Stiri despre iurie ciocan

  38 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Iurie Ciocan renunţă la mandatul de membru al CEC
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan renunţă la mandatul de membru al CEC

  Iurie Ciocan renunţă la mandatul de membru al Comisiei Electorale Centrale. Cererea a fost depusă joi, 27 iunie, la Parlament. Acum două zile, Iurie Ciocan a reziliat şi contractul de activitate la Centrul de Implementare a Reformelor, pe care l-a condus din 2017.

 • Iurie Ciocan explică de ce salariul său este de 70.000 de lei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan explică de ce salariul său este de 70.000 de lei

  Şeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a declarat că dânsul merită salariul de 70.000 de lei, atât timp cât datorită reformelor Centrului, statul ar câştiga milioane de lei la buget. Reacţia lui Iurie Ciocan vine în contextul afirmaţiei prim-ministrei Maia Sandu, care a declarat că funcţionarul are salariu exagerat de mare şi a cerut o explicaţie în acest sens.

 • Iurie Ciocan: Membrii de partid vor putea să candideze independent la alegerile parlamentare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan: Membrii de partid vor putea să candideze independent la alegerile parlamentare

  O persoană care este membră de partid va putea să candideze independent la următoarele alegeri parlamentare. Diferenţa dintre candidatul pe lista de partid şi candidatul independent este pur juridică. Declaraţia a fost făcută de Iurie Ciocan, membru al Comisiei Electorale Centrale, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

 • Iurie Ciocan: La Chişinău nu vor fi organizate alegeri repetate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan: La Chişinău nu vor fi organizate alegeri repetate

  Iurie Ciocan, membru al Comisiei Electorale Centrale, a declarat, pentru Radio Chişinău, că în cazul în care decizia de ieri a Judecătoriei Chişinău va fi menţinută şi de instanţele superioare, nu vor fi organizate alegeri repetate pentru Primăria Chişinău, deoarece a rămas mai puţin de un an până la alegerile locale generale.

 • De ce nu poate fi demis primarul de Bălţi, Renato Usatîi, deşi nu a venit la locul de muncă mai bine de un an. Explicaţia lui Iurie Ciocan VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu poate fi demis primarul de Bălţi, Renato Usatîi, deşi nu a venit la locul de muncă mai bine de un an. Explicaţia lui Iurie Ciocan VIDEO

  Aflat în căutare internaţională de mai bine de un an, din cauza unui dosar penal deschis la Chişinău, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, nu a mai venit la serviciu în toată această perioadă. Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a încercat să explice marţi, 14 noiembrie, de ce edilul nu poate fi demis, deşi legislaţia prevede că acesta poate fi demis dacă nu s-a prezentat mai mult de patru luni la Primărie.

 • După secretarii generali de stat, vor fi aleşi şi secretarii de stat pentru ministere
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  După secretarii generali de stat, vor fi aleşi şi secretarii de stat pentru ministere

  În două săptămâni, vor fi anunţate rezultatele concursurilor publice pentru selectarea secretarilor de stat. Iurie Ciocan, şeful Centrului de implementare a reformelor, din cadrul Guvernului, a comunicat că urmează a fi selectate 33 de candidaturi pentru cele nouă ministere. Depunerea dosarelor s-a încheiat la 16 octombrie, transmite IPN.

 • Iurie Ciocan: Reforma de descentralizare trebuie făcută până la alegerile locale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan: Reforma de descentralizare trebuie făcută până la alegerile locale

  Doar două primării din cele aproape 900 din ţară îşi pot asigura individual bugetul, fără a depinde de bugetul central. În timp ce în majoritatea primăriilor nu se ajung bani nici pentru salariile angajaţilor. Solicitat de IPN, Iurie Ciocan, directorul Centrului pentru implementarea reformelor, a declarat că mai sunt doi ani până la viitoarele alegeri locale generale şi ar fi bine ca reforma de descentralizare să fie realizată până atunnci.

 • Iurie Ciocan: Funcţiile ministeriale nu vor mai fi împărţite pe criterii politice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan: Funcţiile ministeriale nu vor mai fi împărţite pe criterii politice

  După implementarea reformei administraţiei publice centrale, funcţiile ministeriale nu vor mai fi împărţite pe criterii politice. Garanţia vine din partea directorului Centrului pentru implementarea reformelor, Iurie Ciocan, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, transmite IPN.

 • Noua structură a Guvernului după reformă: Rămân 9 ministere din 16, dispare funcţia de viceministru, iar 370 de persoane vor fi concediate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Noua structură a Guvernului după reformă: Rămân 9 ministere din 16, dispare funcţia de viceministru, iar 370 de persoane vor fi concediate

  Preşedintele Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a prezentat marţi, 23 mai, în cadrul şedinţei Consiliului naţional pentru reforma administraţiei publice, noua structură a Guvernului. Executivul de la Chişinău va rămâne doar cu 9 ministere din cele 16 cât există actualmente. Autorităţile dau asigurări că în aşa mod instituţiile centrale ale statului vor deveni mai eficiente, cheltuind şi bani mai puţini.

 • Iurie Ciocan apreciază activitatea CEC la aceste alegeri pe un 8 ferm
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan apreciază activitatea CEC la aceste alegeri pe un 8 ferm

  Iurie Ciocan, membru al Comisiei Electorale Centrale, apreciază activitatea Comisiei în cadrul acestor alegeri pe un 8 ferm. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Iurie Ciocan a declarat că, cu regret, nu toţi alegătorii au putut participa la votare, însă numărul celor care nu au putut participa la votare nu ar influenţa rezultatul şi în aceste condiţii nu poate fi vorba despre o fraudă, transmite IPN.

 • Iurie Ciocan: 400 de mii de semnături e o cifră enormă, dar aceasta nu mă face să încalc legea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Ciocan: 400 de mii de semnături e o cifră enormă, dar aceasta nu mă face să încalc legea

  Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, îşi susţine decizia, după ce peste 400.000 de semnături pentru desfăşurarea referendumului constituţional au fost respinse de CEC. Acesta a raportat în plenul Parlamentului, vineri, 1 aprilie, că este absolut conştient de faptul că 400.000 de semnături reprezintă o cifră enormă, dar el a acţionat în strictă conformitate cu legislaţia şi această cifră nu-l poate face să încalce legea.