Stiri despre leova

  49 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un poliţist din Leova, reţinut pentru luare de mită de la un şofer
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un poliţist din Leova, reţinut pentru luare de mită de la un şofer

  Un poliţist din cadrul Inspectoratului de poliţie Leova a fost prins în flagrant în timp ce primea mită în valoare de 1.000 de lei de la un şofer pentru a nu-l documenta pentru faptul că a condus automobilul fără permis. Cazul a fost documentat de către ofiţerii DGT Sud a CNA în comun cu procurorii anticorupţie.

 • Un bărbat din Leova a fost răpus de gripă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat din Leova a fost răpus de gripă

  Treizeci de oameni au murit în Moldova din cauza complicaţiilor date de gripă de la începutul sezonului gripal. Săptămâna trecută, un bărbat de 53 de ani, din raionul Leova, s-a stins răpus de virusul gripal A(H1N1).

 • Trei membri ai unei familii din Leova au ars într-un incendiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei membri ai unei familii din Leova au ars într-un incendiu

  Cadavrele a trei persoane au fost găsite carbonizate într-o casă care a ars noaptea trecută în satul Tomai, raionul Leova. Potrivit poliţiei, victimele sunt un bărbat de 78 de ani, fiica acestuia de 46 de ani şi copilul femeii, de 11 ani.

 • O bombă de aviaţie de 100 de kilograme, distrusă de genişti la Leova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O bombă de aviaţie de 100 de kilograme, distrusă de genişti la Leova

  O bombă de aviaţie de 100 kg a fost descoperită în satul Ceadâr, raionul Leova, în timpul unor lucrări agricole. Obiectul explozibil datează din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi a fost lichidat pe poligonul militar de la Bulboaca. Ministerul Apărării informează că geniştii Armatei Naţionale au neutralizat în luna august – începutul lunii septembrie, 26 de obiective explozive depistate pe teritoriul ţării, transmite IPN.

 • Apeductul magistral Leova-Iargara, care va alimenta cu apă 28 de localităţi, va fi gata în octombrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apeductul magistral Leova-Iargara, care va alimenta cu apă 28 de localităţi, va fi gata în octombrie

  Lucrările la apeductul magistral Leova-Iargara, care va aproviziona cu apă 28 de localităţi din raion, vor fi finalizate în luna octombrie. Imediat, la apeduct va fi conectată localitatea Iargara. În cea de-a doua etapă – satele Filipeni, Romanovca şi Cupcui, iar conectarea tuturor localităţilor este planificată pentru sfârşitul anului 2020, a anunţat premierul Pavel Filip în cadrul vizitei sale pe şantier.

 • Pavel Filip, la Leova: Am venit să discutăm problemele din teritoriu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pavel Filip, la Leova: Am venit să discutăm problemele din teritoriu

  Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe reprezentanţii administraţiei publice locale din Leova să vină cu iniţiative care să îmbunătăţească viaţa oamenilor din localităţi şi i-a asigurat că vor avea întreg suportul administraţiei publice centrale pentru implementarea acestora. Declaraţia a fost făcută la şedinţa comună dintre echipa guvernamentală şi reprezentaţii APL, care a avut loc astăzi, 13 iulie, în raionul Leova, transmite IPN.

 • Un bloc cu 92 de apartamente sociale, construit în oraşul Leova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bloc cu 92 de apartamente sociale, construit în oraşul Leova

  Un bloc cu 92 de apartamente sociale a fost construit în oraşul Leova, cu suportul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei. Beneficiari ai locuinţelor sunt familiile cu mulţi copii, tinerii specialişti angajaţi în sistemul bugetar, persoanele cu dizabilităţi şi alte categorii de populaţie, transmite IPN cu referire la  un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

 • Alunecări de teren la Leova. Mai multe gospodării sunt în pericol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alunecări de teren la Leova. Mai multe gospodării sunt în pericol

  Mai multe case din oraşul Leova sunt supuse pericolului de a se prăbuşi din cauza alunecărilor de teren. Malul râului Prut în zonă s-a surpat până în grădina unei familii. Până la casă mai sunt nouă metri. Dacă nu vor fi întreprinse acţiuni, situaţia se poate agrava, în pericol fiind puse 12 gospodării. Declaraţii în acest sens a făcut pentru IPN primarul oraşului Leova, Vitalie Gargaun.

 • La Leova a început construcţia unui apeduct magistral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La Leova a început construcţia unui apeduct magistral

  Compania desemnată câştigătoare a licitaţiei publice a început construcţia apeductului magistral Leova – Iargara, care va avea o lungime de circa 23 de kilometri şi va conecta la servicii de apă şi canalizare oraşele Leova şi Iargara, satele Filipeni, Romanovca, Sărata Nouă, Hănăsenii Noi şi Cupcui, cu un număr total de peste 23 de mii de locuitori, transmite IPN.

 • Nu mai puţin de 17 localităţi din 7 raioane au rămas fără energie electrică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu mai puţin de 17 localităţi din 7 raioane au rămas fără energie electrică

  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că în dimineaţa de luni, 18 decembrie, au rămas fără curent electric 17 localităţi din 7 raioane ale ţării, ca rezultat al ninsorilor din noaptea trecută. Fără curent electric au rămas localităţi din raioanele Criuleni, Nisporeni, Ungheni, Cimişlia, Leova, Cahul, Basarabeasca şi UTA Găgăuzia.

 • Şase persoane, reţinute de poliţie pentru vânătoare ilegală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase persoane, reţinute de poliţie pentru vânătoare ilegală

  Şase vânători au fost reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute pentru braconaj. În pofida interdicţiei impuse de Ministerul Mediului, aceştia au împuşcat un mistreţ şi continuau vânătoarea cu câini dresaţi.