Stiri despre ion bogdan stefanescu

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Solistul Ion Bogdan Ştefănescu: Sibiul nu a abandonat actele artistice nici în cele mai grele momente ale pandemiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Solistul Ion Bogdan Ştefănescu: Sibiul nu a abandonat actele artistice nici în cele mai grele momente ale pandemiei

  Ultimul concert din Festivalul Classics for Pleasure – At the End There’s Light, desfăşurat la Sibiu, în perioada 16 – 18 Iulie, a fost susţinut, duminică seară, de solistul Ion Bogdan Ştefănescu, care a interpretat piese de mare popularitate pentru flaut şi orchestră, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijată de Constantin Adrian Grigore. Invitaţii serii au fost soprana Andreea Novac şi tenorul Hector Lopez.

 • Anul Beethoven a trecut, muzica maestrului rămâne! În ciuda urgiei, viaţa muzicală se întremează. Alte momente, alte evenimente...
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Anul Beethoven a trecut, muzica maestrului rămâne! În ciuda urgiei, viaţa muzicală se întremează. Alte momente, alte evenimente...

  Este o veritabilă profesiune de credinţă pe care ţin a o întări membrii formaţiei Trio Affresco, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, pianista Diana Ionescu, violonistul Vlad Maistorovici, atunci când, cu săptămâni în urmă, la sfârşit de an, au iniţiat reluarea în cheie muzicală camerală a câtorva importante creaţii simfonice beethoveniene.

 • Ion Bogdan Ştefănescu: Argumentul suprem este şi definiţia perfectă a muzicii pe care a dat-o Nichita Stănescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Bogdan Ştefănescu: Argumentul suprem este şi definiţia perfectă a muzicii pe care a dat-o Nichita Stănescu

  Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este solist al Filarmonicii ”George Enescu”, prof. univ. dr. la catedra de flaut din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti şi solist al Filarmonicii ”Banatul” din Timişoara. Pe de altă parte, este una dintre cele mai efervescente personalităţi intelectuale din domeniul artelor spectacolului din România.

 • Chopin, interpretat de Ion Bogdan Ştefănescu pe un flaut  de aur
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Chopin, interpretat de Ion Bogdan Ştefănescu pe un flaut  de aur

  Ultima zi a lunii ianuarie, vineri, 31 ianuarie,  aduce, de la ora 19.00, la Sala Radio muzica lui Chopin, de la a cărui naştere se împlinesc 210 ani. Delicateţe, sensibilitate, eleganţă artistocratică sunt câteva dintre atributele asociate creaţiilor sale, care au stârnit admiraţia marilor artişti şi elitelor societăţii franceze ce frecventau saloanele pariziene.

 • „Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Patetica“ lui Ceaikovski la Ateneu, în viziunea lui Jin Wang, un dirijor de origine chineză

  Joi şi vineri seară, de la  ora 19.00, Orchestra  Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Jin Wang, va avea în program lucrări de Joseph Haydn (Simfonia nr. 6, în re major, Dimineaţa), Wolfgang Amadeus Mozart (Concertul în do major pentru flaut, harpă şi orchestră, KV 299), Piotr Ilici Ceaikovski (Simfonia nr. 6, în si minor, op. 74, „Patetica”). Solişti vor fi Ion BogdanŞtefănescu (flaut) şi Ion Ivan-Roncea(harpă).

 • Muzicienii români se reîntâlnesc la Bucureşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzicienii români se reîntâlnesc la Bucureşti

  Nu este o întâmplare, constituie o realitate, muzicienii români dinafara graniţelor ţării revin în sălile noastre de concert aducând o reacţie de firească colaborare cu colegii lor de acasă. Este drept, caracterul universal al comunicării muzicale se constituie într-un privilegiu.

 • Ion Bogdan Ştefănescu şi magia „Flautului fermecat“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ion Bogdan Ştefănescu şi magia „Flautului fermecat“

  Turneul „Flautul Fermecat“ cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, început în această primăvară cu succesele din luna martie de la Washington DC şi New York şi continuat cu recitalurile din luna iunie din Japonia, la Osaka şi la Tokyo, şi-a încheiat periplul naţional pe 10 noiembrie la Piteşti.

 • INTERVIU Ion
Bogdan Ştefănescu, flautist: „CD-ul pe care-l voi lansa este testamentul tatălui meu, actorul Eusebiu Ştefănescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Ion Bogdan Ştefănescu, flautist: „CD-ul pe care-l voi lansa este testamentul tatălui meu, actorul Eusebiu Ştefănescu“

  Dacă Beethoven, Carl Philipp Emanuel Bach, Haydn, François Devienne sau Mozart ar fi trăit în zilele noastre, ar fi fost primiţi oare pe covorul roşu? Mulţimile de fani i-ar fi aclamat? Nu putem şti, dar ceea ce este sigur acum, este faptul că posteritatea le-a asigurat un binemeritat renume şi că muzica lor va fi întotdeauna în top-ul preferinţelor melomanilor.

 • Christian Badea prezintă FGE
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Christian Badea prezintă FGE

  Prima apariţie la Ateneu din anul 2016 a dirijorului Christian Badea a avut loc săptămâna aceasta cu un program mai special (cel puţin pentru publicul obişnuit al Filarmonicii), ieşind din rutina: concert pentru instrument, urmat de o simfonie, după pauză. A fost însă o adevărată prezentare a Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, punând în evidenţă o flexibilitate nebănuită, de-a lungul a două ore de muzică.

 • test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  "Simfonia Fantastică", dirijată de Horia Andreescu, se aude la Ateneu

  Astă-seară şi mâine seară (26 şi 27 februarie), Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", dirijată de Horia Andeeescu,va interpreta la Sala Mare a Ateneului Român lucrări de Carmen Petra Basacopol, Wolfgang Amadeus Mozart şi Hector Berlioz.

 • Flautul de aur, în turneu la Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flautul de aur, în turneu la Chişinău

  La 17 noiembrie, la Sala cu Orgă din Capitala va susţine un concert inedit, a cărui vedetă va fi un flaut unicat, din aur masiv de 18 carate, creaţie a companiei japoneze Muramatsu, la care va cânta muzicianul Ion Bogdan Ştefănescu. Intrarea este liberă.

 • Flautul de aur, în turneu prin România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Flautul de aur, în turneu prin România

  Mâine-seară se deschide la Braşov un turneu inedit, a cărui vedetă va fi un flaut unicat, din aur masiv de 18 carate, la care va cânta muzicianul Ion Bogdan Ştefănescu.

Modifică Setările