Stiri despre lgbt romania

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Retrospectiva LGBT 2020
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Retrospectiva LGBT 2020

  Din Gabon şi până în SUA, din Rusia şi până în Muntenegru, anul 2020 a fost unul plin de evenimente pentru comunităţile LGBT.

 • Atac la comunitatea transgender
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atac la comunitatea transgender

  Ieri, Senatul a adoptat pe repede-nainte legea 87/2020, care modifică legea educaţiei, astfel încât în şcolile din România să fie interzise „activităţile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identităţii de gen, înţeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.

 • Comunitatea LGBT în vreme de pandemie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comunitatea LGBT în vreme de pandemie

  Pandemia de coronavirus reprezintă probabil una dintre cele mai mari provocări ale ultimei sute de ani pentru că nu doar că ne afectează direct sănătatea, dar pune sub semnul întrebării întreg aranjamentul capitalist, relaţiile economice, dar şi relaţia dintre stat şi cetăţean.

 • Ce s-a întâmplat la referendumul pentru familie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce s-a întâmplat la referendumul pentru familie?

  Azi, 7 octombrie, se împlineşte un an de la referendumul pentru familie, organizat timp de două zile, pe 6 şi 7 octombrie 2018. Atunci, puţin peste 20% dintre români s-au prezentat la urne, în majoritatea lor au votat „Da” pentru modificarea articolului 48 din Constituţie privind definiţia căsătoriei.

 • Sondaj la un an după Referendumul pentru Familie: românii, mai toleranţi faţă de LGBT
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sondaj la un an după Referendumul pentru Familie: românii, mai toleranţi faţă de LGBT

  Românii sunt mai deschişi şi mai toleranţi faţă de grupul LGBT (lesbiene, gay, bisexuali/e, transgender), 38% fiind de părere că persoanele minoritare sexual trebuie să aibă drepturi egale cu cele heterosexuale, în creştere cu două puncte procentual, faţă de anul 2015. Cel puţin, asta arată un sondaj realizat de către Comisia Europeană privind discriminarea persoanelor minoritare sexual în Uniunea Europeană, realizat în mai 2019.

 • O lege pentru toate cuplurile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O lege pentru toate cuplurile

  Adoptarea unei legi care să reglementeze parteneriatul civil este atât o obligaţie a statului român, prin prisma deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, cât şi o necesitate pentru sute de mii de cupluri heterosexuale şi homosexuale care astăzi se găsesc neprotejate.

 • Marşul „Dumnezeu nu face politică”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Marşul „Dumnezeu nu face politică”

  Mâine, comunitatea LGBT şi aliaţii ies în stradă, pentru a trage un semnal de alarmă, adresat politicienilor şi societăţii, că bătălia pentru modificarea Constituţiei e lungă, nu pot ignora un actor important în această dezbatere. Mai jos, comunicatul de presă.

Modifică Setările