Stiri despre lene

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum şi-a trăit viaţa o femeie care nu s-a îmbolnăvit niciodată până la 91 de ani: „Făceam ulei de floarea soarelui şi de sămânţă de dovleac. Vai, daʼ bun era!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum şi-a trăit viaţa o femeie care nu s-a îmbolnăvit niciodată până la 91 de ani: „Făceam ulei de floarea soarelui şi de sămânţă de dovleac. Vai, daʼ bun era!“

  Are 91 de ani şi spune c-a trăit o viaţă împlinită. Cea mai mare realizare a ei este familia, iar munca nu a speriat-o niciodată, mai ales că a avut o sănătate de fier. A renunţat la şcoală pentru o viaţă tihnită, de familie, şi a ajuns la 91 de ani înconjurată de copii şi nepoţi, chiar dacă, acum, pe unii îi vede mai mult cu ajutorul tehnologiei, fiind plecaţi departe de casă.

 • De unde vine expresia „a freca menta“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De unde vine expresia „a freca menta“

  Toţi am auzit, cel puţin o dată, expresia „a freca menta”. Însă puţini ne-am întrebat de unde vine această expresie şi ce simbolizează cu adevărat.

 • Angajatii lenesi, un adevarat pericol pentru dezvoltarea afacerii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Angajatii lenesi, un adevarat pericol pentru dezvoltarea afacerii

  Indiferent de dimensiunea business-ului pe care il conduci, pagubele produse de catre angajatii ineficienti sunt vizibile si pot duce la distrugerea imaginii bune pe care te-ai straduit sa o cladesti in ani intregi de munca si zeci de strategii pe care le-ai dus la capat cu strictete.

 • Sfaturi despre sănătate, vechi de 100 de ani: „Oamenii care stau toată ziua la un loc se îmbolnăvesc, stomacul şi inima lor nu lucrează bine“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sfaturi despre sănătate, vechi de 100 de ani: „Oamenii care stau toată ziua la un loc se îmbolnăvesc, stomacul şi inima lor nu lucrează bine“

  În urmă cu un secol, ţăranii români trăiau cu credinţa că munca ajută la menţinerea sănătăţii, în vreme ce lenea atrage boala. Fără acces facil la medic, medicamente sau clinici, ţăranii români îşi întreţineau cel mai de preţ dar primit de la Dumnezeu, sănătatea, muncind, mâncând sănătos, cu somn puţin şi fără nicio urmă de trândvie.

 • E mai odihnitor să fii ipocrit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E mai odihnitor să fii ipocrit

  Ştiam şi înainte, în mare, cât de în serios era cazul să iau văicărelile reluate la nesfârşit, că de pe un disc zgâriat, legate de starea culturii din România, de subfinanţarea strigătoare către ceruri, de indiferentă autorităţilor, de nimicnicia celor cu mulţi bani în cont şi multe altele asemenea.

 • Cum îşi păstrau sănătatea ţăranii români acum un veac: lenea era considerată aducătoare de vicii, munca fizică era izvor de sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îşi păstrau sănătatea ţăranii români acum un veac: lenea era considerată aducătoare de vicii, munca fizică era izvor de sănătate

  Aerul curat, igiena corporală, curăţenia vestimentară şi alimentaţia sănătoasă erau metodele prin care românii se fereau de boli acum un secol. Se credea că munca este, de asemenea, un aliat împotriva îmbolnăvirii, în vreme ce trândăvia ducea la boală. Ţăranii erau sfătuiţi de medic să mănânce şi să doarmă în funcţie de munca prestată.

 • Trândăvia
omoară meseria. De ce muncesc românii mult şi produc puţin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trândăvia omoară meseria. De ce muncesc românii mult şi produc puţin

  Productivitatea românilor este cea mai scăzută din Europa, deşi suntem printre naţiile care muncesc cel mai mare număr de ore pe săptămână. Experţii spun însă că cei mai mulţi dintre noi avem tendinţa „să lăsăm pe mâine ce putem face azi”

 • De unde vine expresia „a freca menta”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De unde vine expresia „a freca menta”

  Expresia „a freca menta” înseamnă „a fi leneş / puturos, a pierde timpul de pomană”, fiind des des întâlnită în vorbirea curentă.

 • Visul angajatorilor devine realitate:„naşterea“ super-angajatului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Visul angajatorilor devine realitate:„naşterea“ super-angajatului

  O nouă clasă socială se află în plină formare, cea a super-muncitorilor, conform unei cercetări realizate în cadrul Universităţii Oxford. Studiul s-a bazat pe observarea angajatului educat, cu un salariu bun, începând cu anii '60 şi până în 2005. Concluziile ar putea să-i pună pe mulţi pe gânduri.

 • „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi“: lenea e genetică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nu lăsa pe mâine ce poţi face azi“: lenea e genetică

  Un nou studiu a descoperit că tendinţa de amânare, adică aceea de a lăsa pe mâine ce poţi cu siguranţă să faci şi azi, este influenţată de factori genetici. Aceleaşi gene sunt responsabile şi de impulsivitate.

 • Cum îi spui „nu” şefului fără să-l scoţi din sărite?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum îi spui „nu” şefului fără să-l scoţi din sărite?

  Cu toţii avem o strângere de inimă când am vrea să refuzăm o sarcină primită „de sus”. Nu ai vrea să te aglomerezi cu încă un proiect, dar, dacă refuzi, şeful tău ar putea considera că eşti leneş sau incapabil. Există, totuşi, o cale de a rezolva această problemă spinoasă.

 • 3 „accidente“ miraculoase care au schimbat faţa medicinei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  3 „accidente“ miraculoase care au schimbat faţa medicinei

  Munca grea şi pasiunea îşi au locul lor în istoria invenţiilor, însă valoarea eşecului şi incapacitatea au fost subapreciate timp de prea multă vreme. Se spune că răbdarea este o virtute, dar cele câteva exemple de invenţii accidentale demonstrează că lenea, neîndemânarea şi chiar lăcomia au ajutat la salvarea a milioane de oameni.

 • Cercetătorii au descoperit cum pot „vindeca“ lenea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercetătorii au descoperit cum pot „vindeca“ lenea

  Dacă ai nevoie de un cot sub coaste ca să  te ridici de pe canapea şi să te apuci de sport, este posibil să ai o problemă genetică. Cercetătorii au descoperit motivul pentru care unii oameni sunt mai leneşi decât alţii şi intenţioneză să creeze o pastilă care să combată acest efect.

 • Oameni ai minciunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oameni ai minciunii

  „People of the Lie” este titlul unei cărţi peste care am dat întîmplător, scrisă de un psihiatru american, Morgan Scott Peck, şi tradusă la noi sub titlul „Psihologia minciunii”.

 • Genele sunt de vină pentru lipsa de energie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Genele sunt de vină pentru lipsa de energie

  Un studiu recent arată că o enzimă din muşchi este responsabilă de nivelul de energie din corpul uman. Enzima respectivă este produsă de gene în timpul activităţii fizice, astfel, persoanele lipsite de energie, cărora le vine greu şi să se ridice după telecomandă, pot da vina pe materialul lor genetic, scrie The Telegraph.

 • Comoditatea, viciul modern
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Comoditatea, viciul modern

  Confortul necesar pentru o viaţă cât mai tihnită se obţine astăzi mai uşor ca niciodată. Tentaţia e mare, costurile şi consecinţele, pe măsură. Efort minim, confort maxim pare mottoul celui mai râvnit stil de viaţă. Specialiştii în comportament uman spun însă că nu este plauzibil şi ascunde lipsa unei direcţii.

 • Născuţi leneşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Născuţi leneşi

  Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că persoanele leneşe au părinţi pe măsură, acest comportament fiind dictat genetic. Oamenii de ştiinţă au descoperit că dorinţa de a face mişcare ţine de zestrea genetică. La fel şi lenea, care, în viitor, ar putea fi tratată.

 • N-avem bani, avem idei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  N-avem bani, avem idei!

  Sunt românii leneşi? E un mare fals! Nu dorinţa de a munci e problema. Problema este a managerilor.

 • Lenea îşi caută loc între bolile psihice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lenea îşi caută loc între bolile psihice

  Americanii vor să trateze lenea alături de dependenţa de internet şi hipersexualitate. Viitoarea „biblie“ a psihiatrilor americani propune ca o serie de trăsături precum lenea sau pesimismul să devină diagnostice. Manualul anticipează şi tendinţele din Europa.

Modifică Setările