stiri despre kelemen hunor

Curtea Europeană de Justiţie a anulat sancţiunile împotriva lui Viktor Ianukovici şi unora dintre cei mai apropiaţi susţinători ai săi, adică blocările de conturi şi interdicţia de acces la diverse proprietăţi în străinătate confirmat an după an de Consiliul European, adică de şefii de state şi guverne din cele 28 de state membre.

acum 16 ore · comentarii (23)

Scandalul comunicaţiilor diplomatice britanice ale Ambasadorului Marii Britanii în SUA a făcut epocă şi e departe de a se încheia. El ridică multe probleme de etică, dar acoperă, printr-o făcătură glamuroasă, un caz mult mai grav, care a ajuns deja în mâinile Scotland Yard-ului, fiind vorba despre spionaj şi operaţiuni speciale menite să submineze relaţiile americano-britanice şi să arunce în aer credibilitatea Foreign Office-ului britanic.

acum 16 ore · comentarii (9)

Nu ne-a crescut PIB-ul şi nu ne-am lărgit graniţele. Nu ne-am şters trecutul şi n-am scăpat din strînsoarea mizeră a prezentului. Dar am văzut cum ar putea arăta viitorul. Simona Halep ne-a dăruit ceva imaterial şi nepreţuit. Partea pe care am pierdut-o demult, poate chiar înainte să o fi dobîndit: încrederea viguroasă şi netulburată în noi înşine.

acum 16 ore · comentarii (40)

Lupta pentru protejarea sistemelor informatice începe să capete noi valenţe. Pe de o parte, soluţiile de securitate au devenit mai complexe şi comprehensive, pe de altă parte însă, atacurile cibernetice sunt tot mai greu de detectat şi de investigat. Atât experţii de securitate, cât şi infractorii cibernetici, au început să fie tot mai interesaţi de utilizarea inteligenţei artificiale pentru perfecţionarea instrumentelor create.

acum 17 ore · comentarii (3)

Dezastrul socialismului educaţional în România este categoric. Un sistem de învăţământ centralizat -un sistem în care statul decide ce (curriculum), cu cine (mişcarea personalului didactic), când învaţă elevii (structura anului şcolar) şi, de asemenea, hotărăşte cât şi cum să învestească în educaţie - a dus să avem următoarele rezultate:

acum 14 ore · comentarii (7)

Înainte de a pleca în concediu, Tăriceanu a ţinut să adreseze un avertisment celor de la PSD, în legătură cu prezidenţiabilul comun PSD-ALDE. Avertismentul poate fi interpretat şi ca un şantaj, în sensul că va forma o altă coaliţie, cu un alt partid, cu Pro România. Să ai o alianţă electorală cu Pro România şi una de guvernare cu PSD, poate fi o situaţie cel puţin ciudată.

acum 19 ore · comentarii (10)

Victoria Simonei Halep nu e doar o victorie sportivă; ea vine parcă să tulbure sau poate chiar să ridice o vrajă rea, de vis urât. Vrajă care ne face să ne simţim neputincioşi, să ne sabotăm şi să ne urâm între noi de cel puţin trei decenii.

acum 13 ore · comentarii (15)

Distinsă echipă ACC, aveţi două opţiuni: 1. Puneţi voi umărul şi daţi de pământ, o dată pentru totdeauna, cu sistemul comunist-sindicalist în care subzistaţi, sau 2. Continuaţi să vă complaceţi, numărându-vă meschin mediile de 10 (tot respectul; aici, însă, vorbim despre cu totul altceva - despre deficitul acut de leadership real), cauţionând şi girând astfel, direct, sistemul. Acum, Sistemul sunteţi (şi) voi. Tertium non datur. Ce alegeţi?

acum 13 ore · comentarii (0)

M-am aflat alături de Festivalul Internaţional „Vara Magică“ încă de la început, iar faptul că pentru a opta vară consecutiv iubitorii de muzică clasică aflaţi în Bucureşti în lunile iulie şi august au ocazia să participe le acest festival a devenit deja una dintre tradiţiile estivale ale Bucureştiului.

acum 15 ore · comentarii (1)

Pe lângă performanţa marii noastre campioane, Simona Halep, la care mă aşteptam, cel mai mult m-au impresionat aceşti tineri pe care nu-i cunoşteam! Nici ei nu mă cunoşteau pe mine chiar dacă, ocazional, poate mă mai văzuseră prin sat! În timpul setului doi, între ghemuri, m-am întors şi i-am privit pe tinerii din spatele meu. Nu cu mare atenţie, dat fiind faptul că disputa sportivă şi mai ales, Halep a noastră erau în prim plan.

acum 14 ore · comentarii (5)

Vă rugăm să vă aşezaţi şi să puneţi cafeluţa cât mai departe de laptop. Conform bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat prin Ordinul nr. 337/2019 din 23 mai 2019 publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 569 din 11 iulie 2019 drepturile salariale ale directorului general (DG) de la INCD în silvicultură „Marin Drăcea“ pentru anul 2019 totalizează 1.943.000 lei!