Stiri despre legea ani

  31 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Juriştii Camerei Deputaţilor au stabilit ca răspunderea civilă sau administrativă pentru conflictul de interese să expire după trei ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juriştii Camerei Deputaţilor au stabilit ca răspunderea civilă sau administrativă pentru conflictul de interese să expire după trei ani

  Comisia juridică, prezidată de deputatul PSD Nicuşor Halici, a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de marţi cu proiectul iniţiat de Cătălin Rădulescu privind prescrierea după trei ani a conflictului de interese săvârşit de funcţionari publici. Legea a fost declarată neconstituţională de CCR, PSD-ALDE propunând acum o schimbare de exprimare: „răspunderea civilă sau administrativă pentru conflictul de interese” va expira după trei ani.

 • O
nouă lege anti-Justiţie: conflictul de interese, prescris după trei ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O nouă lege anti-Justiţie: conflictul de interese, prescris după trei ani

  Plenul Senatului a adoptat luni, în calitate de primă cameră sesizată, propunerea legislativă iniţiată de deputatul PSD Cătălin Rădulescu, potrivit căreia faptele săvârşite de persoanele aflate în exercitarea demnităţilor publice sau funcţiilor publice ce determină existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate să se prescrie în termen de trei ani de la data săvârşirii lor.

 • Conflictul de interese, şters cu buretele de Parlament. Cine scapă prin Legea Iordache
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul de interese, şters cu buretele de Parlament. Cine scapă prin Legea Iordache

  Senatorii au adoptat, cu 69 de voturi „pentru“ şi 33 „împotrivă“, iniţiativa social-democratului Florin Iordache, autorul OUG 13 din 2017, prin care este modificată Legea privind Agenţia Naţională de Integritate (ANI), astfel încât interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor aflaţi în conflict de interese în perioada 2007 - 2013 să înceteze.

 • PSD dă o nouă lovitură ANI: 32 de parlamentari scapă de conflictul de interese
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PSD dă o nouă lovitură ANI: 32 de parlamentari scapă de conflictul de interese

  Doi deputaţi PSD şi unul UDMR au depus o propunere legislativă care se referă la interdicţia angajării rudelor de până în gradul 3 la cabinetele parlamentare, prin care să se precizeze clar că, înainte de data de 21 august 2013, nu a existat o restricţie privind angajarea acestor rude, iar legea nu se aplică retroactiv.

 • Parlamentarii incompatibili, mai uşor de demis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Parlamentarii incompatibili, mai uşor de demis

  Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Comisia parlamentară permanentă de statut au adoptat marţi raport cu modificări la legea privind Statutul deputaţilor şi senatorilor conform deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale a României din 27 februarie.

 • Noua lege ANI, la un pas de promulgare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua lege ANI, la un pas de promulgare

  Legea ANI a fost adoptată ieri de senatorii reuniţi în sesiune extraordinară, cu 78 de voturi ”pentru” şi o abţinere, urmând să fie trimisă şefului statului spre promulgare.

 • UPDATE: Legea ANI a trecut de Senat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE: Legea ANI a trecut de Senat

  Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) a fost adoptată de Senat. Camera superioară a Parlamentului este for decizional.

 • Legea ANI a trecut de votul deputaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea ANI a trecut de votul deputaţilor

  Deputaţii au adoptat ieri noua lege a Agenţiei Naţionale de Integritate, cu 204 voturi pentru, două contra şi două abţineri. Reprezentanţii PSD au lipsit de la vot, preşedintele PSD Victor Ponta invocând neconstituţionalitatea proiectului.

 • Deputaţii bâjbâie în jurul Legii ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii bâjbâie în jurul Legii ANI

  Parlamentarii vin din vacanţă pe 16 august pentru Agenţia de Integritate fără a şti ce proiect vor discuta. Şefa Camerei Deputaţilor, democrat-liberala Roberta Anastase, a bifat convocarea sesiunii extraordinare, dar soarta controlului averilor rămâne neclară.

 • Predoiu s-a împotmolit la „taxarea“ averilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Predoiu s-a împotmolit la „taxarea“ averilor

  Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pregăteşte un „Cod al Integrităţii“ care să reglementeze funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate. Proiectul de act normativ, ce ar putea fi prezentat săptămâna aceasta în Guvern, i-a dat bătăi de cap oficialului de la Justiţie la capitolul taxarea averilor nejustificate.

 • Băsescu vrea o singură lege pentru ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu vrea o singură lege pentru ANI

  Preşedintele Traian Băsescu a cerut ieri Guvernului şi partidelor din Coaliţie să repare cât mai rapid legea Agenţiei Naţionale de Integritate şi să insiste în dezbaterile parlamentare ca funcţionarea instituţiei să fie reglementată printr-un singur act normativ.

 • „Vom face propriul raport“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Vom face propriul raport“

  „Raport inacceptabil", „expresii mult prea tari, care au ajuns în toate Cancelariile" din cauza schilodirii Legii ANI,  un „incident" ai cărui vinovaţi sunt, de fapt, doar Senatul şi Curtea Constituţională şi pentru care România nu trebuia să fie descrisă în termeni atât de duri.

 • Amputarea atribuţiilor ANI, atacată de Comisia Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amputarea atribuţiilor ANI, atacată de Comisia Europeană

  Reducerea atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este criticată de Comisia Europeană în raportul privind evoluţiile înregistrate în lupta anticorupţie din România, potrivit unui draft obţinut de Hotnews.

 • Decizie fermă a Curţii Constituţionale: Legea ANI rămâne neconstituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizie fermă a Curţii Constituţionale: Legea ANI rămâne neconstituţională

  Curtea Constituţională a decis, luni, că Legea privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) rămâne neconstituţională

 • Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea ANI

  Şeful statului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea ANI reexaminată, menţionând că dispoziţiile referitoare la comisiile de cercetare a averilor sunt de competenţa Senatului în calitate de prima Cameră sesizată şi a Camerei Deputaţilor, în calitatea de Cameră decizională.

 • Legea ANI a fost resuscitată la Camera Deputaţilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea ANI a fost resuscitată la Camera Deputaţilor

  Democrat-liberalii vor să întoarcă Legea ANI în Parlament, deşi aceasta şi-a încheiat traseul legislativ. PSD se opune, în timp ce în UDMR şi PNL sunt păreri împărţite. Dacă propunerea ar fi acceptată, Legislativul ar urma să rediscute reînfiinţarea comisiilor pentru cercetarea averilor.

 • Senatorii au votat legea ANI în forma decisă de comisii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Senatorii au votat legea ANI în forma decisă de comisii

  Senatorii au adoptat astăzi, cu 115 voturi pentru şi două abţineri, noua lege a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în varianta decisă de Comisiile juridică şi pentru drepturile omului. Comisiile au respins punctul din cererea de reexaminare a preşedinţiei privind introducerea comisiilor de cercetare a averilor.

 • Deputaţii au adoptat pe articole modificarea Legii ANI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deputaţii au adoptat pe articole modificarea Legii ANI

  Plenul Camerei Deputaţilor a modificat astăzi Legea de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate, în conformitate cu cererea de reexaminare transmisă de preşedintele Traian Băsescu. Votul final va fi dat joi, la ora 12.30.

 • Şefii de instituţii din zona de Vest se joacă de-a alba neagra cu declaraţiile de avere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şefii de instituţii din zona de Vest se joacă de-a alba neagra cu declaraţiile de avere

  Instituţiile bugetate au procedat diferit în privinţa publicării declaraţiilor de avere ale aleşilor şi ale funcţionarilor publici. Dacă unii au ignorat decizia Curţii Constituţionale conform căreia declaraţiile publicate pe internet încalcă "dreptul la ocrotirea vieţii private", alţii le-au pus pe site cu o zi înainte.

Modifică Setările