stiri despre ipad

De câte ori n-aţi auzit întrebarea deja celebră şi ajunsă clişeu în toate discuţiile la o bere între filosofii de cartier: cui să-i pese de noi, au ei altele pe cap, suntem prea mici şi prea dezbinaţi, de ce s-ar bate cineva pentru noi? În consecinţă, finalul dezbaterii merge spre ultima întrebare: „pe noi, careva să zică, pe mâna cui ne dau ăştia?“.

acum 15 ore · comentarii (42)

Odată cu achiziţia sistemului S-400 din Rusia, de către Ankara, relaţia strategică dintre SUA şi Turcia s-a prăbuşit. Cei care au susţinut găsirea unei modalităţi de a scoate Turcia din NATO - nu există un mecanism pentru a face acest lucru - au fost nevoiţi să mediteze asupra ramificaţiilor aruncării ţării de la intrarea în Bosfor, situată strategic, în braţele Rusiei sau Chinei.

acum 20 ore · comentarii (23)

Înainte de examenul la matematică, îmi scriu tinerii despre cum să-şi gestioneze emoţiile, ce să facă pentru a-şi păstra atenţia şi concentrarea, pentru a nu intra în panică („ştiţi eu sunt indecis, nesigur pe răspuns, grilele mă stresează foarte tare, vă rog un sfat”). Am întocmit o listă cu 20 de recomandări, vă invit să o citiţi, discutaţi şi să o completaţi.

acum 2 zile · comentarii (3)

În toată această controversă s-a făcut mult zgomot pentru nimic, iar pentru ceea ce este cu adevărat foarte important, vital pentru viitorul nostru, despre care se vorbeşte continuu, se fac proiecte şi programe pe bandă rulantă-Educaţia reală-nu s-a făcut nimic. De fapt, educaţia a fost pierdută chiar de către ”influencerii” interesaţi de orice altceva, nu de educaţia şcolară, cu toate aspectele ei complexe.

acum 15 ore · comentarii (5)

Cine nu ştie şlagărul lui Dan Spătaru „Drumurile noastre, toate”, adoptat ca imn al drumarilor, deşi textul melodiei nu se referă propriu zis la drumuri, ci la căile pe care le alegem în viaţă? Însă există o legătură subtilă, descoperită de cei care fac parte din această familie pentru care „via vita”, adică drumul înseamnă viaţă.

acum 2 zile · comentarii (1)

În ultimele sale declaraţii, premierul Cîţu spune că nu mai are de gând să aştepte după parlament, ci va face reforme prin OUG-uri. Nimeni nu contestă nevoia de reforme. Dar e constituţional să se facă prin OUG-uri? E o întrebare pe care premierul Cîţu nu şi-o pune. Dacă citim în Constituţie, rolul OUG-urilor este cu totul altul, nu acela de a face reforme. Parlamentul nu poate fi ocolit când e vorba de reforme.

acum 2 zile · comentarii (33)

A trecut mai bine de jumătate de secol de când a fost adoptat textul Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului. Arabia Saudită, unul dintre statele care s-au abţinut de la a îşi exprima opţiunea la acel moment, pare că şi-a dislocat complet tiparul conservator care a caracterizat-o până în acest moment, optând pentru o imagine alternativă mai sofisticată de ţară care încurajează schimbarea şi modernizarea.

În planul relaţiilor bilaterale, în ultimii 20 de ani, mesajele oficialilor de la Bucureşti au reliefat necesitatea dinamizării cooperării cu Serbia la toate nivelurile, dar mai ales în ce priveşte îmbunătăţirea situaţiei minorităţii române din statul vecin.

acum 3 zile · comentarii (148)

Ultimele evoluţii politice interne din România arată că Guvernul Cîţu poate să cadă prin moţiunea de cenzură, pregătită de Opoziţie. În ciuda multor comentarii tendenţioase, fără argumente pe care le-am primit, afirmaţiile pe care voi încerca să le demonstrez în rândurile care urmează, sunt unele obiective.

acum 2 zile · comentarii (23)
Modifică Setările