Stiri despre lia bugnar

  29 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Clauze
contractuale cu propriul sine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Clauze contractuale cu propriul sine

  Sonia, protagonista monodramei scrise de Lia Bugnar, este o violonistă deja celebră. Ajunsă la 33 de ani are cvasi-asigurată ceea ce se cheamă o carieră internaţională, plătită, e drept, cu 29 de ani de muncă dură. Şi privaţiuni nenumărate. A concertat în cele mai celebre săli din lume.

 • „Peretele“, comedia de la Teatrul Metropolis, se joacă şi pe malul Borcei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Peretele“, comedia de la Teatrul Metropolis, se joacă şi pe malul Borcei

  "Peretele", în regia celui mai în vogă dramaturg român, Lia Bugnar, a dat ochii cu publicul la sfârşitul anului 2014. De atunci şi până acum se tot joacă la Teatrul Metropolis unde abia mai găseşti bilete pentru această piesă. Este genul de spectacol care îl cucereşte şi pe românul care nu este avid după teatru şi fuge din calea relaxării de bun gust.

 • O minune ce
se cere repetată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O minune ce se cere repetată

  Intră pe neaşteptate în sala de spectacole, de pe o laterală şi începe să ne vorbească. Ne cere un leu, doi sau cinci. Cât vrem sau cât putem fiecare. Ne spune că un leu înseamnă nimic, câteodată înseamnă mult, iar uneori înseamnă totul.

 • Bacalaureat. Un film despre noi, românii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bacalaureat. Un film despre noi, românii

  Ura de sine. Povestea filmului lui Cristian Mungiu e ca o extracţie chirurgical-cinematografică. E ceea ce a rămas în urma Comunismului. Ceea ce am dezvoltat în timpul şi după Dictatură: ura de sine. Şi asta vrem să le impunem şi copiilor noştri. Să ne urâm înfocat, de-a lungul întregii vieţi, urmăriţi toată viaţa de gândul plecării din ţară, iar dacă rămânem să facem ceea ce ştim mai bine: să ne acomodăm.

 • Lia Bugnar, Niko Nitai şi Cristi Juncu, premiaţi la Undercloud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lia Bugnar, Niko Nitai şi Cristi Juncu, premiaţi la Undercloud

  Actriţa, scriitoarea şi regizoarea Lia Bugnar, regizorul Cristi Juncu, actriţa Iulia Colan şi actorul Richard Bovnoczki se află printre premianţii Festivalului Undercloud, care au fost desemnaţi aseară, la Muzeul Ţăranului Român, în cadrul unei Gale speciale, la care a participat şi Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

 • Revolta artiştilor: „Mi-e ruşine că sunt român şi îmi vine să dau cu ei de pereţi“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revolta artiştilor: „Mi-e ruşine că sunt român şi îmi vine să dau cu ei de pereţi“

  Mai mulţi actori, regizori şi oameni de cultură s-au revoltat în mediul online, postând mesaje prin care condamnă felul în care a decurs campania electorală, dar şi alegerile care au loc astăzi. Marius Manole, Oana Pellea, Tudor Giurgiu şi Medeea Marinescu sunt doar câţiva dintre cei care au ales să îşi exprime public opinia.

 • Lia Bugnar trece şi prin „Perete“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lia Bugnar trece şi prin „Perete“

  Întâmplarea a făcut ca, în acelaşi timp cu noua premieră a lui Andrei Şerban, „Omul cel bun din Seciuan“, să văd şi o nouă montare datorată Liei Bugnar: „Peretele“, la Teatrul Metropolis. Actorii, în cea mai mare parte tineri, sunt buni şi cântă şi (se) joacă cu vervă şi poftă de a apărea în faţa publicului, dar conceptul este în întregime liabugnarian, propunând o formulă de teatru accesibilă publicului „nedus“ la prea multe spectacole.

 • Shaorma la Nottara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Shaorma la Nottara

  „Matrimoniale“ de Lia Bugnar e ceea ce se cheamă un text „comisionat“. Mai precis, i-a fost comandat scriitoarei de Teatrul „Nottara“ spre a se ilustra astfel, printr-un text nou-nouţ şi printr-un spectacol asemenea, tema crizei, adică subiectul dramaturgic principal al primei ediţii a Fest(in) pe Bulevard, un nou festival de teatru creat de instituţia de spectacole de pe Magheru.

 • În octombrie Teatrul „Nottara“ face Fest(in) pe Bulevard
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În octombrie Teatrul „Nottara“ face Fest(in) pe Bulevard

  Festivalul Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard“ debutează pe 12 ocotmbrie în Capitală şi se va încheia pe data de 19 octombrie. În cadrul acestui eveniment, în cele două săli ale Teatrului „Nottara“ – „Horia Lovinescu“ şi „George Constantin“ – se vor juca o serie de spectacole invitate ale unor trupe din ţară şi din străinătate, trei premiere marca „Nottara“ şi câteva producţii de succes ale teatrului gazdă.

 • Miza României pe scenele lumii: autenticitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miza României pe scenele lumii: autenticitatea

  Am văzut  la Paris, luna trecută, spectacolul „La fille de l’arc-en-ciel” - „Fata din curcubeu” de Lia Bugnar, produs şi jucat de Marcela Motoc Aguessy - în rolul  prostituatei, cu acompaniamentul, la acordeon, al lui Gabriel Androne, muzician – rom.

 • VIDEO Monica atacă Veneţia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Monica atacă Veneţia

  Actriţa româncă a strălucit, luni seară, pe covorul roşu al festivalului din Lido, ca parte a distribuţiei unui film regizat de fostul „comisar Cattani“. Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia o aduce pe româncă în lumina reflectoarelor, în rolul victimei unui feroce criminal de acum 30 de ani.

 • Deliciile literare ale vacanţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deliciile literare ale vacanţei

  De la umorul lui Kurt Vonnegut până la stilul violent al lui Chuck Palahniuk sau sensibilitatea tragică a lui Péter Esterházy sunt tot atâtea trasee ficţionale de străbătut în această vară. Violonistul Alexandru Tomescu, actorii Anamaria Marinca, Marius Manole, Dorina Lazăr, Lia Bugnar, regizorii Corneliu Porumboiu şi Radu Afrim, dar şi scriitorul Eugen Istodor vă recomandă cărţile lor preferate, de luat în concediu.

Modifică Setările