Stiri despre kim ir sen

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • „Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns Mircea
Mureşan VIP la
Phenian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns Mircea Mureşan VIP la Phenian

  Regizorul Mircea Mureşan a vizitat Coreea de Nord în 1978, filmul său, „Împuşcături sub clar de lună“, fiind prezentat în ţara asiatică cu ocazia zilei naţionale a Republicii Socialiste România. Deşi gazdele i-au pregătit un program generos, întins pe o durată de două săptămâni, cineastul a „rezistat“ doar opt zile în patria lui Kim Ir Sen, pretextând că este aşteptat înapoi în ţară.

 • Propaganda nord-coreeană împleteşte basmele cu politica
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propaganda nord-coreeană împleteşte basmele cu politica

  Mesajele de propagandă ale presei oficiale nord-coreene şi modul în care este glorificat liderul de la Phenian, Kim Jong-un, care continuă să sfideze comunitatea internaţională, au intrat de multe ori în atenţia observatorilor, care au subliniat diferenţele dintre situaţia prezentată de autorităţile din Coreea de Nord şi cea reală.

 • Ce a învăţat Putin de la Stalin, Kim Ir-sen şi Charlie Chaplin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce a învăţat Putin de la Stalin, Kim Ir-sen şi Charlie Chaplin

  În fiecare seară, Fănică G., deşi prea obosit după muncă, intră pe Facebook pentru a comenta şi distribui poze şi meme-uri. Preferatele teme ale lui Fănică G. sunt cele cu „invincibila” armată rusă şi Vladimir Putin, pe care vede viitor conducător al României.

 • Coreea de Nord pare să se pregătească pentru un nou test nuclear
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coreea de Nord pare să se pregătească pentru un nou test nuclear

  Nord-coreenii se pregătesc să marcheze sâmbătă 105 ani de la naşterea fondatorului statului, Kim Ir-sen, iar unii specialişti nu exclud ca Phenianul să folosească acest pretext pentru efectuarea celui de-al şaselea test nuclear.

 • Călătorie într-o ţară sigilată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Călătorie într-o ţară sigilată

  Îndeobşte, semnatarii prefeţelor încearcă să îţi spună totul despre cărţile pe care le recomandă. Le rezumă, le evidenţiază toate calităţile posibile şi imposibile, încearcă să te convingă că ai făcut o afacere cum nu se poate mai bună cumpărând volumul pe care tocmai te pregăteşti să îl parcurgi.

 • Xi Jinping vrea denuclearizarea întregii  Peninsule Coreea. Urmează reunificarea?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Xi Jinping vrea denuclearizarea întregii  Peninsule Coreea. Urmează reunificarea?

  Pe 15 aprilie, la Phenian se vor aniversa 101 ani, de la naşterea lui Kim Ir-sen. Nu este exclus ca un asemenea moment să fie precedat, marcat sau urmat, de o  testare demonstrativă, reuşită sau nu, a unei rachete nord-coreene, cu efect pur propagandistic. Indiferent de decizia lui Kim Jong Un, în această privinţă, întrevederea dintre preşedintele Chinei, Xi Jinping şi secretarul de stat american John Kerry anunţă o epocă nouă, pe tărâm coreean.

Modifică Setările