Stiri despre johan kobborg

  119 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Balerina Alina Cojocaru, premiată pentru excelenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Balerina Alina Cojocaru, premiată pentru excelenţă

  Balerina Alina Cojocaru a fost recompensată cu premiul de excelenţă ”Outstanding Female Classical Performance”, în cadrul "National Dance Awards”, pentru interpretarea rolului Aurora din "Frumoasa din pădurea adormită". Anunţul a fost făcut de partenerul acesteia, Johan Kobborg, pe pagina de Facebook.

 • Manon, din nou la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manon, din nou la Bucureşti

  Nesfârşite aplauze în picioare pentru Sarah Lamb şi Vadim Muntagirov la Covent Garden, în finalul celui mai frumos balet din lume — Manon. Şi lacrimi pe obrazul multor spectatori din sala de proiecţie a Happy Cinema de la Bucureşti. Pentru că, în timp ce Manon Lescaut murea pe scenă, aceşti spectatori simţeau că moare ceva din ei. Desigur, nu toţi, ci doar cei pentru care baletul contează.

 • Criza de la ONB (I): Micul război din micul Paris
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza de la ONB (I): Micul război din micul Paris

  Multă agitaţie în luna octombrie în ceea ce priveşte situaţia Operei Naţionale Bucureşti, având în vedere că atât mandatul de director interimar, cât şi cel al directorului titular la conducerea instituţiei cu cea mai mare subvenţie de la Ministerul Culturii se vor termina la sfârşitul anului. Miza pentru anul 2018 este foarte mare, cca. 20 de milioane de euro. Voi explica şi cifrele mai târziu, dar mai întâi e nevoie de ceva context.

 • EXCLUSIV Balerina Alina Cojocaru şi Johan Kobborg au devenit părinţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Balerina Alina Cojocaru şi Johan Kobborg au devenit părinţi

  Alina Cojocaru, considerată una dintre cele mai bune balerine ale lumii, a născut la sfârşitul săptămânii trecute, devenind astfel mămică la 36 de ani. Informaţia a fost confirmată în urmă cu scurt timp de partenerul său, coregraful Johan Kobborg, pe pagina personală de Facebook.

 • Ah! Manon!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ah! Manon!

  Pentru că a trecut un an de la premiera celui mai bun spectacol de balet de la ONB (Manon - coregrafia lui Kenneth MacMillan), reiau cronica de atunci.

 • Viitorul Operei Naţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Viitorul Operei Naţionale

  Se face un an de când proiectul lui Johan Kobborg de a construi o companie de balet competitivă a fost distrus. Un an de când cea mai importantă dansatoare din istoria baletului românesc, Alina Cojocaru, a fost agresată public de către un grup de angajaţi ai ONB (membri ai corului şi ai orchestrei, printre ei), cu celebrul strigăt de luptă care defineşte integral şovinismul românesc: „Afară cu străinii!”.

 • Zanella, care l-a înlocuit pe Kobborg la conducerea Corpului de Balet, îi răspunde lui Holender: „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zanella, care l-a înlocuit pe Kobborg la conducerea Corpului de Balet, îi răspunde lui Holender: „Lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba“

  Coregraful Italian Renato Zanella, noul coordonator al trupei de balet de la Opera Nationala Bucuresti, după Johan Kobborg, îi răspunde, exclusiv pentru Adevarul, lui Ioan Holender, fostul director de la Opera din Viena. Acesta vorbise, într-o scrisoare deschisă, despre incompetenţa sa. În 1985 Ioan Holender l-a numit pe Renato Zanella directorul Baletului de la Opera de Stat din Viena, unde a rămas până în 2005.

 • Ana Bodea – „lebăda neagră“ de la Balşoi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ana Bodea – „lebăda neagră“ de la Balşoi

  GRAŢIE Balerina română Ana Bodea, în vârstă de doar 16 ani, învaţă la cea mai tare şcoală moscovită, o divinizează pe Alina Cojocaru şi visează să ajungă să danseze la Covent Garden-ul londonez.

 • Deschidere de stagiune la ONB şi ONRI
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Deschidere de stagiune la ONB şi ONRI

  Acum ştim. Stagiunea 2016-17 de la ONB se va deschide cu opereta Văduva veselă de Franz Lehár, în regia lui Andrei Şerban şi coprodusă cu ONRI (Iaşi - pentru cine nu e familiar cu acronimul).

 • Balerina Francesca Velicu se alătură English National Ballet: „Johan Kobborg şi Alina Cojocaru m-au ajutat enorm“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Balerina Francesca Velicu se alătură English National Ballet: „Johan Kobborg şi Alina Cojocaru m-au ajutat enorm“

  Francesca Velicu, una dintre prezenţele remarcabile ale baletului românesc, va dansa pe scena de la Londra, balerina mărturisind că acest pas este unul „uriaş“ pentru cariera ei, dar şi că datorează mult din pregătirea profesională şi lui Johan Kobborg, fostul coordonator al trupei de balet de la Opera Naţională Bucureşti. Şi Marina Minoiu va pleca de la Opera Naţională Bucureşti, pentru a se alătura baletului de la Copenhaga.

 • Balerinii români au strălucit în decorul de vis al Alhambrei,
pe urmele lui Nijinski şi ale Baletelor Ruse. Marina Minoiu nu va
mai fi văzută la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Balerinii români au strălucit în decorul de vis al Alhambrei, pe urmele lui Nijinski şi ale Baletelor Ruse. Marina Minoiu nu va mai fi văzută la Bucureşti

  Sâmbătă, 25 iunie, o parte din Corpul de Balet al Operei Naţionale Bucureşti (ONB), mai precis 14 dansatori din aripa pro-Kobborg, au apărut alături de prestigioşii interpreţi de la Balşoi şi Teatrul Marinski pe scena Festivalului din Granada, într-un teatru situat în decorul de vis al palatului Abencerrajilor.

 • Şute(u)xit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şute(u)xit

  Când citeşti cuvântul „minister”, te cuprinde respectul. Cu o singură excepţie: „ministerul culturii”. După toate cascadoriile dlui Vlad Alexandrescu pe linia TNB-ONB, a devenit limpede că acest portofoliu nu este decât o frunză în vânt în faţa instituţiilor pe care ar trebui să le coordoneze.

 • Johan Kobborg răspunde mesajului de pe Facebook al Corinei Şuteu. Tot pe Facebook. Dirijorul Tiberiu Soare ar fi fost „mazilit“ de Rancea tocmai la Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Johan Kobborg răspunde mesajului de pe Facebook al Corinei Şuteu. Tot pe Facebook. Dirijorul Tiberiu Soare ar fi fost „mazilit“ de Rancea tocmai la Iaşi

  Evoluţii noi în conflictul de la Operă: coregraful danez Johan Kobborg îi răspunde ministrului Culturii, Corina Şuteu, care a admis, într-un mesaj Facebook, că negocierile sunt „în impas“, întrebând, retoric, dacă îşi poate asuma cineva consecinţele „distrugerii trupei naţionale de balet“. Totodată, sursele „Adevărul“ spun că Rancea a executat un schimb „strategic“ de dirijori: Soare pleacă la Iaşi, iar în locul lui vine Bebeşelea.

 • EXCLUSIV Ministerul Culturii, despre criza de la Operă: „Negocierea cu Johan Kobborg este în impas. Dialogul rămâne deschis“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV Ministerul Culturii, despre criza de la Operă: „Negocierea cu Johan Kobborg este în impas. Dialogul rămâne deschis“

  Ministerul Culturii a reacţionat faţă de situaţia de la Opera Naţională, acolo unde situaţia este în continuare tulbure. Într-un comunicat remis ziarului Adevărul, ministrul Corina Şuteu precizează că "există mari suspiciuni privind legalitatea contractului pentru construcţia Sălii Operetei". De asemenea, ministrul vorbeşte despre negocierea cu Johan Kobborg şi Alina Cojocaru, dar şi despre separarea Operei de Operetă.

 • Ce mai rămâne la Opera Naţională Bucureşti după regrete şi nemulţumiri? CRONICĂ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce mai rămâne la Opera Naţională Bucureşti după regrete şi nemulţumiri? CRONICĂ

  După o lună de foc, marcată de scandaluri, numiri şi demisii, Opera Naţională Bucureşti încearcă timid să se refacă. Trei coregrafii distincte au fost montate la Opera Naţională Bucureşti, sub forma unui singur spectacol: „In the Night“, „In the Middle, Somewhat Elevated“ şi „Theme and Variations“. La ultimul volet a participat ca dirijor Tiberiu Soare.

 • BU!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  BU!

  De data asta nu va fi o cronică, nu e momentul potrivit pentru aşa ceva. Chiar dacă In the Middle a fost atât de uluitor, încât vigoarea din coregrafia lui William Forsythe părea ea însăşi un protest. Chiar dacă Marina Minoiu şi Francesca Velicu au fost strălucitoare. Ar fi meritat să scriu despre toate astea. Dar azi nu sunt critic. Azi sunt spectator.

 • Lumea a venit ca la urs la premiera cu tripticul de
balet de la Operă. Incidente la finalul reprezentaţiei de sâmbătă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lumea a venit ca la urs la premiera cu tripticul de balet de la Operă. Incidente la finalul reprezentaţiei de sâmbătă

  Deşi tensiunile au mocnit şi mocnesc în interiorul Operei Naţionale Bucureşti, „armele au tăcut” vineri seară pentru noua premieră de balet, care va fi reluată şi sâmbătă, la ora 19.00. Balerinii şi balerinele au fost aplaudaţi în mod egal, indiferent dacă au fost de partea lui Johan Kobborg sau împotriva lui. La fel şi dirijorul Tiberiu Soare când a urcat pe scenă, doar unii spectatori mai încrâncenaţi părăsind ostentativ sala.

 • Johan Kobborg spune pa Operei Bucureşti. Balerinul danez şi-a strâns lucrurile personale din birou. Marina Minoiu l-ar putea urma în Danemarca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Johan Kobborg spune pa Operei Bucureşti. Balerinul danez şi-a strâns lucrurile personale din birou. Marina Minoiu l-ar putea urma în Danemarca

  Mai mulţi artişti balerini, care au lucrat sub îndrumarea coregrafului Johan Kobborg, îi transmit mesaje de mulţumire şi încurajare, vineri, când partenerul Alinei Cojocaru îşi face bagajele să plece din instituţie şi în ziua ultimei premiere a stagiunii, care, spun ei, i se datorează. Dansatorii se declară ”dezamăgiţi de declaraţiile politicienilor care sunt de faţadă” şi ”şocaţi că doar în România se alungă astfel starurile baletului mondial”.

 • Opera Naţională fierbe la foc mic. Johan Kobborg şi-a cumpărat bilet la premiera de vineri cu un triptic de balet, în care dansează şi balerinele care l-au contestat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opera Naţională fierbe la foc mic. Johan Kobborg şi-a cumpărat bilet la premiera de vineri cu un triptic de balet, în care dansează şi balerinele care l-au contestat

  „Războiul mocnit“ avându-i ca principali protagonişti pe Corina Şuteu, Beatrice Rancea, Johan Kobborg, Tiberiu Soare pare să intre într-o nouă fază, odată cu demararea strângerii a 400 de semnături în interiorul instituţiei împotriva revenirii danezului la cârma baletului ONB. Noua premieră de balet, care va avea loc vineri şi sâmbătă, îi va strânge laolaltă pe toţi cei implicaţi, indiferent de tabăra în care s-au poziţionat.

Modifică Setările