Stiri despre leadership

  57 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Căutându-l pe Socrate – despre nevoia de schimbare în leadership

  Zilele trecute, într-un workshop, întâlnesc un domn aproape de pensie cu o mare dragoste de cărţi şi de istorie. Şi, din vorbă în vorbă, despre sensul vieţii, meseria de coach, principii de colaborare şi binele pe care îl putem face societăţii noastre întrebându-ne ce e drept şi ce valori căutăm, ne oprim la Socrate.

 • Aplicaţia genială realizată de un licean cu ajutorul căreia te poţi întoarce în timp. „Am încercat să recreez atmosfera de altă dată cu ajutorul tehnologiei moderne“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aplicaţia genială realizată de un licean cu ajutorul căreia te poţi întoarce în timp. „Am încercat să recreez atmosfera de altă dată cu ajutorul tehnologiei moderne“

  O întoarcere virtuală în timp, în perioada Ploieştiului interbelic, va fi posibilă de acum încolo cu ajutorul unei aplicaţii realizate de un grup de liceeni. Proiectul vine în întâmpinarea celor care îşi doresc să afle şi să vadă în acelaşi timp ce se afla acum 100 de ani pe amplasamentul actualelor clădiri din centrul oraşului.

 • Seminar internaţional de leadership în învăţământul superior, organizat de Asociaţia Internaţională a Universităţilor la SNSPA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seminar internaţional de leadership în învăţământul superior, organizat de Asociaţia Internaţională a Universităţilor la SNSPA

  SNSPA anunţă că găzduieşte un seminar internaţional de leadership în învăţământul superior, organizat de Asociaţia Internaţională a Universităţilor. Organizaţia internaţională a lansat în 2015 programul „Leading Globally Engaged Universities”, care se desfăşoară de două ori pe an şi este găzduit de o instituţie diferită, membră IAU, precizează Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative într-un comunicat de presă.

 • Ce am rezolva cu empatia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce am rezolva cu empatia

  Când simţi lipsa empatiei? Când ai nevoie de ea şi nu o primeşti. Când ai nevoie ca cineva să înţeleagă situaţia în care te afli, de ce îţi este greu, care este motivul pentru care ţi-e dificil, de ce ai nevoie să fii ascultat, şi ce se ascunde în spatele comportamentelor tale faţă de cel de la care aştepţi empatie.

 • Lidershipul şi pleonasmele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lidershipul şi pleonasmele

  Modul în care oamenii îşi aleg liderii, modul în care organizaţiile îşi numesc liderii e foarte particular. Câteodată criteriile par de neînţeles. Modul de alegere depinde de multe lucruri: de structurile decizionale, de modelele decizionale, de normele moştenite, împământenite, de valorile celor implicaţi şi de aspiraţiile lor.

 • Tehnologia creşte lideri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tehnologia creşte lideri

  Tehnologia a schimbat în zilele noastre percepţia asupra fiecărui domeniu profesional. A dus la evoluţia lor şi a celor care activează ca profesionişti în aceste domenii.

 • De ce este nevoie de un nou stil de leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce este nevoie de un nou stil de leadership

  „Nu trebuie să vezi toată scara – fă doar primul pas.“ – Martin Luther King. Schimbarea e uneori cel mai mare duşman al nostru în dezvoltarea profesională şi personală. Când ieşim din zona de confort suntem puşi în situaţii care ne fac să găsim soluţii sau să abordăm noi perspective. Şi aceasta, adesea, ne sperie.

 • De ce nu cred în literatura motivaţională (însă vă recomand nişte bloguri pe care le urmăresc)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu cred în literatura motivaţională (însă vă recomand nişte bloguri pe care le urmăresc)

  Se discută intens zilele acestea despre cât de inutilă este literatura motivaţională şi cât de fraieri sunt cei care aruncă bani pe traininguri de leadership. Şi eu unul cred că literatura motivaţională este în mare măsură inutilă şi că ăia care aruncă bani sunt în mare măsură fraieri, dar nu pentru că principiile acestei literaturi ar fi cu totul greşite. Eu cred că, dimpotrivă, ele sunt cel puţin parţial corecte.

 • Schimbare de
leadership în politica românească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbare de leadership în politica românească

  Motto. „A şti să conduci nu înseamnă a şti să domini, ci a şti să convingi oamenii să muncească pentru un scop comun” (Daniel Goleman). A venit momentul schimbării de generaţie în politica românească. Actuala clasă politică şi-a atins limitele, „şi-a trăit traiul, şi-a mâncat mălaiul”.

 • La pomul lăudat să nu te duci cu sacul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La pomul lăudat să nu te duci cu sacul

  Acum ceva vreme, câţiva prieteni foarte buni mi-au recomandat să stau de vorbă cu cei de la USR. „Sunt în căutare de un om bun, din comunitatea romilor, pe care să-l pună pe listă, la parlamentare“. Le-am spus tuturor celor care au venit cu această ofertă că nu sunt interesat să candidez şi că dacă aş face-o vreodată sigur nu ar fi sub sigla unui partid precum USR.

 • Acceleratorul de experienţe: un concept revoluţionar în educaţie şi leadership
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acceleratorul de experienţe: un concept revoluţionar în educaţie şi leadership

  Tinerilor li se cere experienţă la angajare. Dar experienţa se dobândeşte dacă eşti angajat. Fundaţia LEADERS rezolvă acest paradox şi lansează acceleratorul de experienţe, un concept revoluţionar în educaţie şi leadership, în care 30 de participanţi cu vârste până în 25 de ani vor fi puşi în situaţii reale de viaţă, timp de 6 luni, şi vor dobândi competenţe şi abilităţi necesare pe piaţa muncii.

 • Elefanţi. Rinoceri. Otrepe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elefanţi. Rinoceri. Otrepe

  Hoţia politico-penală fără margini din noaptea de 31 ianuarie 2017 este doar vârful puroiului, la vedere. Coptura e adâncă. Răul, malign. Ineptocraţia - endemică, asemeni igrasiei din zidurile mâncate de cancerul umed, de nu mai iese oricât am scrijeli, disperat-inutil, pereţii condamnaţi la moarte lentă.

 • EXCLUSIV Barbara
Kellerman, guru în leadership
public: „Vor fi patru ani dificili, o bătălie între Donald Trump şi instituţiile din America“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Barbara Kellerman, guru în leadership public: „Vor fi patru ani dificili, o bătălie între Donald Trump şi instituţiile din America“

  Profesor de leadership public la Şcoala de Guvernare John F. Kennedy din cadrul Universităţii Harvard, Barbara Kellerman (77 de ani) este o personalitate de top mondial în leadership public, fiind considerată o personalitate de marcă în domeniu. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Adevărul“, Barbara Kellerman vorbeşte despre preşedinţia lui Barack Obama, Donald Trump şi despre relaţia Putin-Trump.

 • Cum să faci să conteze ceea ce spui. Secrete mărturisite de Hillary Clinton într-o carte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să faci să conteze ceea ce spui. Secrete mărturisite de Hillary Clinton într-o carte

  Nu mai e un secret pentru nimeni că un lider trebuie să ştie să comunice excelent cu angajaţii săi ca să-i facă să obţină rezultate concrete şi să fie perseverenţi. Cum face asta e marele secret. În cartea „Hillary Clinton. Secrete de leadership“, autoarea Rebecca Shambaugh scrie despre lecţiile de succes oferite de Hillary Clinton.