Stiri despre klaus iohannis presedinte

  19 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Discursul
preşedintelui Iohannis la un an de la învestitură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Discursul preşedintelui Iohannis la un an de la învestitură

  Încep să scriu acest comentariu la puţine minute după încheierea transmisiei radio-televizate a discursului ţinut de preşedintele Klaus Iohannis în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului României cu prilejul împlinirii unui an de la preluarea mandatului.

 • Tronul şi strada
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tronul şi strada

  Împlinirea unui an de la alegerea preşedintelui Klaus Iohannis, inclusiv sub presiunea străzii, poate fi un bun prilej de reflecţie –retrospectivă şi în perspectivă-  a relaţiei dintre alegători şi aleşi, mai ales în contextul numirii, în aceste zile, a guvernului Cioloş, tot sub presiunea străzii.

 • Klaus Iohannis - O aniversare discretă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis - O aniversare discretă

  Mediile politice de la Bucureşti, inclusiv PNL, partid bicefal şi miriapod ai cărui lideri şi-au acordat lungi vacanţe ca şi cum toate problemele ţării ar fi fost deja rezolvate, ieşirea din opoziţie mai mult ca sigură, preluarea puterii, planificată a se produce cel mai târziu în toamnă garantată, iar câştigarea alegerilor o certitudine, nu au marcat aproape prin nimic împlinirea unui an de când fostul primar al

 • Preşedintele, jucător sau mediator
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preşedintele, jucător sau mediator

  Chiar în momentul alegerii sale ca preşedinte al României, Traian Băsescu a afirmat în termeni expliciţi că va fi un „preşedinte jucător” Cu acestă expresie uşor surprinzătoare, dânsul se delimita faţă de predecesori, faţă de Ion Iliescu, care era neutru şi impersonal, ca şi faţă de Emil Constantinescu, care a recunoscut că a fost „învins de Securitate”. Cuvântul „joc” poate fi derutant, dacă îl luăm la prima vedere.

 • Alte timpuri, alte adversităţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte timpuri, alte adversităţi

  Este firesc sau normal ca în timpul campaniei electorale să apară serii de adversităţi, distribuite în jurul adversităţii centrale dintre cei doi candidaţi, Victor Ponta şi Klaus Iohannis. Cu acel prilej a fost evidentă asimetria stilistică a celor doi oponenţi.

 • Noduri în papură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noduri în papură

  Am profitat de aceste zile de vacanţă pentru a recupera ceea ce am pierdut necitind la timp, din lipsa acestuia, presa cotidiană.

 • Ce vrem de la Iohannis, în loc de Pluguşor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce vrem de la Iohannis, în loc de Pluguşor

  Anul 2014 va rămâne în memoria românilor ca un pas inainte. Să ne imaginăm ce-ar fi însemnat preluarea întregii puteri de către PSD şi elanul strâmbăturilor din nas la adresa primelor acţiuni ale administraţiei Klaus Iohannis se va mai potoli. Sigur că ne-am fi aşteptat cu toţii ca maşinăria germană să funcţioneze în forţă şi fără cusur.

 • 21 decembrie. Atunci, acum şi-un pic mai încolo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  21 decembrie. Atunci, acum şi-un pic mai încolo

  În ziua de 21 decembrie 1989 CC al PCR convoca marele miting. 25 de ani mai târziu, în 21 decembrie 2014, un nou preşedinte ales democratic va depune jurământul. Simbolic, nu?

 • România - Încă o amânare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România - Încă o amânare

  Nimeni, nici mediile politice, dar nici societatea civilă, nu pare să îşi fi găsit liniştea la trei săptămâni de la încheierea alegerilor prezidenţiale şi cu mai puţin de 14 zile înainte de preluarea funcţiei supreme în Stat de dl. Klaus Iohannis. Apucatul de treabă de care vorbea preşedintele ales la doar câteva ore după confirmarea victoriei încă mai aşteaptă.

 • Speranţa ca armă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Speranţa ca armă

  La capătul acestei campanii electorale maculate de atacuri imunde, mi-am amintit cuvintele lui Nelson Mandela: „Întotdeauna un lucru pare imposibil până când se înfăptuieşte”. Este ceea ce au reuşit duminică românii: să facă posibilă o schimbare considerată iniţial fără multe şanse. Acest uriaş val de speranţă stimulat de Klaus Iohannis e menit acum să devină catalizatorul atât de necesarului proces de reconstrucţie naţională.

 • Aşteptările mele de la Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aşteptările mele de la Iohannis

  Ce-a fost mai greu a trecut, dar ce urmează? Sunt uimit (dar nu surprins) de faptul că Iohannis a reuşit să învingă toate stereotipurile şi să câştige alegerile printr-un comportament pe care personal l-am apreciat de la început. Nu mai spun de faptul că mesajul „România unită” a avut efect invers. Însă, până la un articol despre cum s-a desfăşurat campania vă spun ce aşteptări am eu de la noul preşedinte al României, Klaus Iohannis:

 • VIDEO Ce n-a mers?! Reacţia şeful PSD Dâmboviţa după victoria lui Iohannis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ce n-a mers?! Reacţia şeful PSD Dâmboviţa după victoria lui Iohannis

  Primele exit poll-uri date de televiziuni după închiderea urnelor, la ora 21.00, îl arată câştigător pe Klaus Iohannis. Datele de la TVR şi de la Digi 24 arată un avantaj pentru candidatul ACL, în timp ce Antena 3 şi RTV îl arată învingător pe Victor Ponta. Ultimele rezultate IRES anunţate la Digi 24 îl dau câştigător pe Iohannis, cu 52,16%.

 • Alegeri prezidenţiale 2014. Sibienii sărbătoresc în Piaţa Mare: „Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale 2014. Sibienii sărbătoresc în Piaţa Mare: „Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!“

  Peste 1.000 de persoane s-au strâns duminică seară în centrul Sibiului pentru a sărbători victoria anunţată de exit-polluri a lui Klaus Iohannis. Oamenii scandează: „Noi am votat, nu am plagiat“, „Klaus, Klaus, ne-ai scăpat de Mickey Mouse!“, „Unde-i Antena 3?“, „România!“. De asemenea, în PIaţa Mare din Sibiu s-a cântat „Deşteaptă-te, române!“.

 • De ce taci, bă, neamţule?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce taci, bă, neamţule?

  Klaus Iohannis nu pare a fi nici pe departe salvatorul naţiunii, preşedintele perfect, politicianul cinstit până la os sau soluţia salvatoare pentru economia României. Dar nimeni nu-l atacă pe aceste considerente. Problema unei naţiuni este una singură: Tace!

Modifică Setările