Stiri despre iurie florea

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Dirijorul Iurie Florea: „Când ajungi să faci din plăcere meseria asta, înseamnă că ai ajuns la momentul acela de platou, de maturizare“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Iurie Florea: „Când ajungi să faci din plăcere meseria asta, înseamnă că ai ajuns la momentul acela de platou, de maturizare“

  Dacă urmărim programul artistic al Operei Naţionale din Bucureşti aşa cum curge el de la începutul lunii aprilie 2021 şi până la finalul stagiunii convenţionale, la sfârşit de iunie 2021, vom vedea foarte clar cum din momentul marcării calendaristice a centenarului instituţiei, petrecut pe 1 aprilie 2021, odată cu schimbarea echipei de conducere, s-a instaurat o ritmicitate a spectacolelor.

 • Un Trubadur de provincie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un Trubadur de provincie

  După mulţi ani de absenţă cauzată de lipsa unor voci potrivite, Trubadurula revenit anul acesta pe scenele naţionale: la Sala Radio, în iarnă, în concert, apoi la Opera Braşov, iar acum la Opera Naţională.

 • Regizorul Mario De Carlo
revine pentru „Trubadurul“...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Regizorul Mario De Carlo revine pentru „Trubadurul“...

  ... şi face dâră la Opera Naţională Bucureşti, montând în numai un an şi patru luni ca autor total a treia premieră, după „Don Carlos“, „Tosca“ şi, în plus, ca semnatar al  decorului, costumelor, luminilor, dipticul „Peer Gynt - Carmina Burana“.

 • Debuturi şi oaspeţi la
Opera bucureşteană (V)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Debuturi şi oaspeţi la Opera bucureşteană (V)

  Ajuns la al cincilea episod, serialul dedicat temei ilustrează în continuare preocupările manageriale - în sensul primenirii distribuţiilor - din cel mai important teatru liric românesc, condus acum ca director general interimar de Ştefan Ignat. Este o orientare necesară, utilă pentru sporirea calităţii.

 • Alte momente ale
stagiunii Operei bucureştene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alte momente ale stagiunii Operei bucureştene

  Aş spune că am ales la întâmplare. Totuşi, nu-i chiar aşa. M-au atras în primul rând unele nume de cântăreţi străini, dintr-un program care umple săptămâna cu circa 3-4 spectacole. Semnul promiţător vine însă între 20 şi 26 martie, când publicul are de ales între trei opere, un balet şi un recital, cinci seri în total.

 • „Nabucco”, spectacol
remarcabil la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Nabucco”, spectacol remarcabil la Bucureşti

  Pe prima scenă lirică naţională continuă invitarea cântăreţilor străini într-unele din spectacolele curente de repertoriu. Recent, „Nabucco” de Verdi i-a avut drept oaspeţi pe baritonul italian Giulio Boschetti în rolul titular şi pe soprana din Coreea de Sud Lilla Lee, ca Abigaille. Sub bagheta lui Iurie Florea.

 • Seară vieneză la Sala Radio
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Seară vieneză la Sala Radio

  Ca o continuare a atmosferei de sărbătoare imprimate de concertul de Anul Nou de la Viena - devenit o tradiţie şi un reper muzical european, eveniment ce se derulează începând din 1939, pe 1 ianuarie, în celebra sală de concerte Musikverein - Orchestra Naţională Radio organizează primul ei concert din 2016, "Seară vieneză la Sala Radio".

 • O seară de sâmbătă la Operă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O seară de sâmbătă la Operă

  Şi de această dată am ales să respir în sala Operei bucureştene aerul unic, vibrant, al unui spectacol, decât să merg la cinematograf unde se transmitea - „live in High Definition” – un matineu de la Metropolitan Opera, cu diva Renée Fleming.

Modifică Setările