Stiri despre kurd

  7 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Ambasadorul Irakului la Bucureşti: „Îi invit pe investitorii români să investească în ţara mea”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ambasadorul Irakului la Bucureşti: „Îi invit pe investitorii români să investească în ţara mea”

  Conform ziarului irakian al-Sabah, Abu Bakr al Baghdadi a rămas, încă, în viaţă, deşi a fost rănit în cursul ultimelor lovituri aeriene ale avioanelor de luptă americane. Este pentru a doua oară, în ultimele două luni, când liderul Statului Islamic a suferit răni deloc uşoare. Semn că laţul se strânge în jurul conducerii ISIS. Pentru a lua pulsul societăţii irakiene am iniţiat un dialog cu ambasadorul Irakului în România.

 • Una dintre cele mai bogate organizaţii teroriste - Statul Islamic. Banii teroriştilor provin din contrabandă cu petrol, răpiri şi afaceri cu duşmanii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Una dintre cele mai bogate organizaţii teroriste - Statul Islamic. Banii teroriştilor provin din contrabandă cu petrol, răpiri şi afaceri cu duşmanii

  Statul Islamic (SI) are o economie prosperă, de sine stătătoare, din contrabanda cu petrol sau din tributul solicitat unei populaţii de cel puţin opt milioane de oameni. Oficiali arabi şi occidentali sunt de părere că SI este una dintre cele mai bogate organizaţii teroriste, reprezentând o ameninţare fără precedent.

 • Profilul celei mai tinere femei primar din Turcia: activistă, fostă deţinută politic, feministă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Profilul celei mai tinere femei primar din Turcia: activistă, fostă deţinută politic, feministă

  Într-o ţară profund patriarhală, unde scena politică este dominată de bărbaţi, o activistă cu cazier penal a devenit cea mai tânără femeie la conducerea primăriei unui district din Turcia. În plus, aceasta face parte din minoritatea kurdă, care s-a confruntat de-a lungul timpului de nenumărate ori cu forţele guvernamentale, însă calităţile ei au făcut posibilă ocuparea celei mei înalte funcţii la conducerea unui district turc.

 • Germania: un bărbat de origine kurdă a ţinut ostatici 12 persoane într-un restaurant
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania: un bărbat de origine kurdă a ţinut ostatici 12 persoane într-un restaurant

  Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat, vineri, după ce s-a blocat împreună cu 12 membri ai familiei sale şi cu prieteni într-un restaurant fast-food din Freiburg (sud-vestul Germaniei), motivele sale fiind încă neclare, relatează AFP. Suspectul, de origine kurdă, s-a închis cu o zi înainte cu 12 persoane în restaurant, rude şi prieteni, a precizat poliţia, care refuză să vorbească despre o "luare de ostatici".

 • Semnele întemeierii unui stat kurd
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Semnele întemeierii unui stat kurd

  Rushen Chakyr, un ziarist afiliat cotidianului Al Watan, consideră că istoria recentă a regiunii este plină de exemple despre cum liderii de la Ankara, Teheran, Bagdad şi Damasc, uită de problemele dintre ei îndată ce observă că etnicii kurzi au oportunitatea de a se ridica, şi îşi unesc forţele pentru a găsi o soluţie tactică împotriva kurzilor.

Modifică Setările