Stiri despre kremlin

  1002 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Americanizarea...armatei ruse
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Americanizarea...armatei ruse

  Tipul de discurs al preşedintelui Federaţiei Ruse este, contrar ostilităţii sale vizibile, faţă de viziunile occidentale, în general, şi ale Casei Albe în special, unul care, prin formă şi conţinut, are preluări masive din alocuţiunile omologului american, pe teme ce ţin de securitatea naţională. O dovadă, de ultimă oră, au alcătuit-o ideile exprimate, pe 5 iulie, în faţa Consiliului de Securitate al Rusiei.

 • Putin dislocă avioane de luptă - la graniţa Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin dislocă avioane de luptă - la graniţa Uniunii Europene

  După cum a declarat generalul Viktor Bondarev, comandantul Forţelor Aeriene ale Federaţiei Ruse, va fi o premieră, în perioada post-sovietică, amplasarea, în câteva luni, a unei baze aeriene ruse în Belarus, la Lida, aproape de frontiera cu Polonia şi Lituania, state membre ale NATO. Escadrilele de luptă, compuse din avioane de vânătoare Su-27SM3, vor asigura cerul senin al ţării gazdă şi vor fi în primul eşalon strategic al apărării Rusiei.

 • Tensiunile SUA-Rusia din cauza lui Snowden se intensifică. Moscova neagă orice legătură cu fostul angajat CIA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tensiunile SUA-Rusia din cauza lui Snowden se intensifică. Moscova neagă orice legătură cu fostul angajat CIA

  Autorităţile americane au intensficat presiunile puse asupra Rusiei pentru predarea lui Edward Snowden, fostul angajat CIA care a divulgat informaţiile privind programul de monitorizare telefonică şi electronică a milioane de americani. Snowden a plecat duminică din Hong Kong către aeroportul Şeremetievo din Moscova. Ruşii neagă însă că americanul ar fi ajuns la destinaţie.

 • NATO cu ochii pe Georgia şi Republica Moldova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  NATO cu ochii pe Georgia şi Republica Moldova

  Pe 26 şi 27 iunie, secretarul general al NATO, însoţit de membrii Consiliului Nord-Atlantic, pe care îl prezidează, va vizita Georgia. După numai 24 de ore, la iniţiativa Kremlinului, componenţii Comisiei Economice Euroasiatice vor sosi la Chişinău. Şi tot pe 28 iunie, Liga Tineretului Rus are în plan o manifestaţie în capitala Republicii Moldova. Doar la aceeaşi dată, în anul 1940, a fost cotropită, de sovietici, Basarabia - pământ românesc.

 • Jocul de-a „domnul Şevciuk“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jocul de-a „domnul Şevciuk“

  „Domnul Şevciuk“ nu s-a lăsat ameţit de politica paşilor mici şi a vorbelor multe, aşa cum a visat Chişinăul. Pentru că „domnul Şevciuk“ are altă foaie de parcurs, dactilografiată la Moscova. El nu are voie să se lase vrăjit de speranţe de reîntregire a ţării şi de perspective europene. Nici nu vrea asta. Şi nici nu şi-a dorit vreodată.

 • Obama întinde mâna Moscovei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama întinde mâna Moscovei

  Pentru prima oară la Berlin în calitate de preşedinte, Barack Obama a cerut diminuarea arsenalelor nucleare în lume.

 • Liderul de la Kremlin resetează relaţiile cu omologul român!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Liderul de la Kremlin resetează relaţiile cu omologul român!

  Se spune că nimic nu este întâmplător în viaţă. Dacă dau credit acestei ipoteze, atunci se justifică să scriu aceste rânduri, din moment ce mă aflam în coloana de maşini stopată la un semafor, exact în dreptul porţilor deschise de la Palatul Cotroceni, pe unde a ieşit generalul Nikolai Platonovici Patruşev, emisarul special trimis de preşedintele Rusiei, la omologul român.

 • Cine va fi noua doamnă Putin?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine va fi noua doamnă Putin?

  Cu doar câteva zile zile înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin şi soţia sa Ludmila Putina să-şi anunţe divorţul, principala televiziunea de stat din Rusia a dat un film documentar, în care o ridica în slăvi pe fosta gimnastă Alina Kabaeva. Anna Nemţova se întreabă în revista „Newsweek“ dacă acesta nu a fost un cadou din partea liderului de la Kremlin pentru iubita sa care tocmai sărbătorea 30 de ani.

 • FOTO „Rebelul“ Putin, surprins în cele mai ciudate ipostaze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO „Rebelul“ Putin, surprins în cele mai ciudate ipostaze

  Cuplul prezidenţial al Rusiei a anunţat, joi seară, că divorţează după 30 de ani de căsnicie. Soţia preşedintelui Vladimir Putin, Liudmila, a declarat ulterior, într-un interviu acordat postului public Rossia-24, că divorţul este de comun acord. Vestea îl readuce pe unul dintre cei mai influenţi bărbaţi de pe Glob în atenţia fanelor din întreaga lume, scrie site-ul mashable.com.

 • Cum a intrat Nicu Ceauşescu în politică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a intrat Nicu Ceauşescu în politică

  Din ordinul mamei, ofiţerii Direcţiei a V-a urmăreau pas cu pas şi „verificau contactele“ mezinului Nicu şi ale fiicei Zoe. Ca să-l rupă de „gaşcă“ pe Nicu, părinţii au încercat să-l canalizeze către politică.

 • Obama se va întâlni cu Putin, la începutul lunii septembrie, în Rusia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Obama se va întâlni cu Putin, la începutul lunii septembrie, în Rusia

  Pe 15 mai s-a confirmat, la Washington D.C. şi Moscova, că preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin se vor întâlni, pe parcursul a două zile, înainte de reuniunea G-20, planificată să înceapă pe 3 septembrie, la Sankt Petersburg.

 • Vladimir Putin i-a pus gând rău premierului Dmitri Medvedev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vladimir Putin i-a pus gând rău premierului Dmitri Medvedev

  Preşedintele Vladimir Putin l-ar putea înlocui din funcţie pe premierul Dmitri Medvedev cu fostul ministru de Finanţe Aleksei Kudrin, potrivit unei surse din cadrul structurilor de putere, scrie „Nezavisimaia Gazeta“.

 • Cum s-a transformat Vladimir Putin într-un lider izolat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a transformat Vladimir Putin într-un lider izolat

  La un an de la preluarea celui de-al treilea mandat de preşedinte, Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai izolat. Popularitatea lui este în scădere, economia Rusiei se îndreaptă spre recesiune, iar oamenii care cândva l-au influenţat acum l-au abandonat sau au fost concediaţi.

 • Surkov - vicepremierul care l-a înfruntat pe Putin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Surkov - vicepremierul care l-a înfruntat pe Putin

  Presa de la Moscova caută explicaţiile reale ale demisiei surprinzătoare, a vicepremierului Vladislav Surkov, cu atât mai mult cu cât unii editorialişti ruşi susţin că plecarea acestuia, din guvernul condus de Dmitri Medvedev, precede demiterea actualului premier.

 • Aspiraţiile lui Putin: să guverneze Rusia singur, după propriile reguli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aspiraţiile lui Putin: să guverneze Rusia singur, după propriile reguli

  Putin a revenit la Kremlin în urmă cu exact un an, după o pauză scurtă. Începând de atunci, preşedintele a reuşit să reducă în mod semnificativ libertăţile ruşilor, a compromis sistemul judiciar şi s-a portretizat drept un patriot dedicat poporului. Acţiune sale sugerează intenţia de a se debarasa atât de partid, cât şi de parlament, şi să guverneze ţara după propriile reguli.

 • Zeci de mii de manifestanţi anti-Putin la Moscova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de mii de manifestanţi anti-Putin la Moscova

  Zeci de mii de persoane s-au reunit luni în centrul Moscovei la un an de la manifestaţia marcată de ciocniri cu poliţia, organizată cu o zi înainte de revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin, potrivit unuia dintre organizatori, citat de AFP.

 • Un sfat, pentru ambasadorul Kremlinului, la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un sfat, pentru ambasadorul Kremlinului, la Bucureşti

  Am căderea morală să scriu aceste rânduri, deoarece am fost primul jurnalist din România, care a realizat un interviu cu actualul ambasador al Federaţiei Ruse, la Bucureşti, publicat de Doru Dragomir, directorul cotidianului online ZIUA VECHE.RO. Intenţionam să realizez un nou dialog, cu Excelenţa Sa, distinsul diplomat Oleg S. Malginov, dar... m-am răzgândit.

 • SUA şi Rusia publică liste cu cei care nu mai au acces pe teritoriul celor două ţări, într-un joc tensionat de putere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SUA şi Rusia publică liste cu cei care nu mai au acces pe teritoriul celor două ţări, într-un joc tensionat de putere

  Autorităţile de la Moscova au publicat sâmbătă o listă cu 18 oficiali americani care aveau interdicţie de a pătrunde pe teritoriul Rusiei, ca răspuns la iniţiativa SUA care a ridicat dreptul a 18 oficiali ruşi de a mai avea acces pe teritoriul statelor americane, acuzaţi că au fost implicaţi în abuzuri la adresa drepturilor omului.

 • Putin are nevoie de un inamic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin are nevoie de un inamic

  Prima reacţie a Moscovei, neoficială, detectabilă în presa rusă, a fost una de derută, atunci când la Pentagon s-a anunţat renunţarea la etapa a patra, a dezvoltării sistemului de apărare antirachetă, în Europa. De pildă, jurnalistul Alexander Braterski a scris că "autorităţile americane au afirmat că niciun interceptor nu va fi dislocat în România." Redactare neatentă? Cel puţin una care indică o preocupare aparte, la Kremlin.

 • Tace America?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tace America?

  Aceste rânduri sunt aidoma unei amicale bătăi pe umărul europeanului, nicidecum euroasiaticului, trăitor între Prut şi Nistru. Un semen ce ar trebui să fie egal în drepturi cu oricare dintre cetăţenii Uniunii Europene, de care îl desparte Zidul Pieritor al Mentalităţii Estice. În primul rând, la capitolul informaţie publică.

 • Memoriile lui Gorbaciov: o lume la răscrucea dragostei şi a trădării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memoriile lui Gorbaciov: o lume la răscrucea dragostei şi a trădării

  Într-o nouă carte, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov descrie viaţa la Kremlin şi relaţia cu soţia sa, Raisa. Cartea pare a fi o ultimă încercare de a-i convinge pe ruşi să o iubească pe fosta Primă Doamnă a URSS, dar prezintă şi aspecte ale unei conduceri afectate de înşelăciune şi de lupte interne, afirmă „Der Spiegel“.

 • Petru Bogatu: „Kremlinul aţâţă Ucraina contra României“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Petru Bogatu: „Kremlinul aţâţă Ucraina contra României“

  În ultimele zile se creează impresia că Rusia îi caută României „nod în papură“. Şi cum nu prea găsesc pretexte reale de ceartă, „le suge din deget, lovind aerul cu laba“, constată analistul politic Petru Bogatu.

 • Republica Moldova este nepregătită pentru un nou război al gazelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Republica Moldova este nepregătită pentru un nou război al gazelor

  Un nou conflict energetic s-ar putea declanşa ca urmare a pretenţiilor de şapte miliarde de dolari înaintate de Gazprom companiei ucrainene Naftogaz. O eventuală sistare a livrărilor de metan ar putea avea efecte grave şi pentru noi, susţin experţii.

Modifică Setările