Stiri despre le pen

  24 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Efectul Brexit
asupra alegerilor europarlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Brexit asupra alegerilor europarlamentare

  La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

 • Efectele politice ale revoltei „vestelor galbene“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectele politice ale revoltei „vestelor galbene“

  În câteva săptămâni, „vestele galbene“ au ajuns din numele unui articol vestimentar purtat de bicicliştii din Occident emblema unei revolte. Una aprinsă în Franţa de scânteia scumpirii carburanţilor şi de abrogarea unei taxe pe averile bogaţilor. Violenţa declanşată pe străzile Parisului nu e principalul aspect ce trebuie reţinut. Alte două lucruri sunt, în opinia mea, mai importante.

 • Liderul extremei dreapta din Franţa, Marine Le Pen, acuzată de abuz de încredere în utilizarea fondurilor Parlamentului European
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul extremei dreapta din Franţa, Marine Le Pen, acuzată de abuz de încredere în utilizarea fondurilor Parlamentului European

  Marine Le Pen, liderul extremei dreapta franceze, este acuzată de abuz şi deturnare de fonduri ale Parlamentului European, procurorii francezi susţinând că aceasta ar fi folosit aceste fonduri pentru a plăti doi consilieri parlamentari ce au lucrat şi pentru Frontul naţional. Avocatul acesteia a declarat că Marine Le Pen respinge aceste acuzaţii şi că va lupta pentru suspendarea acestei anchete, relatează AP.

 • O majoritate legislativă pentru
preşedinte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O majoritate legislativă pentru preşedinte

  În campania prezidenţială, s-a spus că Emmanuel Macron nu trebuie ales, fiindcă va fi incapabil să reunească o majoritate parlamentară. După turul întâi de la legislative, se vorbea – dimpotrivă! – despre pericolul unei super-majorităţi, cum n-a mai avut vreun preşedinte al Republicii a V-a. Când s-au numărat voturile din turul al doilea, noul preşedinte a descoperit că va dispune de o majoritate solidă, dar nu copleşitoare.

 • Cum a câştigat Macron
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a câştigat Macron

  Duminica trecută, s-a ţinut finala prezidenţialelor din Franţa. A câştigat Emmanuel Macron. Acum doi ani, nimeni nu-l vedea în această postură. Dar cine a fost creditat cu şanse, înainte ca viitorul locatar al Palatului Elysée să fie ales?

 • Macron, ultimul cuc la Élysée?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Macron, ultimul cuc la Élysée?

  Neîndoielnic, Macron va deveni preşedinte. Cursa s-a tranşat prin împotmolirea judiciară a lui Fillon. Alegerile de azi, lipsite de suspansul turului I, vor confirma vorba din popor: „Oricât ar ţipa, bufniţa nu poate să egaleze cucul“. S-a văzut din duelul TV. Rămâne întrebarea esenţială: Macron e soluţia sau amânarea falimentului celei de-a V-a Republici?

 • Franţa: Imposibila alegere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa: Imposibila alegere

  Azi, francezii au de ales între un suspect de corupţie, un lipsit de experienţă, un comunist şi o naţionalist-extremistă. E varianta caricaturală a dilemei. Dar nuanţele nu fac decât să amplifice dificultatea opţiunii: imberbul e pro-european, comunistul joacă rolul de tribun popular, „coruptul” are program şi experienţă, iar extremista propune o ripostă dură ameninţării teroriste. Şi noi, românii, avem azi o grijă: câştigă Putin aceste alegeri?

 • Franţa, spre duminica tuturor
surprizelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa, spre duminica tuturor surprizelor

  De la o zi la alta, înaintea prezidenţialelor din Franţa, sondajele devin tot mai strânse. Cu patru candidaţi cotaţi cu şanse aproximativ egale, incertitudinea e deplină. Mai rar un prim tur la o tensiune care s-ar putea să o depăşească pe cea din runda finală. Cel mai probabil, cei încă absenteişti şi indecişi vor decide soarta alegerilor de duminică.

 • Extremiştii au pierdut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Extremiştii au pierdut

  Alegerile regionale din Franţa, din 6 şi 13 decembrie, sunt primele organizate în noul decupaj administrativ. Într-adevăr, după o dezbatere de vreo şase ani, numărul regiunilor a fost redus de la 27 la 13. Surpriza primului tur a constituit-o scorul Frontului Naţional.

 • Dinastia Le Pen, marcată de trădări şi rivalităţi FOTO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dinastia Le Pen, marcată de trădări şi rivalităţi FOTO

  Nemilosul duel dintre şefa Frontului Naţional, Marine Le Pen, şi tatăl său, Jean-Marie Le Pen, întemeietor al acestui partid de extremă-dreapta, pare să fie, înainte de toate, o dramă de familie, în care nu de multă vreme a început să joace un rol foarte important şi o nepoată, Marion Maréchal-Le Pen, o tânără cu planuri mari în materie de politică.

 • Europa, din nou antisemită.
Ne învârtim în cerc?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa, din nou antisemită. Ne învârtim în cerc?

  Într-o Europă care a ucis, într-o Europă vinovată, inclusiv prin complicitate pasivă, de moartea a milioane de semeni în secolul trecut, ofensiva extremismului şi generalizarea discriminării sunt atacuri directe la esenţa proiectului european. De la atacurile antisemite la noul val xenofob, resurecţia urii e o ruşine imensă pentru Europa, o ofensă adusă inocenţilor jertfiţi de sceleraţii extremelor şi un revoltător semn de laşitate colectivă.

 • Putin critică neo-fasciştii, dar se aliază cu ultra-naţionaliştii. Cum funcţionează ipocrizia rusească
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin critică neo-fasciştii, dar se aliază cu ultra-naţionaliştii. Cum funcţionează ipocrizia rusească

  Preşedintele Rusiei s-a arătat dezamăgit de „standardele duble“ pe care le practică amicii săi occidentali în relaţiile internaţionale şi a cerut eliminarea ipocriziei. Dacă SUA îşi urmează interesele în Irak sau Afganistan, Rusia de ce nu poate face acelaşi lucru? Întrebarea retorică a liderului de la Kremlin are sens şi este perfect legitimă într-o lume dominată de real politik, şi nu de marile idealuri ale omenirii.

 • De ce cuceresc populiştii Europa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce cuceresc populiştii Europa

  Marine Le Pen a obţinut aproape 20% din voturile francezilor la alegerile prezidenţiale cu un discurs anti-UE şi anti-imigraţie. Discursul tradiţional de legitimare a UE prin pace şi prosperitate nu mai funcţionează astăzi. El a fost înlocuit cu discursul securitar al Europei fortăreţe îl auzim mai ales din partea extremiştilor, care critică comerţul internaţional, deschiderea frontierelor, importul masiv de produse din regiuni c

Modifică Setările