Stiri despre jurnal regina maria

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O mare regină în vreme de război
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O mare regină în vreme de război

  S-a întâmplat să parcurg toate ciclurile de învăţământ sub comunism. Nu voi spune că şcoala de atunci era în totalitate proastă, nefrecventabilă, dar nici nu voi nega că era contaminată de ideologie, indiferent de nivel. De la clasele primare până la învăţământul superior.

 • AVANPREMIERĂ Regina Maria a României, în jurnalul personal: „Acest nou guvern va fi considerat a fi al meu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ Regina Maria a României, în jurnalul personal: „Acest nou guvern va fi considerat a fi al meu“

  În volmul al optulea de „Însemnări zilnice“ ale Reginei Maria a României, publicat de Editura Polirom, se regăsesc consemnări din 1926, un an nefast pentru familia regală. La sfârşitul anului 1925 se instalează criza dinastică, deoarece Carol renunţă la toate drepturile de moştenitor al tronului, în anul următor se schimbă guvernul României şi, în plus, regele Ferdinand este diagnosticat cu cancer.

 • AVANPREMIERĂ Fragmente din jurnalul Reginei Maria a României, din anul 1926
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  AVANPREMIERĂ Fragmente din jurnalul Reginei Maria a României, din anul 1926

  Cel de-al optulea volum de însemnări zilnice ale Reginei Maria a României, care va fi lansat săptămâna viitoare de Editura Polirom, cuprinde relatări ale evenimentelor din 1926, un an neprielnic pentru famila regală. Însemnările vizează atât sfera politică şi disputa dintre partide, care a culminat cu schimbarea guvernului României, cât şi întâmplări din viaţa de zi cu zi şi de hobby-urile Reginei.

Modifică Setările