Stiri despre kosovo

  390 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Un deceniu de Gânditori Globali
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un deceniu de Gânditori Globali

  „Într-un an de criză economică mondială şi războaie periculoase, de inovaţii radicale şi o redescoperire a realpolitik, revoluţii de stradă şi retorică dură, nu ne putem gândi la un mod mai bun de a-i da un sens decât prin intermediul marilor idei ale celor care ne modelează înţelegerea asupra lumii”.

 • Turism în Kosovo?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turism în Kosovo?

  Poate fi Kosovo o destinaţie turistică? În condiţiile în care regiunea nu este recunoscută de România, mulţi dintre noi ar încerca să o evite. Anul acesta am avut însă ocazia de a realiza un circuit istoric alături de agenţia de turism “Geoarhiva”. Încă de la început am fost informaţi că pe teritoriul provinciei se poate intra doar cu paşaportul şi că este recomandat să evităm discuţiile politice cu privire la statutul acesteia.

 • Înfiinţarea Armatei Naţionale din Kosovo, o lovitură la credibilitatea Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înfiinţarea Armatei Naţionale din Kosovo, o lovitură la credibilitatea Uniunii Europene

  Votul din Parlamentul de la Pristina privind transformarea Forţelor de Securitate din Kosovo – KSF în Armată naţională, cu o creştere în 10 ani de la 3000 de oameni la 5000 de militari şi 3000 de rezervişti, cu un buget de 98 milioane de Euro, în regiunea cu 1,8 milioane de oameni, majoritatea albanezi kosovari, este o lovitură directă dată Uniunii Europene.

 • Kosovo, iniţiative de detensionare a relaţiei cu Serbia, după decizia de înfiinţare a unei armate kosovare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kosovo, iniţiative de detensionare a relaţiei cu Serbia, după decizia de înfiinţare a unei armate kosovare

  Val de reacţii după ce Parlamentul de la Pristina a votat vineri o lege privind crearea unei armate kosovare. Decizia a stârnit preocupare în rândul minorităţii sârbe din Kosovo şi la Belgrad. Parlamentul din Kosovo a votat sâmbătă pentru formarea unei echipe de negocieri în vederea soluţionării unor dispute cu Serbia, măsură ce survine pe fondul creşterii tensiunior între cei doi vecini, relatează Reuters.

 • MAE român regretă demersurile pentru formarea armatei kosovare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MAE român regretă demersurile pentru formarea armatei kosovare

  Ministerul Afacerilor Externe regretă demersurile privind iniţierea procesului de tranziţie a Forţei de Securitate din Kosovo, în pofida mesajelor transmise de NATO si UE. „Astfel de demersuri au efecte negative asupra situaţiei din regiunea Balcanilor de Vest si a parcursului euro-atlantic al acesteia”, afirmă MAE român.

 • Preşedintele Serbiei solicită sprijinul Emiratelor Arabe Unite pentru rezolvarea paşnică a problemei Kosovo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele Serbiei solicită sprijinul Emiratelor Arabe Unite pentru rezolvarea paşnică a problemei Kosovo

  Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, s-a întâlnit la Abu Dhabi cu prinţul moştenitor al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Zayed al-Nayan, cu care a discutat despre situaţia actuală din Kosovo, despre taxele vamale introduse de Pristina pentru mărfurile importate din Serbia şi despre formarea Armatei Kosovo, care provoacă neliniştea Serbiei pentru viitorul poporului sârb din Kosovo.

 • Analiză. Noi tensiuni se acumulează în Balcani. Kosovo îşi face armată proprie, Serbia ameninţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză. Noi tensiuni se acumulează în Balcani. Kosovo îşi face armată proprie, Serbia ameninţă

  Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a declarat că de la Pristina vin veşti proaste: că se vor menţine taxele până când Serbia recunoaşte independenţa Kosovo şi că fosta provincie sârbă îşi va face armată proprie. „Aceste veşti reprezintă un semnal că urmează o catastrofă dacă cineva nu reuşteşte să ţină în frâu Pristina“, spune oficialul sârb.

 • Serbia nu mai are încredere în KFOR şi NATO, afirmă preşedintele Aleksandar Vucic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Serbia nu mai are încredere în KFOR şi NATO, afirmă preşedintele Aleksandar Vucic

  Serbia nu mai are niciun motiv să aibă încredere în misiunea KFOR şi în NATO în contextul în care tot ce au afirmat acestea despre ultimele manevre ale trupelor speciale ale poliţiei din Kosovo - ROSU - s-a dovedit a fi neadevărat. Declaraţia a fost făcută vineri de preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Rusiei la Belgrad, Aleksandr Cepurin, potrivit agenţiei Tanjug.