Stiri despre lavinia balulescu

  355 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cine a aruncat scaunul acesta
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine a aruncat scaunul acesta

  Mă duc unde am treabă şi tocmai am urcat un milion de scări. Practic am trecut de la un etaj al oraşului la altul şi acum parcă merg în gol. Trec pe lângă curţi identice, cu arbori micuţi şi toaletaţi, cu pisici grase şi câini leneşi, cu muncitori care au venit la lucru încă de la prima oră ca să se ocupe de faţadele caselor.

 • Televizorul de pe dulap
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Televizorul de pe dulap

  În sufragerie avem un televizor alb-negru. E cocoţat pe dulap, aşa că dacă vrem să ne uităm la telejurnal sau la Dallas trebuie să stăm cu capul dat pe spate, iar la final avem gâtul puţin strâmb. Când eşti mic e şi mai greu, dar eu fac eforturi.

 • Un nasicorn de acum 21 de ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un nasicorn de acum 21 de ani

  Am vreo 13 ani. Am pornit cu tata pe un câmp de la marginea oraşului, într-o căldură oribilă de început de vară, în căutarea unor plante pentru ierbarul pe care mi l-au cerut la şcoală. Fiertoarea prin care ne mişcăm e una singură şi înghite totul, iar noi suntem doi.

 • Cartea de vise a bunicii mele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cartea de vise a bunicii mele

  Bunica mea avea o carte de vise veche, de prin 1930, şi o ţinea lângă pat, pe un scaun, acoperită de tot felul de alte caiete, carneţele de cheltuieli şi reviste de Sudoku (da, bunica a avut o perioadă în care a făcut Sudoku de dimineaţa până seara, era chiar experimentată, spunea că-i ţine mintea în priză, dar asta-i altă poveste).

 • Dragă frică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragă frică

  M-a apucat doar pe la 19 ani, după ce am plecat de acasă. Frica. Într-o seară mergeam pe un bulevard, pe sub o reclamă gigantică, atunci când mi-a trecut prin minte că o să-mi pice în cap. Şi o să mă facă terci, desigur. Să sfârşeşti zdrobit de o reclamă la asigurări de viaţă, ăsta da deznodământ. Am continuat să trec pe sub reclamele alea, dar asta nu înseamnă că nu m-am aşteptat de fiecare dată la ce e mai rău.

 • Toţi bătrânii singuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Toţi bătrânii singuri

  Am trecut ieri cu autobuzul pe lângă un bloc în faţa căruia stătea o bătrână îmbrăcată într-un halat albastru. Căra cu ea o plasă, avea părul despletit şi nişte papuci albi, de parcă ieşise din casă cu un minut în urmă şi s-ar fi îndreptat spre cel mai apropiat magazin din cartier. Apoi, pentru că autobuzul a încetinit şi a oprit în staţie, am privit-o mai bine.

 • Aventură în căldură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aventură în căldură

  Am ieşit ieri din casă, deşi toată lumea mă avertizase să n-o fac. Afară ar fi fost vreo 34 de grade, deşi sincer păreau a fi 50. Aveam nişte probleme de rezolvat, nimic complicat, un traseu de 20 de minute, stat zece minute, apoi întors pe acelaşi drum. Am zis să merg pe la umbră, dar s-a dovedit că umbra nu mai există. S-a dat. Sau, dacă există, nu mai înseamnă nimic.

 • Smochinul invizibil
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Smochinul invizibil

  În curtea alor mei creşteau mai mulţi smochini. Unul, doi, trei? Stau acum să-i număr cu ochii închişi. Îl văd întâi pe cel de lângă gard, de la intrare, pe care mă mai şi suiam din când în când. Acolo eram cocoţată când mi-am agăţat într-o ramură un cercel. Primii mei cercei şi am reuşit să-i rezolv în mai puţin de un an. Degeaba au căutat ai mei prin pietriş. La revedere!

 • Când visezi răul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Când visezi răul

  Am visat răul de multe ori în copilărie. Pe atunci nu ştiam ce faţă are, aşa că mintea mea de copil îi dădea tot felul de chipuri. Am visat că alunec de pe dulap ore în şir, am visat că fierb în cazanul cu mâncare pentru porci, am visat că o femeie bătrână mă taie şi-mi bagă-n burtă un cocoş.

 • Întoarcere în împărăţia roşiilor coapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcere în împărăţia roşiilor coapte

  În fiecare vară familia mea cultivă roşii în grădina din spatele curţii. Vacanţele mele au fost mereu populate de mâţe care aleargă printre straturi, de câini care au interzis să se apropie, de bunici care udă cu grijă fiecare cuib şi de mese cu salate în care, da, evident, se înmoaie pâinea.

 • Am fost la
Bistriţa şi am găsit poezia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am fost la Bistriţa şi am găsit poezia

  A XI-a ediţie a Festivalului internaţional de poezie şi muzică „Poezia e la Bistriţa“, desfăşurat în 11-14 iulie, a adus în faţa publicului poeţi din România, Spania, Israel, Ungaria, Ucraina, Germania, Belgia şi Republica Moldova.

 • Cărţi pentru
concediu: ficţiunea din rucsac
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi pentru concediu: ficţiunea din rucsac

  Săptămâna trecută mi-am făcut o listă cu cinci cărţi de non-ficţiune pe care le-aş lua cu mine în concediu, aşa că acum a venit rândul ficţiunii. Mă voi opri tot la cinci titluri şi aleg recomandările din lista de cărţi pe care le-am citit eu anul acesta.

 • Cărţi pentru
concediu: un rucsac plin cu nonficţiune
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cărţi pentru concediu: un rucsac plin cu nonficţiune

  De fiecare dată când îmi fac bagajul pentru o călătorie, fie ea de plăcere sau de nevoie, îndes acolo şi o carte, oricât de puţin spaţiu aş avea. Numai una, pentru că de cele mai multe ori mă întorc din concedii cu alte şi alte cărţi, cărora nu ştiu cum să le mai fac loc în bagaj. Uneori când eşti într-o situaţie asemănătoare eşti nevoit să laşi în urmă ceva, cum ar fi prosopul preferat, ca să faci loc cărţilor, dar asta e deja o altă poveste!

 • Un copil pe planeta pinguinilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un copil pe planeta pinguinilor

  Din locul în care mă aflu văd un stâlp gigantic, al cărui capăt nu-l pot zări sau pur şi simplu nu pot privi eu până acolo. Sunt întinsă pe spate, încerc să mă întorc într-o poziţie care să-mi permită să observ mai multe în jurul meu, dar efortul este supraomenesc. Am nevoie de toate forţele şi încă nişte forţe pe care nu le cunoşteam. Iată! Acum sunt pe burtă!

 • Vacanţa de vară fără internet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vacanţa de vară fără internet

  Am 11 ani şi nu am descoperit încă internetul. Vacanţa mea de vară înseamnă elastic, volei, mers la ştrand. Am învăţat să mă dau cu patinele (cu bicicleta ştiu deja de acum două veri). Am genunchii plini de bube, pentru că e destul de primejdios să te joci „Pituluşu“ după ce se lasă întunericul. Am o pisică albă şi o dată pe săptămână văd „Dosarele X“ împreună cu copiii din cartier, la un magazin de peste drum.

 • Jurnal de TIFF: elefanţii nemişcaţi şi străinii ciudaţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de TIFF: elefanţii nemişcaţi şi străinii ciudaţi

  Merg la „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de câţiva ani şi a fost pentru prima dată când am stat doar trei zile. Dar chiar şi aşa, tot am avut timp să văd câteva filme excelente. Unele încă mai rulează în Cluj, pentru că TIFF-ul se încheie abia duminică.

 • Jurnal de TIFF: când ploaia din filme te vânează în realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnal de TIFF: când ploaia din filme te vânează în realitate

  În ultimii ani am consumat „Transilvania International Film Festival“ (TIFF) de la un capăt la celălalt, aşa că acum e prima oară când rămân doar un weekend. Vor urma însă alte săptămâni în care voi continua să mă uit la filme mai mult decât în mod normal şi să citesc mai mult decât de obicei, pentru că asta face TIFF-ul din tine, te inspiră şi îţi trezeşte curiozitatea.

 • A vota sau a dansa: cum am pus ştampila în copilărie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A vota sau a dansa: cum am pus ştampila în copilărie

  Prima dată când am votat aveam cinci ani şi ceva şi abia treceam de un metru înălţime. Al doilea detaliu e relevant în poveste, pentru că arată că eram mai scundă decât tăblia de lemn din cabină, aşa că maică-mea a fost nevoită să mă ridice în braţe ca să văd mai bine pe ce punem ştampila.

 • O mâţă, un câine şi un politician onest intră într-un bar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O mâţă, un câine şi un politician onest intră într-un bar

  A fost odată ca niciodată un orăşel în care nimeni nu râdea. Oamenii mergeau mereu pe stradă încruntaţi, iar dacă era ziua lor sau creştea o floare în grădină le dădea o lacrimă. Chiar şi la crâşmă, la patru după-amiaza, când viaţa e cu adevărat frumoasă, tot supăraţi erau.

 • Un cireş cu puteri paranormale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un cireş cu puteri paranormale

  Cireşul din curte, ameninţat anul trecut cu tăierea pentru că nu prea avea rod, a făcut anul ăsta atâtea fructe că prima dată oamenii s-au întrebat când vor reuşi să le mănânce pe toate. La sfârşit de aprilie cireşele erau rozalii, iar în primele zile din mai au explodat în roşu.

 • Pisicile nu sunt ale noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pisicile nu sunt ale noastre

  Cinci pisici care nu sunt ale noastre petrec după-amiaza în curtea părinţilor mei, aşezate într-o formă ciudată. Doi fundaşi zac pe trepte şi-şi curăţă labele, după ce au terminat de mâncat, alţi doi mijlocaşi şi-au găsit loc la baza scărilor (una din mâţe a leşinat deja de sătulă ce este), în timp ce vârful de atac nu s-a cuibărit încă, pentru că ceva invizibil îl supără.

 • Ultima dimineaţă la Terasa Fericirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultima dimineaţă la Terasa Fericirii

  Azi e ultima zi la Terasa Fericirii. Fără metafore, chiar e ultima zi în care eu mai locuiesc deasupra cârciumioarei cu cel mai tare nume, aşa că în timp ce-mi adun lucrurile mai arunc o privire pe geam. Domnii din vecini s-au adunat acolo încă de la prima oră, deja s-a ajuns la tura a şaptea.

 • Pregătiri de TIFF: cum să faci o cerere de concediu pentru lumea filmelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Pregătiri de TIFF: cum să faci o cerere de concediu pentru lumea filmelor

  A trecut jumătatea lunii aprilie şi simţiţi că aţi uitat să faci ceva ce planificaseţi de un an? Încă mai aveţi puţin timp. Da, a venit deja perioada aceea în care vă recomand să vă cumpăraţi bilete de tren sau de avion, să vă căutaţi cazare şi, după caz, să vă anunţaţi şefii că vă luaţi concediu la începutul lunii iunie. Nu, nu-i un concediu pentru plecat într-o altă ţară, ci pentru un drum la Cluj, pentru că vine TIFF-ul.

 • O maşină roşie pe linia de tramvai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O maşină roşie pe linia de tramvai

  Aşteptam acum trei zile faimosul tramvai 36, în după-amiaza unei zile ploioase, în care pe şoseaua Petricani se înşirau sute, mii, milioane de maşini nemişcate, iar multe altele încercau să pătrundă de pe străduţele înguste din zonă. Bucureştiul era aproape de un infarct, aşa cum e mereu la ora 17.00.

 • Doamna Letiţia e surdă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doamna Letiţia e surdă

  Doamna Letiţia e surdă. Sigur, aude numai ce vrea ea, spun vecinele de pe palier. Sigur, face pe deşteapta, nu salută pe nimeni, spun oamenii de la scara B. Sigur, a intrat în lift şi a trântit uşa fără să mă aştepte şi pe mine, pufneşte administratorul. Adevărul e că doamna Letiţia e surdă de-a binelea.

 • Două beri şi un somn de amiază
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Două beri şi un somn de amiază

  Un tip încerca să se dea jos din maşină în faţa blocului meu. Era pe scaunul din dreapta, iar persoana de la volan îi făcea semn să coboare mai repede: loc de parcare nu era, ca de obicei, aşa că maşina fusese pur şi simplu oprită în drum. Tipul a încercat din nou să deschidă portiera, dar uşa i s-a tot trântit în faţă.

 • Cum să te grăbeşti în Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să te grăbeşti în Bucureşti

  Azi am alergat 12 minute. Nu, nu îmi propusesem să fac sport, ci pur şi simplu aveam o programare importantă la stomatolog, iar traficul mi-a dat planurile peste cap. Da, m-am învăţat minte să plec cu o oră mai devreme de acasă, dar de data asta o oră n-a fost de ajuns.

 • Şi cormoranii sunt periculoşi, dar noi îi întrecem
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi cormoranii sunt periculoşi, dar noi îi întrecem

  Când m-am mutat în cartier acum mai mulţi ani am găsit pace şi prosperitate. În fiecare dimineaţă în faţa blocului, pe bulevard, trebuia să-ţi faci loc printr-o mare de coji de seminţe consumate de locatarii care avuseseră seara de discutat lucruri importante pe trotuar. Seminţe, mucuri de ţigară şi sticle de bere. Ce mare lucru?

 • Ultimul gândac: bătălia Pantelimonului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul gândac: bătălia Pantelimonului

  Pe unde vin gândacii? Nu ştiu, domnişoară, a spus instalatorul de sub chiuvetă, cu jumătate de fund pe afară. Eu în locul dumneavoastră aş astupa orice spaţiu posibil din baia asta. Pe unde intră un firişor de praf, pe acolo poate intra şi un gândac, a adăugat el, subliniind că blocurile astea vechi sunt blindate cu gândaci pe interiorul pereţilor. E casa lor. E casa ta, dar e şi casa lor.

Modifică Setările