Stiri despre iulia timosenko

  209 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Va produce Ucraina o surpriză la alegerile prezidenţiale?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Va produce Ucraina o surpriză la alegerile prezidenţiale?

  Ucraina este vecina României, la Nord şi în Sud-Est, însă interesul clasei politice româneşti faţă de Ucraina este relativ minim. Nici prezenţa puternicelor comunităţi româneşti istorice din Ţinutul Herţa, Bucovina de Nord, Basarabia de Sud, Transcarpatia nu îi sensibilizează prea tare pe politicienii de la Bucureşti.

 • VIDEO Candidaţii la preşedinţia Ucrainei umblă după voturile românilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Candidaţii la preşedinţia Ucrainei umblă după voturile românilor

  La cinci ani după anexarea Crimeei de către Rusia şi izbucnirea unui război soldat cu mii de victime separatiştii pro-ruşi, cetăţenii ucraineni merg la urne, duminică, pentru a-şi alege noul preşedinte pentru un mandat de cinci ani. Favoriţi în sondaje sunt  Volodimir Zelenski, actor de comedie, Petro Poroşenko, „regele ciocolatei“ şi Iulia Timoşenko , „prinţesa gazului“.

 • Scandaluri în Ucraina, înainte de alegerile din 31 martie. Imaginea lui Poroşenko, afectată de un caz de delapidare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Scandaluri în Ucraina, înainte de alegerile din 31 martie. Imaginea lui Poroşenko, afectată de un caz de delapidare

  Săptămâna trecută, cu puţin peste o lună înainte ca ucrainenii să meargă la votul de pe 31 martie pentru a alege un nou preşedinte, jurnaliştii au dezvăluit un scandal de deturnare de fonduri care implică echipament militar ce i-a costat pe plătitorii de taxe milioane de dolari. Informaţiile au stârnit revoltă printre votanţi şi acuzaţii de „trădare” printre criticii lui Poroşenko, potrivit Politico.

 • Iulia Timoşenko, cel mai puternic candidat la preşedinţia Ucrainei. Poroşenko, pe locul trei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulia Timoşenko, cel mai puternic candidat la preşedinţia Ucrainei. Poroşenko, pe locul trei

  Fostul premier al Ucrainei, liderul Partidului Batikivşcina, Iulia Timoşenko, ar fi putut obţine 17,8% din voturi şi ar fi devenit lider în preferinţele alegătorilor, dacă în luna august s-ar fi desfăşurat alegeri prezidenţiale în Ucraina, arată rezultatele unui sondaj de opinie desfăşurat de Fundaţia pentru Iniţiative Democratice Ilka Kučeriva în colaborare cu serviciul sociologic al Centrului Razumkov.

 • Cum s-a rupt „lanţul de iubire“ dintre Poroşenko şi Saakaşvili
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum s-a rupt „lanţul de iubire“ dintre Poroşenko şi Saakaşvili

  Un tribunal din Kiev l-a eliberat pe fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, arestat sâmbătă, respingând astfel solicitarea Parchetului, care ceruse în acest caz consemnare acestuia la domiciliu cu brăţară electronică. Dar cum s-a ajuns în acest stadiu ţinând cont că în 2015, şeful statului ucrainean Petro Poroşenko l-a invitat personal pe fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, în Ucraina pentru a demara reforme?

 • Nadia Savcenko, noua eroină a Ucrainei. Steaua Iuliei Timoşenko a apus VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nadia Savcenko, noua eroină a Ucrainei. Steaua Iuliei Timoşenko a apus VIDEO

  O noua eroină a apărut în Ucraina în urma războiului separatist. Este vorba de pilotul militar Nadia Savcenko, ce a fost prizonieră la ruşi timp de doi ani.  Iulia Timoşenko, fosta eroină a „revoluţiei portocalii“ îşi simte ameninţată poziţia acum , mai ales după ce Nadia a avut curajul să o înfrunte chiar în parlamentul ucrainean.

 • Nadia Savcenko este liberă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nadia Savcenko este liberă

  Nadia Savcenko s-a întors astăzi (miercuri, 25 mai – n.r.) în Ucraina, după aproape doi ani de prizonierat la separatiştii proruşi şi autorităţile ruse. Avionul preşedintelui Petro Poroşenko, în care se afla Savcenko, a aterizat în jurul orelor 15.00 pe aeroportul international Borispol de lângă Kiev.

 • Estul
şi Sudul: alegeri în democraţii fragile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Estul şi Sudul: alegeri în democraţii fragile

  Estul şi Sudul nu mai sunt în Europa doar puncte cardinale. Ele descriu dubla orientare a politicii de vecinătate a UE. Doar întâmplarea a făcut ca, în aceeaşi zi, să fie organizate alegeri în ţările-vedetă din Sud şi din Est.

 • Ucraina: „Doamna de Fier
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucraina: „Doamna de Fier" trece la contra-atac

  Cu o lună înainte de la alegerile legislative, fostul premier Iulia Timoşenko se întoarce în forţă pe scena politică din Ucraina , o ţară aflată în criză şi în căutare de simboluri.

 • Wikileaks: Poroşenko a fost informator al SUA
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Wikileaks: Poroşenko a fost informator al SUA

  Wikileaks a publicat recent două documente cu informaţii sensibile care vizează activităţi ale diplomaţiei americane în Ucraina. Potrivit acestora, noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a fost informator al Statelor Unite, fiind menţionat în documente care aparţin ambasadei americane din Kiev.

 • Alegeri prezidenţiale Ucraina: Iulia Timoşenko, „prinţesa gazelor”, în luptă cu „regele ciocolatei”, Petro Poroşenko
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri prezidenţiale Ucraina: Iulia Timoşenko, „prinţesa gazelor”, în luptă cu „regele ciocolatei”, Petro Poroşenko

  Pentru prima dată după destrămarea URSS, lupta pentru preşedinţia Ucrainei se dă între doi pro-europeni: Iulia Timoşenko, controversatul fost premier, şi Petro Poroşenko, oligarh îmbogăţit din afacerile cu ciocolată. Ambii reprezintă un sistem corupt pe care ucrainenii nu-l mai vor, însă, până acum, balanţa pare că se înclină în favoarea lui Poroşenko.

 • UPDATE Petro Poroşenko , supranumit regele ciocolatei, a câştigat alegerile prezidenţiale în Ucraina. Vila lui Ahmetov, atacată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE Petro Poroşenko , supranumit regele ciocolatei, a câştigat alegerile prezidenţiale în Ucraina. Vila lui Ahmetov, atacată

  Alegerile prezidenţiale din Ucraina au pornit sub semnul fraudelor şi intimidărilor. Serviciul de securitate ucrainean a denunţat un atac cibernetic care urmărea să şteargă rezultatele numărătorii voturilor din seara aceasta. Virusul ar putea să determine autorităţile ucrainene să numere manual voturile. În regiunea separatistă Doneţk, mai multe secţii de vot rămân închise, iar oamenii se tem să iasă din case, transmite presa locală.

 • Odessa îşi face armată proprie. Timoşenko: „Doar militarii cu experienţă în luptă vor fi primiţi”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Odessa îşi face armată proprie. Timoşenko: „Doar militarii cu experienţă în luptă vor fi primiţi”

  Vladimir Nemirovski, preşedintele consiliului regional al Odessei, a anunţat că lucrează deja la înfiinţarea unei „armate proprii, cu aproximativ 400 de persoane”. „Doar acei patrioţi care au experienţă în luptă, inclusiv în misiunile ONU în zone de conflict din întreaga lume, pot apăra Ucraina. Vrem să-i strângem pe aceşti oameni pentru a apăra ţara”, a făcut apel Iulia Timoşenko.

 • Iulia Timoşenko înfiinţează o mişcare populară de rezistenţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulia Timoşenko înfiinţează o mişcare populară de rezistenţă

  Liderul partidului Batkivşcina, Iulia Timoşenko, care va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina, a anunţat luni seară că iniţiază înfiinţarea unei mişcări populare de rezistenţă, relatează Interfax-Ukraine, în pagina electronică.

 • VIDEO Olga Bogomoleţ, un medic pentru „resuscitarea“ Ucrainei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Olga Bogomoleţ, un medic pentru „resuscitarea“ Ucrainei

  Olga Bogomoleţ, doctoriţa care a coordonat serviciile medicale pe Euromaidan, în timpul protestelor faţă de Viktor ianukovici, din iarnă, se numără printre candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ucraina din 25 mai. Ea s-a înscris în competiţia elactorală în calitate de candidat independent, iar sloganul său este „O preşedintă frumoasă pentru o ţară frumoasă“.

 • VIDEO Candidatura lui Darth Vader la alegerile prezidenţiale din Ucraina a fost respinsă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Candidatura lui Darth Vader la alegerile prezidenţiale din Ucraina a fost respinsă

  După ce a defilat prin centrul Kievului cu masca celebră şi după ce a promis că va face din Ucraina un „imperiu galactic”, ascensiunea lui Darth Vader, candidatul Partidului ucrainean al Internetului (UIP) pentru alegerile prezidenţiale, a luat sfârşit. Autorităţile din Kiev au decis să respingă înregistrarea candidaturii celebrului personaj din Războiul Stelelor, informează BBC.

 • Iulia Timoşenko şi-a prezentat declaraţia de avere. A sărăcit brusc, înainte de alegerile prezidenţiale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulia Timoşenko şi-a prezentat declaraţia de avere. A sărăcit brusc, înainte de alegerile prezidenţiale

  Fostul premier al Ucrainei Iulia Timoşenko şi-a depus marţi declaraţia de avere la sediul Comitetului Electoral Central din Kiev, îndeplinind astfel o formalitate în cadrul alegerilor prezidenţiale în care este înscrisă. Cândva cea mai bogată femeie de afaceri din Ucraina, Timoşenko se numără printre cele mai influente personalităţi care candidează la preşedinţia ţării.

 • Darth Vader se „războieşte” pentru fotoliul prezidenţial din Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Darth Vader se „războieşte” pentru fotoliul prezidenţial din Ucraina

  Alături de „Prinţesa Gazului” Iulia Timoşenko şi de „Regele Ciocolatei” Petro Poroşenko, cursa prezidenţială din Ucraina a devenit mai aglomerată odată cu apariţia lui Darth Vader.  Împrumutând numele personajului negativ din franciza Războiul Stelelor, candidatul susţinut de Partidul Internetului nu este nou pe scena mediatică a Ucrainei, el mai având în trecut apariţii surprinzătoare şi acţiuni curajoase, demne de un erou de ficţiune.

 • Iulia Timoşenko va candida la prezidenţialele din Ucraina
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulia Timoşenko va candida la prezidenţialele din Ucraina

  Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko a anuntat, joi, că va candida la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru 25 mai în Ucraina. Dar, potrivit unor sondaje efectuate în rândul ucraineilor, fosta eroină a „revoluţiei portocalii“ s-ar afla doar pe locul trei în preferinţele concetăţenilor săi.

Modifică Setările