Stiri despre iosif ion prunner

  39 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Anul György Cziffra 100. Liszt şi Strauss într-un concert cu public dirijat de Iosif Ion Prunner, la Ateneu. Artiştii Filarmonicii sunt testaţi gratuit
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul György Cziffra 100. Liszt şi Strauss într-un concert cu public dirijat de Iosif Ion Prunner, la Ateneu. Artiştii Filarmonicii sunt testaţi gratuit

  Filarmonica „George Enescu” programează pentru  joi, 25 şi vineri, 26 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, un concert cu public, condus Iosif Ion Prunner, organizat în colaborare cu Institutul Liszt - Institutul Cultural Maghiar Bucureşti, cu ocazia Anul György Cziffra 100 (1921-1994).

 • Splendidele seri ale Radioului Maghiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Splendidele seri ale Radioului Maghiar

  Pentru prima dată invitaţi la Festivalul Enescu, muzicienii maghiari ai Orchestrei Radio din Budapesta au venit să demonstreze că merită să fie incluşi în seria „Mari orchestre“ de la Sala Palatului. Au apelat la doi dirijori foarte experimentaţi şi la doi solişti instrumentişti reputaţi pentru a face impresia cea mai bună.

 • Paavo Järvi, Dirijorul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Paavo Järvi, Dirijorul

  Cred că azi a fost pentru prima dată în această ediţie a Festivalului când am văzut un dirijor îndrăznind să le arate corzilor interiorul palmei, cerându-le să cânte mai încet. Şi tot pentru prima dată am văzut un dirijor care cere explicit expresivitate cu gestul acela al degetelor strânse spre piept: Give it to me, give me your soul!

 • Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică şi politică: Vengerov şi Măcelaru

  Acum doi ani, tot la Enescu, Vadim Repin oferea o versiune de neuitat a Concertului pentru vioară al lui Şostakovici, cu un Scherzo într-adevăr diabolic şi o Passacaglia apăsătoare şi lentă. Îl acompania Christian Badea la conducerea Filarmonicii din Sankt Petersburg, cea care a creat lucrarea în 1955.

 • Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cristina Păsăroiu, revelaţia din Die Tote Stadt

  Cea mai mare contribuţie a Festivalului Enescu din ultimul deceniu la dezvoltarea muzicii din România este creaţia naţională a unor opere moderne, bine cunoscute în lume. Wozzeck, Elektra, Mathis der Maler, Moses und Aron, Die Frau Ohne Schatten sau Leonore sunt câteva titluri importante.

 • London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  London Mozart Players şi José Cura la Enescu 2021

  O coincidenţă stranie face ca în aceeaşi zi în care am aflat că Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru nu mai sunt printre noi, Festivalul Enescu să programeze la Ateneu şi la Sala Palatului două concerte de muzică sacră.

 • Festivalul Classics for Pleasure se întoarce la Sibiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul Classics for Pleasure se întoarce la Sibiu

  În perioada 16 – 18 Iulie, Elite Art Club UNESCO organizează la Sibiu Classics for Pleasure – At the End There’s Light. Un simbol cultural al Ardealului, festivalul propune trei concerte de muzică clasică şi o expoziţie inedită. Anul acesta tema festivalului este una plină de optimism şi speranţă, o odă adusă frumuseţii vieţii.

 • Corul Filarmonicii, într-un concert dedicat sărbătorilor pascale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corul Filarmonicii, într-un concert dedicat sărbătorilor pascale

  Miercuri, de la ora 19.00, Corul Filarmonicii "George Enescu" va susţine, în sala Ateneului Român, fără public, un concert dedicat sărbătorilor pascale, care va fi transmis pe canalele online. Din program fac parte Magnificat, capodoperă a barocului italian, compusă de Antonio Vivaldi; Via Crucis (cele 14 opriri de pe Drumul Crucii), o creaţie romantică terminată în 1879 de Franz Liszt şi două Concerte Corale scrise de Gavriil Musicescu.

 • Artiştii Filarmonicii se prezintă în concerte online
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Artiştii Filarmonicii se prezintă în concerte online

  Joi, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, la Filarmonica „George Enescu” debutează proiectul Artiştii Filarmonicii se prezintă. În primul concert din această serie, dirijat de Iosif Ion Prunner, au fost programate lucrări de Dan Dediu,  W. A. Mozart, Edward Elgar, Constantin Silvestri.

 • Recviemul de Mozart şi expoziţia 30 de ani de libertate, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recviemul de Mozart şi expoziţia 30 de ani de libertate, la Ateneul Român

  Împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 a fost marcată, ieri, pentr-o expoziţie "30 de ani de libertate" şi printr-un concert, care a avut în program Recviem-ul de Mozart. Concertul a fost susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijate de Iosif Ion Prunner.

 • Elgar, un vis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elgar, un vis

  O iniţiativă fericită a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti a făcut posibilă premiera naţională a unei capodopere a muzicii engleze: Visul lui Gerontius, compusă de Edward Elgar în 1900.

 • În premieră românească,
„Visul lui Gerontius” de Elgar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  În premieră românească, „Visul lui Gerontius” de Elgar

  Filarmonica George Enescu a programat ca premieră în România capodopera lui Sir Edward Elgar, în concert de stagiune curentă 2019-2020 la Ateneul Român, 17 octombrie, la numai câteva zile după ce libretistul John Henry Newman, din 1845 cardinal al Bisericii Catolice, fusese canonizat de Papa Francisc.

 • Enescu III
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Enescu III

  Să fi fost de vină reculul după electroşocul numit Femeia fără umbră, sau pur şi simplu aceasta e realitatea, dar cel de-al doilea concert al Orchestrei Radio din Berlin a fost cu totul diferit de cel de ieri. De aceea îmi permit să fiu mai subiectiv decât de obicei.

 • PORTRET Dirijorul Iosif Ion Prunner
şi impresionantul său arbore genealogic: „Bunicul, tata şi cu mine
simţeam că facem parte din alte constelaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Dirijorul Iosif Ion Prunner şi impresionantul său arbore genealogic: „Bunicul, tata şi cu mine simţeam că facem parte din alte constelaţii“

  Dirijorul Iosif Ion Prunner (63 de ani) îi călca pe urme tatălui său, pianistul Iosif Prunner Jr., debutând încă de la vârsta de 14 ani, pe scena Ateneului Român. Dirijor şi pianist, acesta a concertat pe marile scene ale lumii, conducând, începând cu 1997, Corul Filarmonicii „George Enescu“. În cadrul festivalulului „George Enescu“, Iosif Ion Prunner dirijează pe 5 septembrie, la Sala Palatului.

 • Expoziţie „Constantin Silvestri 50” şi concert extraordinar Enescu-Silvestri, miercuri, la Sala Dalles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Expoziţie „Constantin Silvestri 50” şi concert extraordinar Enescu-Silvestri, miercuri, la Sala Dalles

  Memoria marelui compozitor şi dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată la 50 de ani de la dispariţia sa, prin expoziţia „Constantin Silvestri 50” şi un concert cameral, organizate de Fundaţia Silvestri şi de Primăria Capitalei, prin Universitatea Populară „Ioan I. Dalles“ (Sala Dalles).  Evenimenetele vor avea loc miercuri, de la ora 19.00, la Sala Dalles.

 • Efectul Wagner la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Efectul Wagner la Ateneu

  Când am citit programul concertelor de pe 16 şi 17 Mai, ultimele cu Christian Badea în această stagiune a Filarmonicii, m-am ciupit de mână, aproape nevenindu-mi să cred: Wagner! Şi amintirile concertelor spectacol cu Parsifaldin 2015-2016 m-au inundat imediat.

 • Constantin Silvestri, omagiat la 50 de ani de la dispariţie, printr-o expoziţie şi un concert cameral la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Constantin Silvestri, omagiat la 50 de ani de la dispariţie, printr-o expoziţie şi un concert cameral la Ateneu

  Memoria marelui compozitor şi dirijor Constantin Silvestri (1913-1969) este omagiată, la 50 de ani de la dispariţia sa, prin expoziţia „Constantin Silvestri 50” şi un concert cameral.  Expoziţia, realizată de Fundaţia „Constantin Silvestri“ în parteneriat cu Institutul Cultural Român, va fi vernisată marţi, 12 martie, ora 18.00, în foaierul Ateneului Român.

 • Ion Marin va dirija, la Ateneu, concertul inaugural dedicat preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Marin va dirija, la Ateneu, concertul inaugural dedicat preluării de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene

  Reputatul dirijor Ion Marin, directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” şi fondatorul Programului Naţional Cantus Mundi, va dirija, în această seară, concertul inaugural dedicat preluării de către România a preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene. În program va fi Rapsodia nr. 1 de Enescu şi "Odă bucuriei" de Beethoven, interpretată alături de Corul Filarmonicii "George Enescu".

 • Centenarul meu e azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Centenarul meu e azi

  În dezgustul general pentru felul în care guvernul tratează Centenarul României, prin cheltuieli faraonice pe proiecte culturale foarte slabe, aproape că am şi uitat să ne întebăm: bine, dar cum ar trebui să fie un eveniment dedicat sărbătorii naţionale ca să îl apreciem? Mai ales în domeniul muzical, ce aşteptări avem?

 • Interviu Iosif Ion Prunner: „Celebrăm Învierea Domnului, printr-un concert extraordinar de Paşte la Ateneu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interviu Iosif Ion Prunner: „Celebrăm Învierea Domnului, printr-un concert extraordinar de Paşte la Ateneu“

  Marţi, de la ora 19:00, la Sala mare a Ateneului, Corul Filarmonicii „George Enescu“, dirijat de maestrul Iosif Ion Prunner, va avea în program, lucrări de Dragoş Alexandrescu, Eduard Wachmann, Christian Alexandru Petrescu, Serghei Rahmaninov, Gheorghe Cucu, Dan Mizrahy, Johann Sebastian Bach, Valentin Gheorghiu, Ioan D. Chirescu, Anton Bruckner. Soliste vor fi Arlina Morava şi Gianiana Munteanu, iar la orgă va cânta Simona Săndulescu.

 • Dirijorul Iosif Ion Prunner: „I-am adus un gând pios maestrului Licareţ prin Vecerniile de Rahmaninov“ VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Iosif Ion Prunner: „I-am adus un gând pios maestrului Licareţ prin Vecerniile de Rahmaninov“ VIDEO

  Corul Filarmonicii „George Enescu”, dirijat de Iosif Ion Prunner, a susţinut miercuri seară, la Sala Mare a Ateneului Român, un program cu totul deosebit: Vecerniile Op. 37 de Serghei Rahmaninov, pe care l-a dedicat maestrului Nicolae Licareţ, director artistic al Filarmonicii „George Enescu“, care a slujit instituţia aproape jumătate de secol. Nicolae Licareţ a fost înmormântat joi la Cimitirul Izvorul Nou.

 • Dirijorul Iosif Ion Prunner: Iubesc să dirijez lucrări liturgice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dirijorul Iosif Ion Prunner: Iubesc să dirijez lucrări liturgice

  Înainte de Paşte, Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijat de Iosif Ion Prunner, a avut în program Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur op. 31 de Serghei Rahmaninov. Concertul coral, rar cântat în România, a fost foarte apreciat de publicul meloman.  Dirijorul Corului Filarmonicii „George Enescu“, Iosif Ion Prunner, pregăteşte şi Vecernii, de acelaşi compozitor.

Modifică Setările