Stiri despre levantica

  25 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum se prepară vinul terapeutic de lavandă, util în zeci de afecţiuni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum se prepară vinul terapeutic de lavandă, util în zeci de afecţiuni

  Lavanda, subarbustul lemnos care înfloreşte în iunie-iulie, este apreciat pentru parfumatele sale flori mov, din care se obţin o serie de preparate cu proprietăţi antiseptice, antidepresive, antispastice, carminative, cicatrizante, digestive şi tonifiante, de la ceaiuri şi ticturi, la uleiuri volatile şi loţiuni. Din lavandă se prepară însă şi un vin cu multiple calităţi terapeutice.

 • Plante pentru un somn odihnitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante pentru un somn odihnitor

  Stilul de viaţă agitat, grijile, stresul şi alimentaţia îşi pot pune amprenta asupra calităţii somnului, atât de important pentru refacerea organismului. Pentru a reuşi să te odihneşti, îţi poţi pune în dormitor plante care te ajută să dormi.

 • Educatoarea care vinde lavandă pentru a-şi rotunji veniturile. Povestea celor 1,2 hectare pe care a cultivat „aur mov“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educatoarea care vinde lavandă pentru a-şi rotunji veniturile. Povestea celor 1,2 hectare pe care a cultivat „aur mov“

  Fire întreprinzătoare, energică şi creativă, o educatoare din Călăraşi a pus pe picioare o afacere deosebit de profitabilă. Cultivă levănţică pe un teren al socrilor de la ţară şi o vinde la Călăraşi. Planta parfumată şi la mare căutare se dă ca pâinea caldă. Elena Simion şi familia sa se împarte între oraş şi sat unde au grijă ca ochii din cap de cele 1,2 hectare plantate cu aur mov.

 • 7 plante care aduc relaxarea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 plante care aduc relaxarea

  Ce au în comun levănţica, sunătoarea, valeriana şi passiflora? Ceaiurile din aceste plante, la fel ca şi alte remedii, ne pot aduce alinare atunci când ne acaparează stările tensionate specifice perioadelor de stres.

 • Remedii contra stărilor nervoase
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii contra stărilor nervoase

  Nu există persoană care să nu fi suferit vreodată din pricina stărilor nervoase. Indiferent care este cauza acestora, fie unele boli, fie unii factori externi, există leacuri la care poţi apela.

 • Levănţica, planta care alungă insomnia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Levănţica, planta care alungă insomnia

  Folosită atât intern, cât şi extern, levănţica este apreciată mai ales pentru efectele sale dovedite în combaterea insomniei. Planta are şi numeroase alte beneficii, de care este bine să profităm.

 • „Aurul mov“, planta care relaxează corpul şi mintea şi te scapă de infecţii. De ce este levănţică cel mai puternic antiseptic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Aurul mov“, planta care relaxează corpul şi mintea şi te scapă de infecţii. De ce este levănţică cel mai puternic antiseptic

  Cu un parfum fin, delicat şi aromat, levănţica are o mulţime de efecte terapeutice dovedite. Această plantă are un puternic efect calmant şi terapeutic, iar florile de levănţică sunt folosite pentru băi aromate încă din cele mai vechi timpuri. În afară de proprietăţile sale calmante şi antidepresive, levănţica este şi un puternic antiseptic.

 • Plante care te ajută să dormi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Plante care te ajută să dormi

  Problemele cu somnul nu strică doar nopţile, ci şi zilele celor care nu dorm bine. Şi asta deoarece de calitatea odihnei nocturne depinde calitatea sănătăţii fizice, dar şi psihice. E o relaţie axiomatică, ne atrag atenţia specialiştii. Combaterea tulburărilor de somn trebuie să devină o prioritate, de aceea vă propunem câteva plante care te ajută să dormi.

 • Ce putem trata cu levănţică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce putem trata cu levănţică

  Cine şi-a putut închipui că un medicament poate să miroase atât de frumos? Levănţica figurează încă din vechime pe lista celor mai apreciate plante vindecătoare, iar de curând s-a stabilit că unul dintre componentele sale poate juca un rol important în tratarea cancerului.

 • Ce poţi trata cu levănţică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce poţi trata cu levănţică

  De câteva secole bune, levănţica este recunoscută şi preţuită pentru parfumul ei delicat şi relaxant dar şi pentru proprietăţile curative. Este o plantă care nu ar trebui să lipsească din grădina ta fiindcă proprietăţile sale sunt absolut miraculoase.

 • Alungă durerile de cap cu ulei de levănţică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alungă durerile de cap cu ulei de levănţică

  Eşti agitat, obosit şi te doare capul cumplit? Nu te repezi la cutia cu medicamente! De cele mai multe ori, o migrenă îşi găseşte leacul într-o ceaşcă fierbinte de ceai. Iată cum se manifestă migrenele şi care sunt plantele medicinale recomandate.

 • Remediile naturale sunt tot medicamente. Care sunt principalele plante cu efecte secundare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remediile naturale sunt tot medicamente. Care sunt principalele plante cu efecte secundare

  Cel mai adesea, plantele sunt promovate ca fiind alternative la medicamentele clasice, fără efectele secundare ale acestora. Într-adevăr, majoritatea remediilor naturale sunt mai bine tolerate şi metabolizate de organism decât pastilele. Dar aceasta nu înseamnă că preparatele din plante sunt total lipsite de reacţii adverse.

 • Top 3 remedii naturale care alungă durerile de cap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Top 3 remedii naturale care alungă durerile de cap

  O banală durere de cap îţi poate strica întreaga zi. Dacă o tratezi cu indiferenţă, se poate agrava. Iar dacă iei pastile, poate scapi de durere, dar îţi iriţi tubul digestiv. Plantele, în schimb, sunt eficiente, iar efectele secundare sunt minime.

 • Levănţica, somnifer fără efecte secundare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Levănţica, somnifer fără efecte secundare

  Băile zilnice în care s-au adăugat preparate de levănţică, precum şi ceaiul băut ca atare au efecte de relaxare a organismului şi de inducere a somnului. De asemenea, calmează durerile reumatice.

 • Nu poţi să dormi? Iată soluţiile naturale!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu poţi să dormi? Iată soluţiile naturale!

  Te foieşti în pat de ore bune, dar somnul tot nu se lipeşte de tine? Ai pierdut ritmul somnu­lui odihnitor? Nopţile albe pot rămâne doar o amintire, dacă apelezi la beneficiile plantelor.

 • Leacuri din natură pentru înţepăturile de insecte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Leacuri din natură pentru înţepăturile de insecte

  Temperaturile verii trezesc la viaţă milioanele de insecte din jurul nostru. Dacă vreuna a reuşit să te înţepe, ai la îndemână soluţii din natură pentru a calma senzaţiile neplăcute.

 • Ce plante conţine trusa de urgenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce plante conţine trusa de urgenţă

  Fie că este vorba de o banală durere de cap, fie că este vorba de suprasolicitare, febră, răceală sau de gripă, remediile din natură te ajută să scapi de aceste probleme.

Modifică Setările