Stiri despre iordan chimet

  8 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • SPRE-UN ALT CANON Un posibil
canon al „literaturii populare“. 33 de autori care-au încântat
copilăria şi adolescenţa din comunism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  SPRE-UN ALT CANON Un posibil canon al „literaturii populare“. 33 de autori care-au încântat copilăria şi adolescenţa din comunism

  În timpul celor peste 40 de ani de comunism s-a scris enorm în genurile aşa-numite „populare“, impropriu tratate de critică drept literatură de consum. Sefişti precum Vl. Colin sau Bărbulescu şi Anania, autori de poliţiste ca L. Neamţu şi Vl. Muşatescu, dar şi autori pentru copii şi tineret precum Chiriţă, Tudoran sau Pancu-Iaşi au avut tiraje uriaşe la acea vreme, lăsând în urmă cărţi care oricând merită canonizate şi pot fi reeditate cu folos.

 • Simona
Nistor-Vianu – avangarda ca supravieţuire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Simona Nistor-Vianu – avangarda ca supravieţuire

  Reiau aici şi acum acest text care nu a fost publicat niciodată, exact aşa cum l-am scris în vara lui 2007, la despărţirea de „România liberă“. Este un portret al uneia dintre fiinţele pe care le-am iubit cel mai mult, intelectual vorbind: artista plastică Simona Nistor-Vianu, născută Weissmann (nu am insistat în text prea mult asupra evreităţii sale, dar era esenţială).

 • Hello Afrika, tell me how you’re doin’. Hello Motherland... VIDEO
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hello Afrika, tell me how you’re doin’. Hello Motherland... VIDEO

  POLITIC Filmul „Legenda lui Tarzan“, cu suavul Alexander Skarsgård în rolul miticului personaj imaginat de E.R. Burroughs, este în primul rând un manifest anticolonialist şi antisclavagist, dar regizorul David Yates nu are forţa unui Quentin Tarantino pentru a face interesant acest lucru.

 • Zece ani fără Iordan Chimet
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Zece ani fără Iordan Chimet

  Astăzi, 23 mai 2016, se împlinesc zece ani de la plecarea dintre noi a marelui scriitor român Iordan Chimet, una dintre cele mai fascinante şi generoase personalităţi ale literaturii române postbelice, pe nedrept uitată de contemporani. În plină tiranie comunistă, un scriitor român a legat, prin corespondenţă, o strânsă prietenie cu artişti de dincolo de Cortina de Fier, printre care celebrul Michael Ende.

 • Iordan Chimet, prietenul de departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iordan Chimet, prietenul de departe

  Astăzi, 23 mai 2014, se împlinesc opt ani de la plecarea dintre noi a uneia dintre cele mai fascinante şi generoase personalităţi ale literaturii române postbelice, pe nedrept uitată de contemporani. În plină tiranie comunistă, un scriitor român a legat, prin corespondenţă, o strânsă prietenie cu artişti de dincolo de Cortina de Fier, printre care celebrul Michael Ende.

 • Eu şi Nina Cassian
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Eu şi Nina Cassian

  La plecarea dintre noi a Poetei, reluăm cele două interviuri pe care le-am realizat cu doamna Nina Cassian, unul în 2005 pentru “România liberă”, celălalt în 2008 pentru “Evenimentul zilei”.

 • Iordan Chimet, prietenul de departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iordan Chimet, prietenul de departe

  Mâine, 23 mai 2013, se împlinesc şapte ani de la plecarea dintre noi a uneia dintre cele mai fascinante şi generoase personalităţi ale literaturii române postbelice, pe nedrept uitată de contemporani. În plină tiranie comunistă, un scriitor român a legat, prin corespondenţă, o strânsă prietenie cu artişti de dincolo de Cortina de Fier, printre care celebrul Michael Ende.

 • Iordan Chimet, prietenul de departe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iordan Chimet, prietenul de departe

  În plină tiranie comunistă, un scriitor român a legat, prin corespondenţă, o strânsă prietenie cu artişti de dincolo de Cortina de Fier, printre care celebrul Michael Ende. Mâine se împlinesc cinci ani de la plecarea dintre noi a uneia dintre cele mai fascinante şi generoase personalităţi ale literaturii române postbelice, pe nedrept uitată de contemporani.

Modifică Setările