Agenţia de presă turcă Anadolou şi Reuters au transmis că deplasarea celor două nave militare americane, pentru care se anunţase în mod oficial trecerea prin Strâmtori, a fost anulată fără a se comunica, cel puţin deocamdată, o dată ulterioară pentru eventuala reluare a deplasării iniţial comunicate a avea loc miercuri şi joi.
Henry Kissinger a declarat în 2019 că relaţia SUA cu China se afla „în punctul de origine al unui Război Rece”. Kissinger ar putea modifica acea afirmaţie astăzi - şi anume, ar trebui să spună că relaţia SUA-China este acum dincolo de punctul de origine al unui Război Rece şi intră într-un ”teren perfid”.
Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat: "Când am fost vicepreşedinte, am cerut să fiu ultima persoană care să discute cu preşedintele înainte de luarea unor decizii importante - şi actualul vicepreşedinte îmi oferă acelaşi sfat. Ea este ultima voce din cameră şi nu omite niciodată să spună adevărul, în timp ce lucrăm pentru a ne reconstrui mai bine naţiunea."
Criza guvernului Cîţu, cea mai serioasă de până acum, putea fi foarte uşor evitată, dacă miniştrii implicaţi, precum şi colegii lor acţionau strict în interes public, în serviciul cetăţenilor şi evitau desfăşurări publice de ego-uri supradimensionate.
Alegerile anticipate se apropie cu paşi mari la Chişinău. Deşi Igor Dodon acuză presiuni asupra Curţii Constituţionale, dizolvarea Parlamentului nu are cum să fie respinsă la 15 aprilie în nici un caz, în timp ce starea de urgenţă, instituită pe sub uşă de către Parlament, prin inabilitatea unui guvern demisionar interimar de a evita confuzia, este deja atacată la Curte.
A existat un moment critic în care USR Plus a spus că
nu e treaba acestei formaţiuni să salveze România. Acum, România este într-o situaţie mult mai grea. Dacă USR
Plus vrea să abandoneze din nou România pentru că Florin Cîţu l-a revocat pe
Vlad Voiculescu, nu are decât să ia în considerare o asemenea opţiune, dar
trebuie să se gândească mai înainte ce consecinţe va avea declanşarea unei
crize politice în plină pandemie.
USR PLUS vituperează împotriva premierului Cîţu,
pe care îl acuză de apariţia crizei politice. Nu au dreptate. Despre gafele
ministrului Voiculescu se discută de la începutul actualei guvernări.
Credibilitatea guvernului era pusă la grea încercare prin prestaţia acestui
ministru. S-au adăugat şi sfidarea continuă la adresa premierului şi a altor
instituţii ale statului, şi lipsa de competenţe în gestionarea pandemiei.
Mircea Cotoroş, fost angajat de-al lui Sebastian Ghiţă, a pierdut în apel procesul prin care obţinuse ştergerea unor articole despre personajele din fotografia de mai sus şi multe altele – cu legăturile lor transpartinice şi de afaceri de natură să ducă la ruinarea sistemului de sănătate. (articol de Lucian Davidescu)
Orice guvern, orice instituţie au obligaţia de a informa corect opinia publică despre tot ceea ce fac şi cum îşi îndeplinesc sau nu atribuţiile ce le revin prin lege. Şi mai ales, să dea socoteală de cheltuirea banilor publici! Oare, câtă transparenţă are acest guvern, când face un secret de stat până şi din numele purtătorului de cuvânt al Executivului Câţu şi al unor ministere şi instituţii din subordine?!!!
Ne aflăm în primăvara lui 1793, pe vremea mitropolitului Filaret, cu puţin înainte ca acesta să cadă în dizgraţia principelui Moruzi. În cancelaria Mitropoliei intră un tip, pe nume Arghir, care-i cere lui Filaret să-l dezlege din căsătoria în care se vedea înlănţuit de mulţi ani.
Preşedintele României a semnat decretul de revocare a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Decizia de revocarea fusese transmisă la Cotroceni azi dimineaţă de premierul Florin Cîţu.
Descoperind, prin luna martie a anului curent, că a fost cam mult timp cumsecade cu vecinul de la est care a mutat abuziv gardul şi i-a luat atât poiana cu minerale din Donbas, cât şi debarcaderul de la Marea Neagră, cu bărci cu tot, preşedintele Volodimir a ripostat cu un decret de ”dezocupare” a teritoriului Republicii Autonome Crimeea şi a Sevastopolului şi reintegrarea în Ucraina.
De ani de zile, locuitorii din mai multe cartiere bucureştene se plâng de lipsa apei calde. Singura şansă a bucureştenilor este să dea apa caldă în urmărire internaţională prin Interpol.
Schiţez mai jos câteva observaţii „la cald”
despre scandalul de la spitalul Foişorul de Foc, care a explodat în ultimele
zile.
În cazul în care vara anului trecut nu a fost suficient de aglomerată
din cauza pandemiei şi a măsurilor de carantinare, „infodemia generală“ a fake news-ului a primit muniţie nouă graţie veştii otrăvirii principalului opozant rus, Alexei Navalnîi.
Mai puţin de 3 luni îi despart pe elevii din clasa a 12-a de examenul de Bacalaureat. Recent elevii au susţinut şi simulările pentru examen, aflând astfel cât mai au de acoperit din materie până la vară. Fără îndoială, perioada care urmează este una de încărcătură şi stres ridicate pentru cei din an terminal la liceu. Emoţiile sunt cu atât mai mari şi pe fundalul pandemiei ultimului an, care a întrerupt şi fragmentat procesul de predare la clasă.