Stiri despre jurnalisti romani rapiti in irak

  41 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Redeschidere a urmăririi penale în dosarul privind răpirea jurnaliştilor români în Irak, declinată către ÎCCJ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Redeschidere a urmăririi penale în dosarul privind răpirea jurnaliştilor români în Irak, declinată către ÎCCJ

  Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis, joi, că nu este de competenţa lor să judece cererea Parchetului General de confirmare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul privind răpirea jurnaliştilor români în Irak. În acest caz, Corneliu Vadim Tudor îi acuza pe Traian Băsescu şi pe Vasile Blaga că şi-ar fi însuşit o parte din răscumpărarea plătită de statul român pentru eliberarea jurnaliştilor.

 • Ovidiu Ohanesian, audiat la DNA în calitate de martor în dosarul medicului Mohamad Yassin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ovidiu Ohanesian, audiat la DNA în calitate de martor în dosarul medicului Mohamad Yassin

  Ovidiu Ohanesian a fost audiat, în calitate de martor, în dosarul în care medicul Mohamad Yassin este cercetat pentru fapte de corupţie după ce i-ar fi cerut bani lui Omar Hayssam ca să-l scoată din închisoare. Acesta a precizat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au vrut să afle care sunt cercurile relaţionale ale doctorului.

 • Teroristul Omar Hayssam spune că este traumatizat şi cere justiţiei redeschiderea tuturor dosarelor în care a fost judecat şi condamnat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Teroristul Omar Hayssam spune că este traumatizat şi cere justiţiei redeschiderea tuturor dosarelor în care a fost judecat şi condamnat

  Teroristul Omar Hayssam a ajuns miercuri la Tribunalul Bucureşti unde s-a discutat o cerere a procurorilor de arestare preventivă a acestuia. În dosarul în care procurorii cer din nou ca sirianul să rămână după gratii, acesta este acuzat de delapidare, prejudiciul pe care l-ar fi adus statului fiind de aproximativ 20 de milioane de euro.

 • Recuperarea lui Hayssam şi reversul medaliei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recuperarea lui Hayssam şi reversul medaliei

  Preşedintele Băsescu mizează pe resuscitarea cazului Hayssam ca să-şi refacă imaginea deteriorată. Dar încercarea sa are implicaţii mai puţin favorabile.

 • Vocea Rusiei: directorul agenţiei de presă siriene spune că Hayssam a fost transferat în România dintr-o închisoare din Irak. Agenţia SANA neagă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vocea Rusiei: directorul agenţiei de presă siriene spune că Hayssam a fost transferat în România dintr-o închisoare din Irak. Agenţia SANA neagă

  Teroristul Omar Hayssam, găsit vinovat în instanţă pentru răpirea, în 2005, a jurnaliştilor Sorin Mişcoci, Ovidiu Ohanesian şi Marie Jeanne Ion, ar fi fost încarcerat într-o închisoare din Irak, susţine directorul agenţiei oficiale de presă SANA, scrie „Vocea Rusiei”. Mai mult, radioul moscovit citează un general din cadrul forţelor armate siriene care neagă încarcerarea lui Hayssam pe teritoriul Siriei. Agenţia SANA neagă informaţiile.

 • Primele imagini cu Omar Hayssam. Teroristul sirian a fost transferat marţi în penitenciarul Rahova
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primele imagini cu Omar Hayssam. Teroristul sirian a fost transferat marţi în penitenciarul Rahova

  Omar Hayssam a fost transferat marţi dimineaţă în penitenciarul Rahova. Aşa susţin reprezentanţii Poliţiei Române. El era aşteptat în faţa instanţei care urma să dezbată cererea procurorilor de arestare preventivă a sirianului în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi delapidare. Hayssam nu a fost dus însă la Tribunal, iar grefierul de şedinţă a susţinut că reprezentanţii Poliţiei şi cei ai Penitenciarelor nu ştiu unde se află acesta.

 • Declaraţiile lui Băsescu fac valuri în presa străină
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Declaraţiile lui Băsescu fac valuri în presa străină

  Presa internaţională a preluat declaraţiile preşedintelui Băsescu, despre aducerea celebrului fugar sirian, Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani în închisoare pentru acte teroriste, răpire şi 2 ani adiţionali pentru că a părăsit ilegal ţara.

 • Victor Ponta nu scapă de complexul Băsescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Victor Ponta nu scapă de complexul Băsescu

  După declaraţia Preşedintelui de joi rezultă că Victor Ponta s-a lăudat degeaba. Habar nu avea de operaţiunea Hayssam, care a fost răpit dintr-o ţară, alta decât Siria, şi adus în România.

 • Acţiuni
neautorizate antiteroriste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acţiuni neautorizate antiteroriste

  Aducerea în ţară a lui Omar Hayssam în urma unei operaţiuni pe care Preşedintele României a prezentat-o drept una neautorizată pe teritoriul altei ţări este o procedură cu implicarea serviciilor de informaţii şi trupelor speciale destul de comună în practica internaţională a ultimelor decenii.

 • Băsescu (SIE), Patruşev (FSB), Brennan (CIA) şi Omar Hayssam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Băsescu (SIE), Patruşev (FSB), Brennan (CIA) şi Omar Hayssam

  Nu mai târziu decât luna trecută Traian Băsescu i-a primit la Cotroceni pe cei mai cunoscători cetăţeni ai lumii: şeful FSB şi şeful CIA. O lună mai târziu forţe de securitate româneşti au o intervenţie în Siria şi îl capturează pe Omor Hayssam.

 • VIDEO Omar Hayssam, numele asociat cu prăbuşirea economică a unui oraş
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Omar Hayssam, numele asociat cu prăbuşirea economică a unui oraş

  De numele lui Omar Hayssam se leagă cea mai neagră perioadă din istoria oraşului buzoian Nehoiu. Sirianul a falimentat fabrica Foresta Nehoiu, prin fraude economice, lăsând fără loc de muncă peste o mie de oameni. În 2010, procurorii DIICOT au dovedit infracţiunile economice care au generat prăbuşirea fabricii de prelucrare a lemnului din Nehoiu, iar sirianul a primit trei ani de închisoare cu executare.

 • Omar e gata să vorbească?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omar e gata să vorbească?

  De dimineaţă, când mai toată lumea se gândea că va urma un weekend călduros, cu ieşit la terase şi băut bere, a explodat bomba: Omar Hayssam e în Bucureşti, vioi, fără metastaze şi a ajuns într-un loc de durere şi întristare.

 • Ce spuneau ostaticii străini care au împărţit aceeaşi celulă cu jurnaliştii români răpiţi în Irak, la ordinul lui Omar Hayssam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce spuneau ostaticii străini care au împărţit aceeaşi celulă cu jurnaliştii români răpiţi în Irak, la ordinul lui Omar Hayssam

  Extrădarea sirianului Omar Hayssam, vineri, din Siria în Româia readuce în prim plan povestea răpirii şi eliberării celor trei jurnalişti români – Marie Jean Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în 2005 şi declaraţiilor, uneori în contradicţi, a colegilor lor de temniţă străini, jurnalista franceză Florence Aubenas şi contractorului american Roy Hallums.

 • Revenirea lui Omar Hayssam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revenirea lui Omar Hayssam

  Omar Hayssam nu numai că revine senzaţional în ţară, dar readuce cu el în actualitate o sumedenie de probleme care îşi aşteaptă răspunsul. Se exprimă speranţa că va vorbi.

 • Jurnaliştii români răpiţi în Irak s-au lepădat de presă după episodul Bagdad
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnaliştii români răpiţi în Irak s-au lepădat de presă după episodul Bagdad

  Cei trei jurnalişti răpiţi în Irak în 2005 au renunţat la presă după întoarcerea în ţară. Marie Jeanne Ion, care fusese reporter la Prima TV, şi-a deschis o firmă de consultanţă, în timp ce Ovidiu Ohanesian a devenit jurnalist freelancer, încercând să înţeleagă de ce au fost răpiţi el şi cei doi colegi ai săi. În ceea ce îl priveşte pe Sorin Mişcoci, operatorul care a însoţit-o  în Irak pe Marie Jeanne, acesta a devenit cameramanul Preşedinţiei.

 • Filmul fugii lui Hayssam sau cum a decapitat teroristul serviciile secrete româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul fugii lui Hayssam sau cum a decapitat teroristul serviciile secrete româneşti

  Fuga din ţară a lui Omar Hayssam a dus la decapitarea Serviciilor Secrete, dar fără ca asta să facă lumină în scandal. Virgil Ardelean şi-a depus demisia din funcţia de şef al „Doi şi-un sfert”, împreună cu şefii SRI şi SIE Radu Timofte şi Gheorghe Fulga. La scurt timp şi Ilie Botos, procurorul general de atunci, a părăsit fotoliul pe care îl ocupa. Nici procurorul de caz, Ciprian Nastasiu nu a mai rezistat mult în magistratură.

 • Hayssam Khaled Omar - prima piesă căzută într-un Domino abia început
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hayssam Khaled Omar - prima piesă căzută într-un Domino abia început

  Hayssam, acest ex-partener de dialog, evident pragmatic, al unor figuri cunoscute, consacrate, încă prezente în arena politică internă, a fost returnat autorităţilor române de oficiali sirieni, care au demonstrat astfel că se ţin de cuvânt, respectă acordurile bilaterale şi deţin puterea reală, dincolo de sincopele războiului civil, la Damasc.

 • Hayssam şi revanşa statului român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hayssam şi revanşa statului român

  Recuperarea lui Hayssam este importantă. Epoca privilegiilor de grup şi a negocierilor subversive începe să apună. Eclipsa autorităţii publice care întreţine un climat de relativitate faţă de lege se apropie de sfârşit. Managementul instituţional al fricii colective faţă de aplicarea legii începe să funcţioneze şi în România.

 • Filmul răpirii orchestrate de Hayssam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filmul răpirii orchestrate de Hayssam

  Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului General, ideea răpirii jurnaliştilor români în Irak i-a venit lui Omar Hayssam în ianuarie 2005, după ce a urmărit la Al-Jazeera cazul jurnalistei italiene Giuliana Sgrena, răpită şi ea pe 4 februarie 2005 de Organizaţia Jihadului Islamic.

 • 7 ani fără Omar Hayssam
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  7 ani fără Omar Hayssam

  Din 2006, fuga teroristului numărul unu din spaţiul carpato-danubianp-pontic, în România s-au întâmplat multe. Pe scena politică Geoană a apărut şi a dispărut ca o cometă care a strălucit puternic dar puţin, PDL-ul a câştigat alegerile parlamentare din 2008 şi a făcut o scurtă căsătorie de convenienţă cu PSD-ul, iar Trăian Băsescu a câştigat la mustaţă alegerile din 2009 cu voturile aduse de românii din afara graniţelor ţării.

Modifică Setările