Stiri despre leibniz

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Despre nevoia de înţelegere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre nevoia de înţelegere

  Deşi scena politică este la fel de agitată ca întotdeauna, deşi discuţiile despre statul paralel sau protocoale secrete ies zilnic la lumină, deşi apar formaţiuni politice noi, cred că o mică mişcare spre înapoi, ca un fel de recul, ne-ar fi utilă ca să vedem lucrurile mai bine.

 • Cea mai bună dintre toate lumile posibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cea mai bună dintre toate lumile posibile

  La recent încheiatul simpozion dedicat tricentenarului Monadologiei, organizat de Societatea Leibniz din România la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, am avut discuţii interesante (şi) despre celebra sintagmă a lui Leibniz după care lumea actuală (lumea în care trăim) este cea mai bună dintre toate lumile posibile.

 • Despre arta controverselor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre arta controverselor

  Pe lângă inexistenţa unei minime etici a dialogului şi comunicării, disputele din viaţa publică românească suferă şi de o nevoie acută de cunoaştere a unei arte (tehnici) a controversei.

 • Noua diversiune a lui Victor Ponta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua diversiune a lui Victor Ponta

  Într-o recentă declaraţie, Victor Ponta a susţinut că măsura creşterii accizei la carburanţi este necesară dat fiind că în România preţul carburanţilor este mai mic decât în ţările Uniunii Europene.

 • S-a înfiinţat “Societatea Leibniz din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  S-a înfiinţat “Societatea Leibniz din România"

  Ĩn general, asociaţiile care au preocupãri în domeniul filosofiei, sunt destul de rare şi lipsite de mediatizare, de aceea, cred cã trebuie salutat demersul unor universitari care au avut iniţiativa sã lanseze o Societate dedicatã unui mare filosof: Gottfried Wilhelm Leibniz.

Modifică Setările