceau primiri de oaspeţi străini. Ceauşescu nu mai agrea izolarea demnitarilor în concediu, dar nici turismul românilor în Occident.

 • România cere UE liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România cere UE liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova

  Miniştrilor de externe europeni le va fi prezentată azi o scrisoare iniţiată de România în care statelor membre ale Uniunii li se cere sprijinul pentru trecerea la faza a doua a Planului de acţiune privind liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova

 • Producătorii agricoli cer schimbarea legii pentru a proteja terenurile de străini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Producătorii agricoli cer schimbarea legii pentru a proteja terenurile de străini

  Pământul este principalul mijloc de producţie al României şi este un bun naţional care nu trebuie înstrăinat, a declarat astăzi Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), asociaţie care cere revizuirea legislaţiei astfel încât terenul să rămână în continuare proprietate exclusivă a românilor.

 • Ministrul Agriculturii s-a răzgândit a treia oară într-o lună. Vrea să protejeze terenurile de străini, dar încă nu se ştie cum
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministrul Agriculturii s-a răzgândit a treia oară într-o lună. Vrea să protejeze terenurile de străini, dar încă nu se ştie cum

  Stelian Fuia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat astăzi că „pământul trebuie să rămână în mâinile românilor şi să fie lucrat de români în folosul economiei naţionale“, precizând că încă nu a stabilit modalitatea prin care va împiedica liberalizarea pieţei pieţei funciare, stabilită la 1 ianurie 2014 prin Tratatul de aderare a României la UE. Marţi, ministrul declara că „şansele de a b

 • MADR lucrează la înfiinţarea unei bănci funciare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MADR lucrează la înfiinţarea unei bănci funciare

  Ministerul Agriculturii lucrează la înfiinţarea unei bănci funciare, care să aibă drept de preempţiune la cumpărarea terenurilor agricole, ajutând astfel la comasarea lor şi la menţinerea terenului "într-o apartenenţă naţională ", a declarat astăzi Stelian Fuia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 • Ministerul Economiei susţine că preţurile la gaze nu vor creşte excesiv
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ministerul Economiei susţine că preţurile la gaze nu vor creşte excesiv

  Liberalizarea preţului la gaze, cerută de FMI şi Comisia Europeană, nu ar avea ca efect creşterea puternică a tarifelor, la nivelul celor de import, întrucât în România puterea de cumpărare este redusă, a declarat miercuri Dumitru Chisăliţă, consilier în Ministerul Economiei.

 • EXCLUSIV FMI cere scumpirea cu 15% a electricităţii în februarie şi cu 15% a gazelor până la vară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV FMI cere scumpirea cu 15% a electricităţii în februarie şi cu 15% a gazelor până la vară

  Fondul Monetar Internaţional a cerut Guvernului majorarea cu cel puţin 15% a preţului la electricitate până la finele lunii februarie, ca urmare a secetei care a redus producţia în hidrocentrale, potrivit unui draft al scrisorii de intenţie redactat în aceste zile şi obţinut de „Adevărul". De asemenea, preţul gazelor pentru firme ar trebui majorat cu 15% până la vară, susţine FMI.

 • În 2012 zburăm din Chișinău în Milano, Veneţia şi Roma cu 148 de euro în ambele direcţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În 2012 zburăm din Chișinău în Milano, Veneţia şi Roma cu 148 de euro în ambele direcţii

  Premierul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii companiei Moldavian Airlines & Carpatair. Potrivit unui comunicat, subiectul discuţiei a vizat intenţia companiei Moldavian Airlines & Carpatair de a deschide vânzări online a biletelor de avion, la preţuri reduse, pentru zborurile directe din Chişinău spre câteva oraşe din Italia.

 • Poştaşii se opun directivei de liberalizare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poştaşii se opun directivei de liberalizare

  România ar putea întâmpina aceleaşi tensiuni ca şi statele unde serviciile poştale au fost deja liberalizate. Poştaşii europeni au cerut, la Bruxelles, ca aplicarea Directivei europene privind liberalizarea serviciilor poştale să fie amânată.

Modifică Setările