Stiri despre jean cocteau

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Superbe,
cutremurătoare amalgamuri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Superbe, cutremurătoare amalgamuri

  „Ace şi Opium”, montarea realizată de Robert Lepage(născut în 1957) la Compania „Ex Machina” din Québec (în colaborare cu Théâtre du Trident, Canadian Stage din Toronto,Théâtre du Nouveau Monde din Montréal, Adélaide Festival, iar lista colaboratorilor este mult mai lungă), înseamnă ceea ce se cheamă un „spectacol de patrimoniu”.

 • Cum arată moda suprarealistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum arată moda suprarealistă

  De la cercei inspiraţi de regizorul Luis Buñuel până la rochiile cu imprimeuri marca Dali şi Magritte, moda este influenţată puternic de suprarealişti. Şi pare să fie mai mult decât un moft.

 • Oana Pellea joacă în spectacolul „Vocea umană“, la Londra
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Oana Pellea joacă în spectacolul „Vocea umană“, la Londra

  Pe 8 decembrie, actriţa Oana Pellea va juca alături de Sanda Manu în spectacolul „Vocea umană“, de Jean Cocteau, la Cockpit Theatre, situat în centrul Londrei. Reprezentaţia face parte din seria „Poveştilor spuse-n româneşte“, iniţiată de producătorul independent Claudia Cîrlig şi realizată în parteneriat cu ICR Londra.

 • Seria filmelor avangardiste continuă la Cinemateca Română
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seria filmelor avangardiste continuă la Cinemateca Română

  Cea de-a treia sesiune a programului „Avangarda revizitată“, care se va desfăşura pe 23 şi pe 26 ianuarie, în Sala Eforie a Cinematecii Române, aduce în atenţia cinefililor pelicule semnate de Louis Delluc şi Jean Cocteau.

 • Monologuri franceze emoţionante, la Odeon
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monologuri franceze emoţionante, la Odeon

  Piesa lirică „La voix humaine“/„Vocea umană“, după Jean Cocteau, producţie a Teatrului "Louis-Jouvet“ din Paris, se va juca pe scena bucureşteană sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00.

 • Un avangardist în afara avangardelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un avangardist în afara avangardelor

  Expoziţia „Jean Cocteau, pe urmele unui magician” a fost deschisă sâmbătă la Palais Lumière din Evian (Franţa). Scriitor, dramaturg, cineast, desenator, pictor, ceramist, Jean Cocteau (1889-1963) a marcat prin personalitatea sa lumea artistică a seco-lului al XX-lea.

Modifică Setările