
Contul de YouTube al gazetarului Ion Cristoiu a fost suspendat pentru şapte zile. Care ar fi motivele
Canalul cristoiuTv a fost suspendat de către YouTube pe o perioadă de şapte zile, potrivit cristoiublog.ro Care a fost motivul?
Canalul cristoiuTv a fost suspendat de către YouTube pe o perioadă de şapte zile, potrivit cristoiublog.ro Care a fost motivul?
Jurnalistul Ion Cristoiu consideră că dr. Adrian Streinu Cercel ar trebui să plece singur din funcţia de conducere pe care o ocupă la Institutul Matei Balş din Capitală, înainte să fie dat afară pentru că postul său a devenit ţinta regimului Iohannis.
Protestatarii din Piaţa Victoriei şi din alte pieţe, activiştii grupurilor de tip #Rezist sau toţi cei care sunt numiţi, în bătaie de joc, TFL-işti au primit luni seara o veste extraordinară: lupta lor nu doar că n-a fost în zadar, dar a fost şi perfect justificată. Iar pentru anunţarea unei asemenea victorii, nu se putea găsi un menestrel mai adecvat decât Tudorel Toader.
Am scris în zilele din urmă o serie întreagă de articole deloc măgulitoare la adresa prestaţiei unor miniştri din guvernul condus de dl. Ludovic Orban. Dacă nu chiar la adresa guvernului în întregime. Căruia cred că îi pot fi reproşate multe.
Parcă mai ieri am urlat ca din gură de şarpe, confruntaţi cu bâlbâielile guvernamentale privind o eventuală creştere a vârstei de pensionare.
Ştirea că Moise Guran intră în politică a stârnit reacţii publice dintre cele mai variate. Ca de obicei, reacţiile decente au trecut aproape neobservate, în schimb cele mai necruţătoare la adresa acestei mutări au dat prilejul unui festival de ipocrizie din partea unor farisei.
E de-a dreptul înduioşător să constaţi câte persoane, fie ele cândva politicieni şi foşti deţinători de dregătorii guvernamentale, fie ziarişti în marea lor majoritate cu rădăcini în presa comunistă, vor să sară ba cu acţiuni concrete, ba cu un sfat ori numai cu o vorbă bună, în ajutorul nu doar al PSD, ci în cel al întregii stângi româneşti aflate în grea suferinţă.
Luni, 30 decembrie, a fost ultima zi în care Evenimentul zilei a mai apărut pe hârtie. Publicaţia şi-a încetat apariţia la 27 de ani după ce a fost fondat de Mihai Cârciog, Ion Cristoiu şi Cornel Nistorescu. De la 1 ianuarie 2020, EVZ va fi disponibil doar online, anunţă paginademedia.ro.
Decembrie 1989 rămâne o rană deschisă pentru toţi cei care au trăit din plin evenimentele derulate în urmă cu 30 de ani. Din păcate, niciunul dintre preşedinţii postdecembrişti nu a găsit soluţia anihilării acestei "găuri negre" din istoria recentă a României. Iar unele adevăruri nu au fost devoalate nici azi, doar maculate cu bună ştiinţă.
Cele două mari şi infecţioase resturi comunistoide din presa românească - şi îi am în vedere când scriu asta pe domnii Ion Cristoiu, zis Coroiu, de la „Evenimentul zilei“ şi Cornel Nistorescu, proprietar şi director general al „Cotidianului“ - vorbesc la unison despre primejdia dictaturii personale a preşedintelui Klaus Iohannis care ameninţă de moarte România.
Istoricul Mădălin Hodor a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că a câştigat procesul pe care i l-a deschis Ion Cristoiu în urma dezvăluirilor sale potrivit cărora jurnalistul a fost sursa "Coroiu" a Securităţii comuniste.
Sculptorul Florin Codre, care cochetase în tinereţe cu actoria şi cascadoria, a fost regizorul, scenaristul şi finanţatorul celei dintâi pelicule particulare din ţara noastră de după 1990, un film cu parfum autobiografic care a avut în distribuţie nume ca Şerban Ionescu, Valentin Uritescu, Dragoş Pîslaru, Cezara Dafinescu, Constantin Diplan, Tora Vasilescu sau Florin Zamfirescu.
Presa românească a reacţionat în felurite moduri la vestea în conformitate cu care fostul ministru de Externe, dar şi fost preşedinte al PSD şi candidat tragi-comic la alegerile prezidenţiale din toamna-iarna anului 2009, dl. Mircea Geoană, a fost preferat de şeful NATO, dl. Jens Stoltenberg, drept secund la conducerea Alianţei.
Nu cred să fi trecut mai mult de două luni de când la resuscitata emisiune „Marius Tucă Show“ am urmărit vreo trei ediţii în întregime consacrate titanicei personalităţi a lui Ion Cristoiu.
Era de aşteptat ca după ce a pierdut, fie şi numai în primă instanţă, procesul intentat istoricului şi cercetătorului CNSAS Mădălin Hodor care l-a acuzat că a fost colaborator/sursă al Securităţii şi a fost legendat sub numele de “Coroiu”, cancerul presei româneşti post-decembriste, dl. Ion Cristoiu, să se retragă definitiv din viaţa publică.
După cum lesne s-a putut observa de toţi cei care îmi citesc în mod constant comentariile, am adoptat o atitudine rezervată în cazul procurorului general al României, dl. Augustin Lazăr şi în privinţa dezvăluirile referitoare la ceea ce ar fi făcut domnia sa în tinereţe. Pe vremea când era tânăr procuror la Alba Iulia.
Jurnalistul Ion Cristoiu a încetat colaborarea cu revista „Historia“, publicaţie lunară pe care a fondat-o în 2001.
1. - Vizita celui mai important gazetar politic al nostru de azi, Ion Cristoiu, la Ceremonia inaugurării Cimitirului Militarilor Români de la Asperonsk, ţinutul Krasnodar, dedicat ostaşilor români căzuţi în luptele din Cuban şi Caucaz, între august 1942-octombrie 1943, a dovedit încă o dată prezenţa ziaristului de excepţie la evenimentele cu caracter esenţial pentru un anume timp istoric şi o anume
Oficialii Televiziunii Române au reacţionat după ce a fost dezvăluit faptul că Ionuţ Cristache, realizatorul emisiunii „România 9“, încasează un salariu de peste 26.000 de lei. La solicitarea „Adevărul“, TVR nu a dorit să comenteze onorariile de zeci de mii de euro primite de invitaţii postului public, însă a precizat că şefa instituţiei se va prezenta în faţa Comisiei de Cultură şi asigură că va răspunde la orice întrebare.
Deputatul USR Iulian Bulai, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, a făcut publice sumele pe care Televiziunea Română le-ar fi plătit în ultimele zece luni invitaţilor talk show-ului „România 9“, printre care Ion Cristoiu, Marius Pieleanu şi Radu Soviani. Totodată, Bulai o acuză pe şefa instituţiei că nu se prezintă la audieri pentru a explica lipsa de transparenţă a postului public.
Pentru unii analişti, mitingul de vineri a fost mai mult decât o revoltă a diasporei. Bogdan Chirieac, fost jurnalist de politică externă, crede că interesul americanilor a provocat ciocnirea dintre jandarmi şi protestatari. Colonelul Mircea Dogaru merge şi mai departe: Piaţa Victoriei a fost un câmp de luptă între „serviciile franco-germano-olandeze şi tabăra americano-rusă“. Nici Ion Cristoiu nu lipseşte din tabloul conspiraţionist
În aceste momente grele pentru PSD şi slugile sale, nu găsesc nimic mai potrivit decât să parafrazez aproximativ şi fără noimă din martirul cauzelor pierdute, Dan Puric. Despre #muiepsd nu se discută, #muiepsd este ca limba română, nu este nici facultativă, nici obligatorie. #muiepsd este.
Când un personaj ca Sebastian Ghiţă plânge după acea mlaştină din care încă nu am ieşit cu totul, eu cred că un jurnalist nu trebuie să-i ofere batista lui, aşa cum a făcut Ion Cristoiu, ci să-şi respecte profesia.
În cursul zilei de vineri Consiliul Superior al Magistraturii a transmis instituţiilor abilitate- Preşedinţia şi Ministerul Justiţiei- motivarea punctului său de vedere în ceea ce priveşte înlăturarea din funcţie a procurorului şef al DNA, d-na Laura Codruţa Kövesi. E vorba despre decizia 52/27 februarie 2018.
Jurnalistul Ion Cristoiu a venit cu precizări referitoare la o poză cu Laura Codruţa Kovesi pe care omul de afaceri Sebastian Ghiţă i-ar fi arătat-o pe mobilul său, în cadrul unui interviu.
La TVR s-a umplut paharul. Simptomatic faptul că, în fine, cineva din Consiliul Naţional al Audiovizualului, un instrument altminteri complet politizat, inutil, bugetofag, furnizor doar de sinecuri şi subordonat pe faţă intereselor alianţei aflate la guvernare, dar şi Comisia pentru cultură, arte şi mass-media din Parlamentul României şi-au venit în fire.
În parte a doua a interviului acordat jurnalistului Ion Cristoiu, pentru Evenimentul Zilei, Sebastian Ghiţă, aflat în Serbia unde aşteaptă să fie extrădat, i-a arătat jurnalistului o fotografie stocată în telefon în care Laura Codruţa Kovesi este surprinsă la el acasă. „Este o cramă, în subsolul casei mele. Sunt trei persoane, printre care şi membrii familiei mele. Vă rog să nu arătaţi această fotografie la cameră.”.
Într-un interviu acordat jurnalistului Ion Cristoiu, pentru Evenimentul Zilei, Sebastian Ghiţă, aflat în Serbia unde aşteaptă să fie extrădat, a declarat că nu se consideră un fugar şi că a plecat pentru a-şi apăra viaţa. Ghiţă a afirmat că a discutat cu Florian Coldea de nenumărate ori despre pretinsele abuzuri ale procurorilor care-l anchetau.
Nici nu mi-am deschis bine computerul duminică dimineaţă şi am şi primit un semnal care mă îndemna să citesc cât mai urgent posibil un text publicat în ediţia electronică a “Evenimentului zilei”. Fireşte, nu am rezistat tentaţiei şi am accesat cu grabă maximă site-ul ziarului cu bulină roşie.
Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţ Kovesi, a cerut Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări cu privire la situaţia constatată în legătură cu afirmaţiile făcute la data de 11 septembrie 2017, la un post de televiziune, de Daniel Dragomir, „fost ofiţer SRI, inculpat trimis în judecată pentru fapte de corupţie şi asimilate corupţiei”, potrivit unui comunicat DNA.