Stiri despre jihadisti

  494 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rebelii sirieni nu se mai luptă între ei şi anunţă un armistiţiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rebelii sirieni nu se mai luptă între ei şi anunţă un armistiţiu

  Facţiunile rebele din Siria ar fi încetat să se mai lupte între ele, anunţă o organizaţie nonguvernamentală din regiune. Deocamdată nu a fost anunţat în ce condiţii a fost încheiat armistiţiul care pune capăt „războiului civil din cadrul războiului civil” din Siria.

 • VIDEO Cum arată opoziţia siriană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum arată opoziţia siriană

  Opoziţia siriană este, practic, un termen-umbrelă care concentrează, la mai bine de doi ani de la izbucnirea conflictului civil, grupuri politice, dizidenţi exilaţi, grupări afiliate al-Qaeda şi activişti. Facţiunile opoziţiei n-au reuşit încă să cadă de acord cum să îl înlăture pe Bashar al-Assad, aşa că o intervenţie internaţională e binevenită, însă liderii mondiali pun la îndoială dacă opoziţia divizată e o variantă mai bună decât Assad.

 • Zeci de mii de sirieni au luat calea Irakului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de mii de sirieni au luat calea Irakului

  Aproximativ 30.000 de sirieni s-au refugiat în regiunea autonomă a Kurdistanului irakian începând cu ziua de joi pentru a scăpa din mijlocul luptelor între kurzi şi jihadiştii din Siria, a anunţat luni Organizaţia Naţiunilor Unite, citată de AFP.

 • Israelienii au interceptat o rachetă lansată din Egipt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Israelienii au interceptat o rachetă lansată din Egipt

  Forţele israeliene au detectat şi interceptat cu succes o rachetă lansată din regiunea egipteană Sinai spre staţiunea Eilat, din sudul Israelului, , în noaptea de luni spre marţi. De la înlăturarea preşedintelui islamist Mohamed Morsi, Sinai a devenit refugiul grupurilor de jihadişti care se opun armatei şi cer eliberaarea lui Morsi şi a capilor Frăţiei Musulmane, arestaţi de la începutul lunii iulie.

 • Jihadiştii blonzi cu ochi albaştri din Siria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jihadiştii blonzi cu ochi albaştri din Siria

  Sirienii îi acuză pe jihadiştii europeni că  pătează puritatea revoluţiei lor. Pentru regimul lui Bashar al-Assad, prezenţa lor lor este un semn că rebelii sunt susţinuţi de fundamentaliştii din străinătate, iar agenţiile de securitate occidentale văd  în ei o potenţială ameninţare teroristă.

 • Mali: Calm relativ la Tombouctou, după 24 de ore de violenţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mali: Calm relativ la Tombouctou, după 24 de ore de violenţe

  Duminică seară la Tombouctou, în nord-vestul Mali,  s-a reinstalat calmul acolo unde cel puţin şapte persoane, printre care un soldat malian şi un civil nigerian, au fost ucise într-un atentat sinucigaş urmat de confruntări între soldaţii malieni, francezi şi jihadişti infiltraţi.

 • Egiptul a decretat stare de urgenţă în Peninsula Sinai
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Egiptul a decretat stare de urgenţă în Peninsula Sinai

  Ministerul egiptean de Interne a decretat stare de urgenţă în Peninsula Sinai, după ce a obţinut informaţii potrivit cărora jihadiştii ar putea ataca poliţia din zonă, informează agenţia de presă MENA citată de Reuters.

 • Şase
motive pentru care conflictul din Mali îngrijorează Europa şi SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şase motive pentru care conflictul din Mali îngrijorează Europa şi SUA

  În ultimele zile, trupele franceze au fost prezente în Africa de Vest, în încercarea de a ajuta statul Mali să împiedice avansul luptătorilor militanţi islamişti spre sud şi să recupereze oraşele ocupate anterior de aceştia. După atacurile aeriene intense împotriva bastioanelor rebele, forţele terestre franceze se îndreaptă spre nord, pentru a încerca să îndepărteze luptătorii.

 • Zeci de europeni jihadişti, pregătiţi la graniţa dintre Afganistan şi Pakistan
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zeci de europeni jihadişti, pregătiţi la graniţa dintre Afganistan şi Pakistan

  Există zeci de persoane cu cetăţenie franceză care s-au dus în Afganistan pentru a fi formaţi ca jihadişti şi se întorc apoi în Hexagon pregătiţi să comită atentate, spun serviciile de informaţii, citate de „Le Figaro". Ar putea fi cazul magrebianului încolţit de poliţia franceză la Toulouse. Este un risc major, iar DCRI (serviciile de informaţii interne) şi DGSE (serviciul de informaţii externe) avertizează asupra acestu