Stiri despre laleaua pestrita

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO Când calul paşte în zona  protejată, iar micul sfârâie la doi paşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Când calul paşte în zona  protejată, iar micul sfârâie la doi paşi

  Weekend-ul acesta a avut loc la Orheiul Bistriţei, în Pădurea din Şes, zonă protejată de lege, cea de-a XII-a ediţie a Festivalului „Laleaua Pestriţă”. La îndemnul autorităţilor locale, cei prezenţi s-au înfruptat din micii pregătiţi la doar doi paşi de zona protejată şi au ascultat muzică populară. Câţiva cai au fost mai curajoşi şi chiar s-au înfruptat din iarba din zona protejată.

 • Ce facem weekend-ul acesta? (17-19 mai)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce facem weekend-ul acesta? (17-19 mai)

  Nici în acest weekend nu avem nicio şansă să ne plictisim. Mâine ne aşteaptă un marş al motocicletelor şi un concurs de pescuit, iar duminică un festival câmpenesc. Printre atracţiile acestui weekend se numără concertul cu băieţii de la Paraziţii, care va avea loc mâine seară.

 • Laleaua pestriţă, sărbătorită weekend-ul acesta cu muzică populară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laleaua pestriţă, sărbătorită weekend-ul acesta cu muzică populară

  Duminică, începând cu ora 12:00, pădurea din Şesul Orheiului, unde mai poate fi găsită laleaua pestriţă, va găzdui spectacolul dedicat acestei minuni a naturii. Invitaţi să urce pe scena amenajată în inima naturii sunt: Nicu Cioancă, Mirela Petruş, Ioachim Spân sau Domnica Dologa.

 • Laleaua pestriţă e în floare în Bistriţa-Năsăud
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Laleaua pestriţă e în floare în Bistriţa-Năsăud

  Cele mai rare lalele din ţară au înflorit într-o pădure de stejari, rezervaţie naturală, din satul bistriţean Orheiu Bistriţei. Sute de turişti din toată ţara vin în fiecare an să le vadă şi rămân uimiţi de aspectul şi culoarea aparte a acestei flori protejate de lege.

 • Cele mai rare lalele din ţară au „împestriţat“ Orheiul Bistriţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cele mai rare lalele din ţară au „împestriţat“ Orheiul Bistriţei

  Bistrița-Năsăud are  la Orhei cel mai mare areal cu lalea pestriță din țară. Floarea, o plantă rară care crește doar în cinci locuri din România, poate fi admirată zilele acestea, având o scurtă perioadă de vegetație. Planta este extrem de frumoasă şi de fragilă şi este protejată de lege