Stiri despre juncker

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Situaţie inedită la Summitul NATO. Preşedintele Comisiei Europene abia s-a ţinut pe picioare. Liderii au intervenit VIDEO

  Liderii europeni au fost surprinşi dându-i o mână de ajutor preşedinelui Comisie Europene Jean-Claude Juncker, care nu-şi putea ţine echilibrul în timp ce se îndrepta spre o cină de gală prilejuită de Summitul NATO de la Bruxelles. Recent, şeful executivului comunitar a explicat de ce are astfel de dificultăţi, declarând răspicat că nu e în niciun caz vorba de consumul de alcool, aşa cum s-a speculat.

 • Juncker şi-a
cerut scuze pentru că a zis că italienii trebuie să muncească mai mult şi să
fie mai puţin corupţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juncker şi-a cerut scuze pentru că a zis că italienii trebuie să muncească mai mult şi să fie mai puţin corupţi

  Sâmbătă, purtătoarea de cuvânt a lui Jean-Claude Juncker a declarat că acesta „regretă profund” că remarcile sale referitoare la problemele Italiei au fost privite ca înjositoare pentru ţară. Mina Andreeva a precizat că vorbele preşedintelui Comisiei Europene nu au fost interpretate în context, pentru că „preşedintele Juncker iubeşte Italia,” conform The Telegraph.

 • O statuie bîntuie lumea: Karl Marx
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O statuie bîntuie lumea: Karl Marx

  O spun limpede şi apăsat, de la bun început: nu cred că Marx trebuie înlăturat din istoria filozofiei, nu cred că un radical act de cenzură aplicat textelor unui filozof e binevenit, nu cred că avem dreptul să-i excomunicăm pe numeroşii „adepţi“, profani sau academici, ai filozofiei marxiste, al cărei impact asupra lumii moderne este masiv şi complex.

 • Salvarea Europei şi dialectica marxistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Salvarea Europei şi dialectica marxistă

  UE e de-o moralitate ireproşabilă. Ar fi deci drept să se salveze. Cum? Dialectic şi prin divorţ net de unilaterala Americă şi belicosul ei aliat israelian. Ce dacă pentru Germania dreptul Israelului la existenţă e raţiune de stat?

 • Cu sau fără Spitzenkandidat?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cu sau fără Spitzenkandidat?

  Termenul nemţesc din titlu e folosit în întreaga UE, deşi are sinonime în limba din fiecare stat-membru: „lead candidate”, „tête de liste”, „cap de listă” etc. El a fost folosit pentru a desemna - la ultimele alegeri europene - candidatul prezentat de către familiile politice pentru preşedinţia Comisiei Europene. Unii ar vrea să renunţe la această inovaţie instituţională recentă.

 • Iarba de la Amsterdam e preferată în faţa DNA-ului românesc
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iarba de la Amsterdam e preferată în faţa DNA-ului românesc

  Prea mici pentru a avea aspiraţii europene! Cam aşa suntem în acest moment văzuţi la Bruxelles, dar, ce e mai grav, aşa ne vedem şi noi. Preocupaţi cu războaie fratricide, uităm că rolul nostru ca ţară în conglomeratul european ar trebui să fie cel puţin la dimensiunea statală. Am urmărit în ultimele luni  involuţia (de fapt absenţa) noastră dintr-o decizie definitorie pentru viitorul configuraţiei europene...

 • MAE: Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene creează premisele unui dialog echilibrat cu autorităţile române
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MAE: Declaraţiile preşedintelui Comisiei Europene creează premisele unui dialog echilibrat cu autorităţile române

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri seară, că apreciază intervenţia publică a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin care acesta recunoaşte capacitatea mecanismelor democratice şi constituţionale din România de a lua propriile decizii, în deplin acord cu valorile europene, creând premisele unui dialog echilibrat cu autorităţile române.

 • Juncker avertizează: Dacă legile Justiţiei rămân aşa, discutăm în alţi termeni despre Schengen şi MCV. Iohannis: Independenţa Justiţiei e intangibilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Juncker avertizează: Dacă legile Justiţiei rămân aşa, discutăm în alţi termeni despre Schengen şi MCV. Iohannis: Independenţa Justiţiei e intangibilă

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, în conferinţa de presă cu preşedintele Klaus Iohannis, că dacă legile Justiţiei vor rămâne aşa cum au ieşit din Parlament, fără a ţine de cont de deciziile CCR, „discuţiile despre MCV şi despre Schengen se vor pune în alţi termeni“. În schimb, Iohannis a subliniat că el va urmări ca Justiţia să rămână independentă.

 • La bâlciul deşertăciunilor PSD-iste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La bâlciul deşertăciunilor PSD-iste

  Aroganţa dregătorilor români şi nesimţirea susţinătorilor lor au atins cote paroxistice. Aparenta nebunie are sistem. D-zeu nu bate însă cu bâta. Le ia minţile celor pe care vrea să-i piardă. Sau le-mpietreşte inima.

 • Funeraliile Naţionale ale democraţiei?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Funeraliile Naţionale ale democraţiei?

  România trece în aceste zile printr-o perioadă de tristeţe şi de doliu odată cu trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai. La un alt nivel, se observă însă un strat de tristeţe şi de doliu pricinuit de posibila moarte a democraţiei.

 • Atenţie la religie!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie la religie!

  „Atenţie la religie!” - le-ar fi şoptit un ulterior foarte cunoscut predicator din Nazareth legionarilor romani care tocmai îl urcau pe cruce. Citatul e apocrif, ba chiar de-a binelea inventat, dar rămîne un sfat bun pentru cei mai recenţi iniţiaţi în infailibil. Mai clar şi urmărind ştirile: Merkel, Juncker şi Tusk. Sfînta treime UE.

 • „Să reînnodăm relaţiile cu Marea
Rusie“ - chemarea lui Jean Claude Juncker, preşedintele
Comisiei Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să reînnodăm relaţiile cu Marea Rusie“ - chemarea lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene

  Nebănuite sunt căile politicii. Iată încă o dovadă, venită într-un moment strategic extrem de sensibil, suprapunerea între viitoarea realegere a lui Putin ca preşedinte al Federaţiei Ruse şi promisiunea fermă făcută de liderii motorului franco-german de a prezenta rapid proiectul lor pentru structurarea unei Europe de putere, cu mult mai logic-coezive, cu mecanisme specifice, adaptate nivelului anunţat al marilor ambiţii globale pentru UE.

 • Cum pot fi convinşi europarlamentarii noştri să iasă la luptă în
apărarea unui obiectiv strategic al României?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum pot fi convinşi europarlamentarii noştri să iasă la luptă în apărarea unui obiectiv strategic al României?

  Tema este una la îndemână şi evidentă: intrarea României în Spaţiul Schengen. Problemă care, pe an ce trece, se transformă, vizibil, fie într-o şaradă imposibil de descifrat, fie într-o batjocură la adresa ţării noastre care, totuşi, cum se spune în Tratat, este un stat membru cu drepturi şi cu obligaţii egale cu cele ale partenerilor din club.

 • Relansarea proiectului european
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Relansarea proiectului european

  E o zi care poate intra în istorie, dacă UE va urma foaia de parcurs prezentată azi de preşedintele Juncker. Se deschide un proces de transformare instituţională şi politică europeană menit să culmineze cu summit-ul post-Brexit de la Sibiu. Locaţia-surpriză e doar unul din anunţurile preşedintelui Comisiei Europene menite să relanseze proiectul integrării continentale şi speranţa în Europa Unită.

 • INTERVIU Juncker: În zece ani de apartenenţă la UE, România 

are un câştig net de peste 26 de miliarde de euro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Juncker: În zece ani de apartenenţă la UE, România are un câştig net de peste 26 de miliarde de euro

  Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va fi prezent joi în România, unde va susţine un discurs în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu ocazia aniversării a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. De asemenea, Juncker are programate întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Sorin Grindeanu.

 • Scenariul 1, 2, 3, 4 sau 5?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scenariul 1, 2, 3, 4 sau 5?

  Mai sunt câteva zile până când Londra va declanşa ieşirea Regatului Unit din UE. Preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a ţinut să vorbească despre soarta celorlalţi 27 de membri înainte ca Theresa May să facă vreun gest. El n-a prezentat o soluţie, ci cinci scenarii.

 • Renate Weber: Parlamentul român ar trebui să lanseze o dezbatere privind ideea unei Europe cu mai multe viteze
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Renate Weber: Parlamentul român ar trebui să lanseze o dezbatere privind ideea unei Europe cu mai multe viteze

  Parlamentul României ar trebui să demareze o dezbatere privind ideea unei Europe cu mai multe viteze, pentru a stabili poziţia ţării în această privinţă, a declarat marţi, în cursul unei întâlniri cu jurnaliştii, europarlamentarul ALDE Renate Weber. La rândul său, colegul său de grup parlamentar european, Mircea Diaconu, a anunţat că ALDE va face, în viitor, interpelări naţionale pe astfel de teme, pentru lansarea unor discuţii.

 • Adevărul Live: Trilaterala lui Dodon - cine
si cui ii vorbeste
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul Live: Trilaterala lui Dodon - cine si cui ii vorbeste

  Vine la Bruxelles domnul preşedinte al Moldovei şi va fi primit de toate personalităţile de la vârful instituţiilor europene: Donald Tusk, preşedintele UE, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

 • Klaus Iohannis şi balaurul de aur!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Klaus Iohannis şi balaurul de aur!

  În timp ce Klaus Iohannis se expune în ţară criticilor venite din partea opozanţilor politici şi a celor căzuţi în plasa unui fals naţionalism, în afara României el este văzut ca unul dintre acei lideri europeni, care „apără valorile şi realizările noastre (europene) comune şi care nu se îndoiesc de ideea europeană”.

 • Europa - Vremea
tinerei alternative
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa - Vremea tinerei alternative

  Reuniunea de la Bratislava, convocată pentru a da un nou impuls UE după şocul Brexit, are şanse minime să creioneze o viziune privind proiectul european. N-ar fi doar confirmarea crizei existenţiale a Uniunii, ci şi falimentul unei generaţii de lideri politici. Relansarea UE nu mai e posibilă fără implicarea politică a tinerei generaţii, profund ataşată valorilor europene. Tinerii sunt singura soluţie în faţa pericolului naţionalist-extremist.

Modifică Setările