stiri despre iphone

Ucraina împlineşte, la 24 august 2021, 30 de ani de independenţă. Lucrurile par mai complicate decât oricând pentru tânăra republică, mai ales după ce s-ar putea numi un „reset” americano-rus pe chestiunea Ucrainei.

acum 22 ore · comentarii (48)

Am avut, în ultima perioadă, o întreagă dezbatere privind tezele de doctorat plagiate. Ştim că şi din cauza acestor teze am ajuns ruşinea Europei, universităţile româneşti se plasează în clasamente internaţionale credibile pe locuri 1000+. Pentru a bloca orice suspiciune privind propria teză de doctorat, cel mai simplu ar fi fost ca ministrul Cîmpeanu să-şi publice teza.

acum 22 ore · comentarii (17)

Este adevărat, Vara Magică aduce în aceste săptămâni, magia muzicii, la Bucureşti, la Atheneul Român; sunt singurele evenimente susţinute în zona fenomenului muzicii culte, fiind în egală măsură evenimente de largă adresare. Sunt oferite unui public divers, la fel de bucuros în contactul său atât cu muzica clasico-romantică, cu muzica de sorginte naţional-tradiţională, inclusiv cu cea care se lasă mai uşor cucerită.

acum 10 ore · comentarii (0)

Ieri ar fi trebuit să fim zece milioane de români vaccinaţi. N-am fost decât cinci, adică atâţia cât ziceau preşedintele şi premierul că trebuia să fim în urmă cu două luni. E, evident, un eşec. Nici Cîţu, nici Iohannis nu-l privesc aşa. Într-adevăr, primul a postat un film în care cetăţenii iau chipul unor suporteri fericiţi, iar al doilea a tăcut, aşa cum ne-a obişnuit. Mai are timpul valoare pentru guvernanţi?

În noaptea de 2 spre 3 august 1944, „tabăra de ţigani” (The Zigeunerlager) de la Auschwitz-Birkenau a fost lichidată. 2.897 de bărbaţi, femei şi copii de origine romă au fost ucişi în camerele de gazare de către ofiţerii nazişti, iar corpurile lor au fost arse în gropi.

acum 17 ore · comentarii (10)

„Leonor, cea cu memorie umitoare.” Când a murit bunica sa, Leonor Acevedo de Borges, Miguel de Torre a plâns-o ca pe nimeni altul. A plâns fără încetare. În volumul său Însemnări de familie (părinţii mei, unchiul meu, bunica mea şi naşa mea), publicat la editura Losada în 2019, descrie: „Moartea bunicii mele – iubitul meu personaj de secol XIX – m-a durut mai mult decât oricare altă moarte din familie.

acum 21 ore · comentarii (0)

Decesul unui căpitan român la bordul vasului Mercer Street, în largul coastelor Omanului, în urma unui prezumat atac cu dronă înarmată operat de către Iran, a adus în prim plan problema tensiunilor, ba chiar a aşa numitului război nedeclarat israeliano-iranian în urma căruia au apărut informaţii despre atacuri reciproce la adresa vaselor care circulă prin lume.

acum 2 zile · comentarii (46)

Oltea Şerban-Pârâu: Centenarul Operei Naţionale Bucureşti din anul 2021 reprezintă momentul în care veţi prelua mandatul de Director Artistic al instituţiei, onorând invitaţia lansată de Managerul General, Daniel Jinga. Din punct de vedere profesional, care a fost relaţia dvs. cu România înainte de 2021?

acum 22 ore · comentarii (0)

Am aflat zilele trecute despre iniţiativa legislativă a partidului extremist AUR privind pregătirea unui pachet de legi anti-„propagandă gay“. M-am uitat pe pagina Facebook a copreşedintelui Claudiu-Richard Târziu. Ce văd acolo? Pioşenie, un om corect politic, cu familia regulamentară, cu nevastă, cu copil, înconjurat de preoţi, în biserică sau prin preajmă. Un om cu „frica lui Dumnezeu“. Om de bine, cum se spunea după revoluţie.

În seara zilei de 31.07.2021, avioane militare americane, inclusiv un bombardier strategic de tipul B-52, au revenit în spaţiul aerian al Kandaharului, pentru a distruge echipamente militare americane, care au fost preluate şi utilizate de talibani, precum camionetele uşoare militare de tipul Humvee, cu tracţiune integrală.

acum 2 zile · comentarii (10)
Modifică Setările