Stiri despre lege

  1724 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Decizii care au aruncat în colaps sistemul de pensii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decizii care au aruncat în colaps sistemul de pensii

  Pensionarea pentru a masca şomajul, mutarea banilor de la pensii pentru a acoperi găurile bugetare, vârstele prea mici de pensionare  şi „pensiile nesimţite“ au aruncat sistemul în faliment. Trei salariaţi susţineau un pensionar, în 1989, iar fondul de pensii era pe plus. În 2009, un angajat ţinea în spate un pensionar şi bugetul pentru pensii avea minus 2 miliarde dolari. 

 • Bucureşti: Brigitte Bardot: „Sunt scârbită de cei care conduc România!”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bucureşti: Brigitte Bardot: „Sunt scârbită de cei care conduc România!”

  Actriţa a acordat un interviu ziarului „Adevărul de seară” pe tema eutanasierii maidanezilor din Bucureşti.„Este o decizie laşă şi revoltătoare!” – aşa a catalogat actriţa, aprigă apărătoare a drepturilor necuvântătoarelor, planul autorităţilor române de a schimba legea pentru protecţia animalelor, astfel încât unii maidanezi să poată fi eutanasiaţi.

 • Legea românească pentru interzicerea cianurilor, omorâtă din faşă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Legea românească pentru interzicerea cianurilor, omorâtă din faşă

  Iniţiativa legislativă privind interzicerea cianurii în minerit zace la Parlamentul României de peste un an de zile, deşi majoritatea românilor o susţin. Cu ocazia comemorării a zece ani de la producerea dezastrului ecologic de la Baia Mare, ungurii au spus că vor o lege europeană pentru interzicerea substanţei folosite în procesul de extragere a aurului.

 • Maidanezii modifică legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maidanezii modifică legea

  Autorităţile locale vor „ajustarea” legislaţiei privind câinii comunitari, pentru ca aceştia să nu mai fie lăsaţi liberi, pe străzi. Vechea problemă a Capitalei, câinii fără stăpân, a revenit în dezbaterile edililor. Soluţia propusă: un alt cadru legal.

 • Cătălin Măruţă, amendat cu 10.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cătălin Măruţă, amendat cu 10.000 de lei

  Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a amendat, astăzi, cu suma 10.000 de lei, postul PRO TV pentru mai multe ediţii ale emisiunii „Happy Hour“ în care s-a folosit un limbaj injurios şi au fost prezentate subiecte cu conotaţie sexuală.

 • Pâinea albă cea de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pâinea albă cea de toate zilele

  Cu toate că pe piaţa pâinii se luptă peste 5.000 de producători care-şi diversifică de la an la an produsele, românul obişnuit mănâncă pâinea albă pe care i-o vinde buticarul din colţ. Nu ne complicăm cu detaliile: peste 60% din români preferă franzela oricărei alte specialităţi, iar, din cauza sărăciei, pe masa celor mai mulţi dintre noi ajunge pâinea cea mai ieftină.

 • Guvernul francez vrea o lege care să interzică vălul islamic integral
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Guvernul francez vrea o lege care să interzică vălul islamic integral

  Guvernul francez doreşte să depună un proiect de lege prevăzând o 'interdicţie a vălului integral' islamic, 'cea mai largă şi cea mai eficientă posibilă', potrivit unei scrisori a primului ministru Francois Fillon către Consiliul de Stat, publicată vineri de serviciile sale.

 • Casele de schimb valutar din Piatra Neamţ ignoră legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Casele de schimb valutar din Piatra Neamţ ignoră legea

  Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au oprit temporar activitatea a şase agenţii. Comisarii OPC au constatat în urma controalelor că agenţiile de schimb au trecut pe panouri cu litere şi cifre foarte mici cursul valutar, iar clienţii nu ştiau întotdeauna la ce preţ cumpără sau vând valută.

 • Fumătorii luptă împotriva legii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fumătorii luptă împotriva legii

  Noile reglementări anti-tabac, care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie, au scindat societatea civilă din Peninsulă. În ciuda opoziţiei unei mari părţi a populaţiei, aplicarea prevederii care interzice total fumatul în baruri şi în restaurante a fost amânată pentru partea a doua a anului.

 • Focşani: Şcolile auto din licee pierd sute de milioane de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Focşani: Şcolile auto din licee pierd sute de milioane de lei

  Conducerile unităţilor de învăţământ din Focşani, care au în structură şcoli de conducători auto, sunt revoltate că nu li se mai permite să instruiască clienţi din afară, contracost, pierzând astfel o importantă sursă de venit.