Stiri despre islamism radical

  6 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Franţa, în pragul unei prăbuşiri nervoase din cauza tensiunilor create de extrema dreaptă. Isteria anti-Macron, la cote maxime
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Franţa, în pragul unei prăbuşiri nervoase din cauza tensiunilor create de extrema dreaptă. Isteria anti-Macron, la cote maxime

  Franţa pare în pragul unei crize de isterie anti-Macron şi întrebarea este cât din aceste răbufniri nervoase din partea dreptei radicale sunt spontane şi cât sunt calculate. Totuşi, ele nu par menite să o favorizeze pe Le Pen cât să lovească în Macron, scrie în Politico John Lichfield, fost editor internaţional şi corespondent The Independent la Paris vreme de 20 de ani.

 • Germania acuză Arabia Saudită de susţinerea islamului radical
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Germania acuză Arabia Saudită de susţinerea islamului radical

  Vicecancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, a criticat Arabia Saudită pentru susţinerea acordată fundamentaliştilor religioşi musulmani, pe fondul temerilor privind finanţarea unor moschei islamiste din Europa, informează EUObserver.

 • Analiză „Foreign Affairs“: Cine a pierdut Balcanii? Protestele din Macedonia sunt doar începutul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiză „Foreign Affairs“: Cine a pierdut Balcanii? Protestele din Macedonia sunt doar începutul

  În urmă cu două săptămâni, un tânăr de 24 de ani a intrat într-o secţie de poliţie, strigând „Allahu Akbar!“ şi a deschis focul, ucigând un poliţist şi rănind alţi doi. La rândul lui a fost ucis de poliţie. În cursul weekendului, opt poliţişti au fost ucişi, împreună cu 14 suspecţi de terorism, într-un schimb de focuri violent. O altă zi din Siria sau din Irak?, se întreabă „Foreign Affairs“. Nu, acest lucru s-a întâmplat în inima Europei.

 • Întoarcerea la barbarie: renaşterea monştrilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Întoarcerea la barbarie: renaşterea monştrilor

  Nimeni nu ar fi crezut că acest început de mileniu va însemna şi o revenire cu o asemenea forţă a monstruozităţilor fanatismului şi intoleranţei. Nimic nu ne pregătise pentru asta, avertismentele că ceva foarte grav urmează să se petreacă ţineau mai degrabă de zona restrînsă şi mereu acoperită de ridicol a teoriilor conspiraţiei.

Modifică Setările