Stiri despre lehman brothers

  30 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Economist: Dacă BNR intră sub control politic va naţionaliza băncile şi va folosi tiparniţa de bani. Asta înseamnă hiperinflaţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Economist: Dacă BNR intră sub control politic va naţionaliza băncile şi va folosi tiparniţa de bani. Asta înseamnă hiperinflaţie

  Doi economişti recunoscuţi, Iancu Guda şi Andrei Caramitru, au susţinut duminică seară că miza taxei pe lăcomie are drept scop naţionalizarea băncilor, care vor intra în faliment, şi schimbarea conducerii BNR pentru a deţine controlul asupra acestei instituţii, care va fi obligată să tipărească bani pentru a acoperi deficitul.

 • 6 ani de la prăbuşirea Lehman Brothers
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  6 ani de la prăbuşirea Lehman Brothers

  S-au împlinit ieri 6 ani de la Marea Prabuşire Financiară. Nimeni nu ar fi crezut atunci că o instituţie precum Lehman Brothers va cădea şi că această cădere va declanşa în lanţ o nouă criză financiară internaţională.

 • Ce au învăţat românii după cădererea Lehman Brothers
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce au învăţat românii după cădererea Lehman Brothers

  La şase ani de la falimentul Lehman Brothers şi izbucnirea crizei financiare, românii îşi pun mult mai multe întrebări când vine vorba despre propriile economii şi, împinşi de la spate şi de puterea de vânzare a băncilor, au devenit mult mai deschişi când vine vorba despre investiţii financiare.

 • Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI, vorbeşte la Adevărul Live despre criza mondială, impactul asupra economiei româneşti şi şansele de relansare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mihai Tănăsescu, vicepreşedintele BEI, vorbeşte la Adevărul Live despre criza mondială, impactul asupra economiei româneşti şi şansele de relansare

  Mihai Tănăsescu, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI) şi fost reprezentant al României la FMI, dezbate luni, la Adevărul Live, alături de jurnaliştii Adina Vlad şi Dan Marinescu, subiecte precum criza mondială, de unde a plecat şi unde a ajuns, lecţiile crizei economice, ce s-a făcut bine şi rău, dar şi ce mai este de făcut pentru revigorarea economiei.

 • Există viaţă după ce împingi economia mondială în criză? Cum trăieşte Richard Fuld, omul care a falimentat Lehman Brothers
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Există viaţă după ce împingi economia mondială în criză? Cum trăieşte Richard Fuld, omul care a falimentat Lehman Brothers

  La cinci ani de când era pândit de mulţimi la uşa zgârie-norului de pe Wall Street în care grupul bancar Lehman Brothers avea sediul şi pocnit de colegi în plină figură, Richard „Dick” Fuld, omul învinuit pentru falimentul care a destabilizat economia mondială, îşi duce viaţa liniştit între cele trei case de lux. Şi-a deschis propria firmă de consultanţă financiară, unde-şi învaţă clienţii cum să administreze riscurile financiare.

 • INFOGRAFII Cinci ani de la falimentul care a împins lumea în criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INFOGRAFII Cinci ani de la falimentul care a împins lumea în criză

  Pe 15 septembrie 2008, falimentul Lehman Brothers, una dintre cele mai mari bănci americane, cobora criza de la înălţimea sălilor de şedinţe ale zgârie-norilor de pe Wall Street în stradă, la omul de rând. Din acest moment, ceea ce fusese poate unul dintre cel mai bine păstrate secrete era pe buzele tuturor. Izbucnise o criză. Una atât de puternică încât nu am reuşit să ieşim nici astăzi din ea.

 • Bancherii povestesc: cum se vede din interior colapsul unui gigant financiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bancherii povestesc: cum se vede din interior colapsul unui gigant financiar

  În Marea Britanie, ministrul de Finanţe dăduse nume de cod băncilor şi recunoaşte că-i era greu să ţină minte care-i care. „Elvis a părăsit clădirea”, a fost anunţat el atunci când o bancă a ajuns în pragul falimentului - care a dus şi la sinuciderea unui director. În SUA, e-mailurile care circulau la conducerea Trezoreriei şi a Rezervei Federale arată haosul din ultimele zile înainte ca Lehman Brothers să devină falimentul care a schimbat lumea.

 • BCE a salvat zona euro, până acum…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BCE a salvat zona euro, până acum…

  De când a izbucnit criza zonei euro desluşirea soluţiilor posibile a inclus chestiunea împrumutătorului de ultimă instanţă (lender of last resort/LLR). Un curent de opinie ce a câştigat tot mai numeroşi aderenţi a comparat situaţia din UE cu cea din SUA, Canada şi alte state cu structuri federale argumentând că fără un LLR efectiv zona euro riscă să se destrame.

 • VIDEO Băncile „gri“, o industrie de 67.000 de miliarde de dolari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Băncile „gri“, o industrie de 67.000 de miliarde de dolari

  Industria bancară „din umbră“ a crescut la aproximativ 67.000 de miliarde de dolari, cu 6.000 de miliarde de dolari mai mult faţă de estimarea de anul trecut, potrivit celui mai recent raport al Consiliului pentru Stabilitate Financiară. Instituţia arată că autorităţile de reglementare de la nivel mondial trebuie să aplice o supraveghere mai drastică asupra tranzacţiilor financiare care au ieşit din sfera controlului tradiţional.

 • Robert Zoellick: Europa riscă o criză comparabilă cu cea a Băncii Lehman
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Robert Zoellick: Europa riscă o criză comparabilă cu cea a Băncii Lehman

  Preşedintele în exerciţiu al Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a apreciat că Europa riscă să se confrunte cu o situaţie comparabilă cu cea provocată de falimentul Băncii Lehman Brothers în 2008 şi că prăbuşirea monedei euro ar putea declanşa o criză mondială, relatează AFP.

 • Niall Ferguson: dacă va fi un Lehman în UE, acesta va fi săptămâna viitoare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Niall Ferguson: dacă va fi un Lehman în UE, acesta va fi săptămâna viitoare

  Grecia este echivalentul unui Lehman Brothers pentru Europa, şi dacă această ţară va fi lăsată să cadă, atunci, acest pas, se va face chiar săptămâna viitoare, spune Niall Ferguson profesor de economie în cadrul celebrei universităţi Harvard. El se declară însă încrezător în faptul că politicienii vor găsi cea mai bună soluţie pentru rămânerea Greciei în zona euro.

 • Miliarde de nimeni. O mână de băieţi deştepţi (VIDEO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miliarde de nimeni. O mână de băieţi deştepţi (VIDEO)

  "De ce să plătim noi, cei bogaţi, ca să împiedicăm prăbușirea sistemului? Păi, să-l lăsăm să se prăbuşească!", zice Meropi Fotiadou, soţie de milionar grec, din apartamentul ei de lux din Londra.

 • Ar mai fi căzut banca Lehman Brothers dacă ar fi avut o femeie la conducere?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ar mai fi căzut banca Lehman Brothers dacă ar fi avut o femeie la conducere?

  Stilul de conducere al femeilor pare a fi mai potrivit pentru perioadele economice dificile, decât modul de conducere specific bărbaţilor. Cel puţin asta reiese dintr-un studiu realizat de psihologii Geoff Trickey şi So Yi Yeung, din Marea Britanie. Ar mai fi căzut oare marea bancă de investiţii americană Lehman Brothers (“Fraţii Lehman”) dacă dacă ar fi fost un fel de “Lehman Sisters” (adică “Surorile Lehman”)?

 • Spania împrumută sume-record
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spania împrumută sume-record

  Dificultăţile de finanţare de pe pieţele internaţionale de capital au determinat băncile spaniole să se împrumute masiv de la Banca Centrală Europeană (BCE). Temerile conform cărora Spania ar putea ajunge în situaţia Greciei par din ce în ce mai întemeiate, sistemul bancar spaniol având probleme grave.

 • Diferenţa dintre stat şi privat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diferenţa dintre stat şi privat

  La sfârşitul anului 2008, când America era zguduită de prăbuşirea băncii Lehman Brothers, la Bucureşti veselia era în toi.

 • Citigroup şi Bank of America, datorii ascunse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Citigroup şi Bank of America, datorii ascunse

  Băncile americane Citigroup şi Bank of America au ascuns „din eroare“ de investitori, în ultimii trei ani, datorii de mai multe miliarde de dolari, într-un mod similar celui utilizat de Lehman Brothers pentru a masca riscurile, potrivit Wall Street Journal.

Modifică Setările