Stiri despre islamism

  117 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO Înainte şi după Charlie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Înainte şi după Charlie

  Ce va fi după „Je suis Charlie?” Proteic, răul învaţă din propriile eşecuri. Demonul totalitar nu face excepţie. Se schimbă şi devine mai abil. Fascismele se adună, se complică, se înmulţesc şi se susţin mutual. Dar noi?

 • „Charlie“ recidivează şi Cernea postează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Charlie“ recidivează şi Cernea postează

  În timp ce alţii manifestează (cinste lor!). Aud că mâine Charlie, din „nefiinţă" (Viaţa de Apoi a ateilor), va mai scoate trei milioane de exemplare blasfemiatoare cu şi despre Mahomed, nimic la întâmplare. Iar Mr. Remus Cernea simte că i-a venit vremea, gata cu smerenia!

 • Între Paris şi Damasc se află Bucureştiul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Între Paris şi Damasc se află Bucureştiul

  Lumea este încă în şoc după cele ce s-au întâmplat la acest început de an trist. Charlie Hebdo este acum pe buzele tuturor, de la Paris la Damasc, de la Washington la Moscova. Terorismul este confirmat ca flagelul acestui secolul iar cel mai îngrijorator lucru este că este într-o permanentă mutaţie, se transformă şi transformă practicanţii acestuia.

 • Charlie şi Charlie, Merci!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Charlie şi Charlie, Merci!

  Tragedia de la Charlie Hebdo ne aminteşte că istoria este un etern reînceput. În urmă cu exact trei sferturi de secol, în 1938, cineastul de origine maghiară Alexander Korda îi aducea lui Charlie Chaplin un scenariu în care denunţa umbra fascismului care plana asupra Europei şi ameninţa libertatea lumii.

 • Justiţia lui Iohannis şi rufele murdare ale
lui „Charlie“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Justiţia lui Iohannis şi rufele murdare ale lui „Charlie“

  Declaraţiile recente ale preşedintelui Klaus Iohannis, făcute la CSM,  referitoare la exercitarea decentă a actului Justiţiei, fără lezarea drepturilor omului şi a prezumţiei de nevinovăţie, par să fi intrat într-un con de umbră, după atacul terorist la redacţia Charlie Hebdo. Şi totuşi de ce a cerut Iohannis să fie luate măsuri, atunci când din dosarele aflate în curs de instrumentare apar informaţii în presă?

 • Franţa, un portret. Fără
caricaturi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa, un portret. Fără caricaturi

  Nu cunosc în Franţa nici o „Marianne”. Desigur, bustul ei, pe care scrie de două secole „libertate, egalitate, fraternitate”, a apărut ieri în presă, însîngerat, ciuruit de gloanţe. Nu, nu cunosc nici o Marianne dar o cunosc pe Anne.

 • VEM,
după atacul terorist din Paris: „Caricaturiştii mor şi la noi şi-n Franţa. Te
întrebi, ca desenator, cum ai vrea să mori?“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VEM, după atacul terorist din Paris: „Caricaturiştii mor şi la noi şi-n Franţa. Te întrebi, ca desenator, cum ai vrea să mori?“

  Cel mai cunoscut caricaturist băcăuan, Victor Eugen Mihai (VEM),  premiat la concursuri din SUA, India, Coreea, Taiwan, Siria, Iran dar şi în România, marcat după atentatul terorist de la ziarul Charlie Hebdo, crede că lumea ar fi mai săracă fără caricaturişti, chiar dacă asta ar linişti grupurile extremiste din lume. Şi totuşi, caricaturiştii mor, „la noi din lipsa pieţei, în Franţa, pentru că-şi exprimă ideile“.

 • Ediţia cu Gânditori Globali. Plus: Cum contează diaspora, Ce lume îl aşteaptă pe preşedintele Iohannis şi altele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ediţia cu Gânditori Globali. Plus: Cum contează diaspora, Ce lume îl aşteaptă pe preşedintele Iohannis şi altele

  Redacţia americană a scris istoria anului 2014 printr-o listă cu "100 de indivizi remarcabili care au distrus lumea aşa cum o cunoaştem – în bine sau în rău". Redacţia română talonează dosarul global cu subiecte de interes direct: Ce pot face românii din străinătate pentru ţară. Klaus Iohannis – preşedinte de război? Rusia se pregăteşte să ocupe Marea Neagră. Ce asistenţă internaţională pentru dezvoltare poate oferi statul român. Şamd.

 • Tragedia şantajului democratic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tragedia şantajului democratic

  Din nou - oare a câta oară - lumea valorilor democraţiei cade victimă unui tip de şantaj care s-a născut prin abuzarea perversă a sistemului şi folosirea lor în scopuri criminale.

 • Ucigaşii Occidentului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ucigaşii Occidentului

  Se produce în acest moment o mutaţie extrem de semnificativă în arta războiului: „Câinii războiului”, mercenarii care au populat dintotdeauna teatrele de conflict ale planetei, devin mai puţini şi solicitaţi mai ales în formula companiilor de securitate private, noua formulă „tip bussines” a uneia dintre cele mai vechi profesii din lume, cea de ucigaş plătit.

 • Capriciile califilor: de la acoperirea ugerelor la băi în vin. De ce riscă actualul lider jihadist din nordul Irakului să fie şters din istoria islamistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Capriciile califilor: de la acoperirea ugerelor la băi în vin. De ce riscă actualul lider jihadist din nordul Irakului să fie şters din istoria islamistă

  Jihadiştii din Statul Islamic au sărbătorit înfiinţarea unui califat în nordul Irakului, unde au cucerit în ultimele două luni teritorii importante. Abu Bakr al-Baghdadi, liderul grupării teroriste, s-a proclamat calif şi îşi spune acum Ibrahim. Deja criticat de alţi extremişti pentru apariţiile excentrice, cu Rolexul la mână, „Califul Ibrahim” se alătură unui lung şir de lideri cunoscuţi pentru capriciile exotice.

 • Statul Islamic în Levant şi impactul asupra Pakistanului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul Islamic în Levant şi impactul asupra Pakistanului

  Lupta împotriva terorismului a fost şi este una dintre principalele preocupări ale Administraţiei Obama, totuşi unii ar putea considera politica SUA ca fiind un eşec fiind axată pe acţiuni militare şi prea puţin pe ideologia islamică şi pe motivaţiile religioase care funcţionează precum un motor al jihadismului.

 • Rusia: între Islamul fundamentalist şi Ortodoxia naţionalistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rusia: între Islamul fundamentalist şi Ortodoxia naţionalistă

  „Voi consideraţi că Rusia e pentru noi un loc străin. Însă noi considerăm că suntem la noi acasă. Poate voi sunteţi străini, iar noi de-ai casei. Şi noi vom face regulile aici, doriţi voi asta sau nu. Orice tentativă a de a ne pune piedici va fi plătită cu sânge, Moscova se va transforma în a doua Mare Moartă. Noi vom umple oraşul cu sânge”.

 • Europa de mâine a lui Mahomed
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa de mâine a lui Mahomed

  Europa se transformă sub aspect identitar. Afluxul masiv de imigranţi musulmani, o bună parte originari din Africa, schimbă Europa nu doar religios, ci şi cultural, rasial, social. Într-un viitor nu foarte îndepărtat o va schimba şi comportamental.

 • Islamizarea Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Islamizarea Europei

  Strategiile de integrare etno-rasială şi confesională au falimentat pe continentul european. Multiculturalismul s-a dovedit a fi un mit utopic periculos, care a provocat izolarea şi înstrăinarea comunităţilor identitare, nu apropierea lor. Merkel, Cameron şi Sarkozy au fost nevoiţi să recunoască acest fapt. Dar care sunt consecinţele?

 • Revoluţia în hijab
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Revoluţia în hijab

  Într-o zi de marţi, iarna lui 2011, Asmaa Mahfouz, o tânără din Cairo, posta pe pagina sa de Facebook un filmuleţ ce avea să zguduie din temelii societatea egipteană.

 • Alegeri într-o ţară unde mai există sclavi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alegeri într-o ţară unde mai există sclavi

  Zilele astea trebuia să se ţină al doilea tur al alegerilor legislative din Mauritania, după ce primul a avut loc pe 23 noiembrie. Au intrat atunci în cursa pentru desemnarea celor 147 de membri ai Adunării peste şaptezeci de partide, cel mai important dintre ele fiind Uniunea pentru Republică, formaţiunea actualului preşedinte Ould Abdel Aziz.

 • Femeile din Arabia Saudită sfidează autorităţile ultraconservatoare: zeci de protestatare au condus maşini
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Femeile din Arabia Saudită sfidează autorităţile ultraconservatoare: zeci de protestatare au condus maşini

  Zeci de femei din Arabia Saudită, una dintre cele mai restrictive ţări din  lume, au ignorat avertismentele autorităţilor şi au condus în oraşele lor, luând parte la un protest naţional faţă de o regulă care le interzice să şofeze. Deşi site-ul activistelor a fost spart, clericii au cerut regelui saudit să le oprească, iar grupuri de bărbaţi le-au hărţuit, femeile s-au urcat la volan pentru a cere respectarea drepturilor fundamentale ale omului.

 • Atentat dejucat în Rusia, într-un depozit de armament chimic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atentat dejucat în Rusia, într-un depozit de armament chimic

  Forţele de ordine ruse au anunţat marţi că au dejucat un atentat pregătit de către doi presupuşi islamişti într-un depozit de arme chimice care urmează să fie distruse, în regiunea Kirov, la aproximativ 900 de kilometri est de Moscova, relatează AFP.

Modifică Setările