Stiri despre iugoslavia

  50 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Ianukovici=Ceauşescu sau Ucraina=Iugoslavia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Ianukovici=Ceauşescu sau Ucraina=Iugoslavia?

  Ianukovici a pierdut controlul în Ucraina, iar acest lucru este dovedit de imaginile de mai jos. Probabil între loviturile aplicate cu dibăcie de securitatea ucraineană şi intervenţia forţelor armate este un drum foarte scurt. La graniţa României sunt şanse mari fie să asistăm la o nouă revoluţie, fie chiar la o dezmembrare pe modelul Iugoslaviei.

 • Fostul lider sârb Radovan Karadzic acuzat din nou de genocid
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fostul lider sârb Radovan Karadzic acuzat din nou de genocid

  Judecătorii Tribunalului Internaţional de la Haga au restabilit acuzaţiile de genocid împotriva fostului lider al sârbilor din Bosnia Radovan Karadzic, pentru campania de crime şi tortură asupra etnicilor non-sârbi de la începutul războiului din Serbia, în 1992.

 • Ultimul rege al Iugoslaviei a fost reînhumat în Serbia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimul rege al Iugoslaviei a fost reînhumat în Serbia

  Serbia a organizat duminică funeraliile ultimului rege al Iugoslaviei, Petru al II-lea Karageorgevici, precum şi ale mamei sale, Maria, şi soţiei, Alexandra, în cadrul unei ceremonii cu onoruri de stat. Regele Petru al II-lea a părăsit Iugoslavia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial şi a murit în SUA, în 1970.

 • FOTO Reînhumarea fiicei suveranilor României. Povestea Reginei Maria a Iugoslaviei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Reînhumarea fiicei suveranilor României. Povestea Reginei Maria a Iugoslaviei

  Funeraliile de stat organizate în Serbia pentru Regina Maria, Regele Petru, Regina Alexandra şi Principele Andrei, repatrierile rămăşiţelor pământeşti de regi şi regine sunt o nouă exprimare în Balcani a nevoii de reafirmare a identităţii naţionale a dinastiilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat anul trecut în Albania prin reînhumarea Regelui Zog sau în urmă cu 10 ani readucerea Regelui Carol II din Lisabona la Curtea de Argeş.

 • O istorie uitată: Scânteia care a detonat conflictul din Kosovo
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O istorie uitată: Scânteia care a detonat conflictul din Kosovo

  Moartea conducătorului iugoslav, Josip Broz Tito, a fost semnalul izbucnirii manifestaţiilor naţionaliste în Iugoslavia. La nici un an de la moartea lui Tito, la 11 martie 1981 a explodat în Kosovo o mare revoltă albaneză. A fost scânteia care a detonat conflictul dintre sârbi şi albanezi.

 • Tito, bănuit de moartea lui Stalin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tito, bănuit de moartea lui Stalin

  În Slovenia a fost publicată o nouă biografie a lui liderului comunist iugoslav Josip Broz Tito. Autorul, istoricul Joze Pirjevec, nu exclude faptul că atacul cerebral din cauza căruia a murit Stalin a fost provocat de un criminal trimis de Tito.

 • „Ne-am speriat, cădeau multe bombe una după alta, buşeau din ce în ce mai tare”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Ne-am speriat, cădeau multe bombe una după alta, buşeau din ce în ce mai tare”

  George Erculescu povesteşte cum zeci de târgovişteni aflaţi în Pancevo, la 30 km de Belgrad, au trăit momente de coşmar în timpul bombardamentelor NATO din 1999. Prima bombă a lovit fabrica de avioane utilitare, toată lumea era speriată, bombele au început să cadă puhoi peste oraşul din Banatul sârbesc. Alte rachete au lovit o rafinărie şi o petrochimie, cerul era negru.

 • A venit „Sfinxul“ Jovica Cvetkovici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A venit „Sfinxul“ Jovica Cvetkovici

  Antrenorul lui HCM Constanţa a făcut parte din echipa Iugoslaviei care a barat drumul României spre titlul olimpic, la Moscova, în 1980. Porecla lui Cvetkovici este „Sfinxul“. El are ca obiectiv realizarea eventului şi calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

 • Graniţa de sânge cu fosta Iugoslavie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Graniţa de sânge cu fosta Iugoslavie

  Mii de români au plătit cu viaţa, pe vremea comunismului, încercarea de a scăpa de România lui Ceauşescu, traversând frontiera naturală cu Serbia de azi. Frontiera de Vest a României este considerată una dintre cele mai sângeroase graniţe ale Europei. În „Epoca de Aur“, pe aici se ieşea, ilegal, către Occident.

 • Nepotul lui Iosif Tito:
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nepotul lui Iosif Tito: "Ideologia noastră este cea a Uniunii Europene"

  Nepotul şi omonimul fostului conducător comunist iugoslav Iosif Broz Tito a fost ales preşedinte al Noului Partid Comunist din Serbia, partid creat duminică la Novi Sad. Cu ocazia congresului fondator, Iosif Broz a declarat că obiectivul său este de a restitui demnitatea tinerilor, sătenilor, muncitorilor şi familiei. "Noi luptăm pentru respectarea istoriei", a declarat Broz. "Ideologia noastră este cea a Uniunii Europene, însă nu vom

Modifică Setările