Stiri despre ldl

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Trucuri simple
pentru a reduce colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trucuri simple pentru a reduce colesterolul

  Medicul ţi-a comunicat că ai colesterolul mărit? Atunci ai nevoie de o schimbare a dietei şi a stilului de viaţă pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare.

 • Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Morcovii cruzi scad colesterolul. Ce alte alimente au acelaşi efect

  Cu cât nivelul colesterolului „bun“ – HDL – din sânge este mai mare, cu atât riscul ca arterele să se colmateze este mai mic. Care sunt alimentele care pot da o mână de ajutor în reducerea nivelului colesterolului „rău“ şi creşterea celui bun.

 • Alimente ideale dacă ai colesterolul mărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alimente ideale dacă ai colesterolul mărit

  Una dintre afecţiunile cele mai des întâlnite în zilele noastre este hipercolesterolemia. Cu puţin efort şi alimentaţia corespunzătoare poţi să rezolvi această problemă.

 • Trei sferturi din
colesterol este fabricat de propriul nostru corp. Ce rol are alimentaţia în
creşterea sau scăderea colesterolului „rău“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Trei sferturi din colesterol este fabricat de propriul nostru corp. Ce rol are alimentaţia în creşterea sau scăderea colesterolului „rău“

  100 de grame de ficat de pui conţin 631 de miligrame de colesterol, iar aceeaşi cantitate de ficat de vită – 389. Prin comparaţie, o linguriţă de unt (10 grame) conţine 22 de miligrame de colesterol, iar o linguriţă de ulei – 0 colesterol. Academicianul Nicolae Hâncu, medic nutriţionist,  explică la cât ar trebui limitat consumul zilnic de colesterol şi de ce e important să avem un stil de viaţă sănătos.

 • Cele mai nocive mituri despre colesterol, la Adevărul Live
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai nocive mituri despre colesterol, la Adevărul Live

  Numărul persoanelor tinere care suferă de boli cardiovasculare ce pot culmina cu un infarct fatal a crescut îngrijorător în ultimii ani. Unul dintre cei mai importanţi factori de risc este nivelul crescut al colesterolului, care nu afectează doar persoanele vârstnice, avertizează specialiştii. Medicul Cosmina Cioroboiu vine la Adevărul Live să ne spună care sunt semnele colesterolului mărit şi cum îl putem ţine sub control.

 • Cele mai eficiente soluţii pentru colesterolul mărit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai eficiente soluţii pentru colesterolul mărit

  Problemele legate de colesterolul mărit apar la vârste din ce în ce mai fragede, astfel că astăzi nu mai sunt izolate cazurile de copii cu un nivel alarmant al colesterolului în sânge. Când este cazul să luăm medicamente şi care sunt tratamentele cele mai bune până să ajungem la pastile ne spune medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie.

 • Cele mai importante beneficii ale rodiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai importante beneficii ale rodiei

  Deliciosul fruct roşu este o sursă inepuizabilă de antioxiodanţi, fiind una dintre cele mai bune „arme“naturale pe care le poţi avea în lupta pentru combaterea cancerului. Şi nu este motiv pentru care trebuie să mănânci rodie!

 • Când colesterolul „bun“ se transformă într-un duşman pentru sănătate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când colesterolul „bun“ se transformă într-un duşman pentru sănătate

  Colesterolul „bun“ are o latură întunecată care poate creşte riscul unui atac de cord, susţin medicii americani. HDL (lipoproteine cu densitate mare sau colesterolul bun) ajută, în mod normal, la menţinerea curăţeniei arterelor şi este bun pentru sănătatea inimii.

 • Află cum ajută creierul colesterolul “bun”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Află cum ajută creierul colesterolul “bun”

  Colesterolul "bun", format din lipoproteine cu densitate înaltă (HDL), împiedică depunerea grăsimilor pe artere. Cercetătorii de la Harvard au descoperit că acesta aduce mult mai multe beneficii decât se ştia până în prezent, colesterolul HDL contribuind la prevenirea accidentului vascular cerebral şi a demenţei.

 • Cele mai bune remedii anticolesterol
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai bune remedii anticolesterol

  Poate fi ţinut sub control cu ajutorul uleiului de nucă şi cu ceai de anghinare. Circa 30 la sută din români au nivelul colesterolului crescut, factor de risc important pentru bolile cardiovasculare, arată datele statistice.

Modifică Setările