Stiri despre julian barnes

  17 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FRAGMENT „Bărbatul cu haină roşie“, cel mai nou roman al lui Julian Barnes, a apărut în limba română, în traducerea lui Radu Paraschivescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FRAGMENT „Bărbatul cu haină roşie“, cel mai nou roman al lui Julian Barnes, a apărut în limba română, în traducerea lui Radu Paraschivescu

  Cel mai nou roman al lui Julian Barnes (câştigător al Man Booker Prize pentru „Sentimentul unui sfârşit”), „Bărbatul cu haină roşie”, a apărut în limba română, în colecţia Babel a Editurii Nemira, traducerea aparţinându-i lui Radu Paraschivescu. „Adevărul” prezintă în premieră un fragment din romanul lui Barnes.

 • Diplomaţie culturală
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Diplomaţie culturală

  Am citit în ultimii ani - constat cu stupoare câţi sunt, zece la număr, exclamând fugit irreparabile tempus! - câteva cărţi excepţionale dedicate Franţei.

 • Memoria iubirii ofensate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Memoria iubirii ofensate

  Prostia este nu doar „încremenirea în proiect” (Gabriel Liiceanu), ci şi încremenirea în propriile amintiri aşa cum le-a construit, la un moment dat, propriul interes sau instinct de apărare. Din acest motiv, spune Julian Barnes, în romanul Sentimentul unui sfîrşit, „… lucrurile pe care sfîrşeşti prin a ţi le aminti nu sunt întotdeauna aceleaşi cu lucrurile la care ai asistat” (Nemira, 2013, p. 9).

 • Preţul supravieţuirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Preţul supravieţuirii

  Ne sunt cunoscute câteva piese de teatru care evocă nefastelele, tragicele efecte ale ingerinţelor politice ale  celui mai sângeros dictator din lumea modernă în opera unor importanţi scriitori. De la schilodirea inspiraţiei lui Bulgakov (Scrisori de dragoste către Stalin de Jan Mayoga) la interzicerea şi apoi condamnarea la moarte a lui Meyerhold (Richard al III lea se interzice de Mihai Vişniec).

 • Un
bărbat aşteaptă liftul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un bărbat aşteaptă liftul

  Un bărbat aşteaptă liftul într-un bloc din Moscova anului 1935. Aşteaptă în picioare, toată noaptea. Este cea mai puternică imagine care mi-a rămas în minte după ce-am citit cartea „Zgomotul timpului” de Julian Barnes*.

 • Primul interviu cu Julian Barnes din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Primul interviu cu Julian Barnes din România

  Cel mai recent roman al lui Julian Barnes, „Zgomotul timpului“, ajunge în librăriile din toată ţara. Cartea se va lansa în cadrul Gaudeamus, la standul editurii Nemira, sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 13.00. Un eveniment special dedicat autorului britanic şi romanului are loc luni, 28 noiembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu. Julian Barnes va sta de vorbă cu realizatorul TV Cătălin Ştefănescu prin FaceTime.

 • Citiţi un fragment în exclusivitate din „Zgomotul timpului“, noul roman al lui Julian Barnes, despre viaţa compozitorului rus Dmitri Şostakovici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Citiţi un fragment în exclusivitate din „Zgomotul timpului“, noul roman al lui Julian Barnes, despre viaţa compozitorului rus Dmitri Şostakovici

  Cel mai recent roman al lui Julian Barnes, „Zgomotul timpului“, apare la editura Nemira, în colecţia Babel, în traducerea lui Virgil Stanciu, şi se lansează la Târgul de carte Gaudeamus din noiembrie. Vă oferim un fragment în exclusivitate pentru „Adevărul“ din acest nou volum al reputatului autor britanic.

 • „Şi-a iubit soţia şi s-a temut de moarte” sau povestea lui Julian Barnes,
englezul care se simte ancorat undeva, pe Canalul Mânecii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Şi-a iubit soţia şi s-a temut de moarte” sau povestea lui Julian Barnes, englezul care se simte ancorat undeva, pe Canalul Mânecii

  Volumul „Café au lait” publicat de curând în colecţia Babel a Editurii Nemira completează  cele zece apariţii din seria de autor dedicată scriitorului Julian Barnes şi în care sunt incluse toate scrierile lui celebre, începând cu „Papagalul lui Flaubert” şi continuând cu „Trois”, „Iubire etc”, „Metroland” şi încheind cu romanele lui mai noi „Niveluri de viaţă” sau „Sentimentul unui sfârşit”.

 • Julian Barnes sau moartea are
gust de lămâie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Julian Barnes sau moartea are gust de lămâie

  „Tristeţi de lămâie”, unul dintre cele mai cunoscute volume ale scriitorului britanic Julian Barnes, câştigător al presitigiosului Man Booker Prize, a apărut de curând, în cadrul seriei dedicate autorului, în colecţia Babel a Editurii Nemira.

 • Noaptea Literaturii Europene la București
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noaptea Literaturii Europene la București

  Miercuri, 30 mai 2012, de la ora 20.30, la Fundaţia Löwendal (Piața Gh. Cantacuzino nr. 1, București), porțile se deschid pentru Noaptea Literaturii Europene. Până la ora 23.30, se vor deschide, pe rând, cărțile a peste 50 de autori din Cehia, Franța, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ungaria și Valonia-Bruxelles.

 • Un englez la curtea Franţei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un englez la curtea Franţei

  Fineţea, modestia, timiditatea şi (auto)ironia domină atât personalitatea lui Julian Barnes, cât şi literatura sa, care l-a impus printre cei mai importanţi autori britanici de azi. Cunoscutul scriitor britanic a câştigat săptămâna trecută Man Booker Prize pe 2011, pentru cea mai recentă carte a sa, „The Sense of an Ending“/ „Sentimentul sfârşitului“, publicată în luna august. Distincţia a fost, însă, un gest tardi

 • Romanul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanul "Papagalul lui Flaubert“, de Julian Barnes, se distribuie, joi, cu "Adevărul"

  Volumul „Papagalul lui Flaubert“, de Julian Barnes, care apare în colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă“, va fi distribuit joi, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei. Maestru al metaficţiunii postmoderne, scriitorul britanic nu face în cartea sa (doar) un eseu sclipitor despre viaţa şi opera lui Flaubert, ci construieşte un roman subiectiv al cărui personaj are „carne şi sânge“.

 • Romanul unui agnostic plin de umor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Romanul unui agnostic plin de umor

  Tradus acum în limba română, romanul „Privind în soare“, de Julian Barnes, este o dezlănţuire de inteligenţă şi de ironie amară. Unul dintre aşa-zişii „trei grei“ ai literaturii britanice de azi, alături de Martin Amis şi Ian McEwan, a scris în 1986 încă o carte care se ridică la înălţimea cunoscutului roman „Papagalul lui Flaubert“.

Modifică Setările