Stiri despre investigatie

  302 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O radiografie pulmonară făcută la timp poate
salva viaţa
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O radiografie pulmonară făcută la timp poate salva viaţa

  Radiografia este una dintre primele măsuri de diagnostic în fază incipientă a cancerului pulmonar, primul tip de cancer ca incidenţă în rândul bărbaţilor şi al patrulea în rândul femeilor, spun specialiştii, cu ocazia Lunii Internaţionale de Luptă împotriva Cancerului Pulmonar (luna noiembrie). Această investigaţie trebuie făcută, însă, doar la recomandarea medicului.

 • Jurnalist de investigaţie, agresat la Kiev
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Jurnalist de investigaţie, agresat la Kiev

  Un jurnalist de investigaţii din Ucraina a fost spitalizat dupã ce a fost agresat violent la Kiev, a anunţat joi redacţia sa care denunţã o tentativã de intimidare, transmite AFP.

 • Ce trebuie să ştii despre mamografie?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce trebuie să ştii despre mamografie?

  Mamografia este o investigaţie medicală care îţi poate salva viaţa. Iată cât de multe lucruri ai de câştigat dacă mergi din timp la doctor.

 • Google ştia că maşinile sale fură datele personale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Google ştia că maşinile sale fură datele personale

  Scandalul în care Google este acuzat că ar fi colectat date personale cu ajutorul maşinii care filma străzile pentru proiectul Street View a luat o turnură nouă, odată cu publicarea raportului final al Comisiei Federale pentru Comunicaţii din SUA.

 • Google va fi investigată în privinţa confidenţialităţii datelor personale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Google va fi investigată în privinţa confidenţialităţii datelor personale

  Autoritatea franceză de reglementare în domeniul protecţiei datelor va lansa o investigaţie oficială, în numele sau împreună cu alte autorităţi europene de profil, referitoare la noua politică a Google în domeniul confidenţialităţii datelor personale ale utilizatorilor.

 • Coplata nu ajunge în salariile medicilor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coplata nu ajunge în salariile medicilor

  Din 2012, românii vor plăti suplimentar anumite consultaţii şi investigaţii medicale. Banii rezultaţi din coplată nu vor intra însă în salariile personalului medical.

 • E oficial: Consiliul Concurenţei propune amenzi pentru petrolişti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  E oficial: Consiliul Concurenţei propune amenzi pentru petrolişti

  Raportul investigaţiei de pe piaţa carburanţilor propune acordarea de sacţiuni companiilor petroliere pentru că acestea s-au înţeles între ele, iar deciziile lor afectează competiţia pe toată piaţa europeană, a declarat astăzi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

 • Investigaţie fără raze X pentru cancerul de sân
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Investigaţie fără raze X pentru cancerul de sân

  Cercetătorii israelieni au găsit o alternativă fără radiaţii la mamografie, investigaţia utilizată în prezent pentru depistarea tumorilor mamare. Noul dispozitiv are şi o acurateţe mai mare.

 • INVESTIGAŢIE „Săracul“ bulibaşă cu vilă în România, „regele“ reţelei cerşetorilor din capitala irlandeză (GALERIE FOTO)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INVESTIGAŢIE „Săracul“ bulibaşă cu vilă în România, „regele“ reţelei cerşetorilor din capitala irlandeză (GALERIE FOTO)

  Cel mai citit ziar din nordul Marii Britanii, Sunday World, a publicat o anchetă despre Baron Rostaş, rromul care a mărurisit pentru „Adevărul“ că şi-a făcut vilă din cerşit. Jurnaliştii irlandezi au aflat că bulibaşa rromilor din Vadu Crişului este şeful nemilos al unei reţele de cerşetori şi hoţi din Dublin, care „produce“ mii de euro pentru familia Rostaş. 

 • Poliţist bulgar încătuşat la Vama Veche
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poliţist bulgar încătuşat la Vama Veche

  Doi poliţişti de frontieră, unul român şi celălalt bulgar, au fost prinşi aseară, în timp ce luau mită de la un şofer care dorea să intre în Bulgaria fără actele auto necesare. Şoferul era investigator sub acoperire al Direcţiei Generale Anticorupţie.

 • MAI se autosesizează în urma investigației „Adevărul“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  MAI se autosesizează în urma investigației „Adevărul“

  Ministerul Afacerilor Interne anunță că s-a autosesizat în urma investigației publicate luni de ziarul „Adevărul" referitoare la asasinarea afaceristului Igor Țurcan și legăturile dintre polițiști și interlopi.

 • „Câinii turbați“ latră, mafia râde
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Câinii turbați“ latră, mafia râde

  Oamenii legii nu au reacționat la investigația publicată de „Adevărul", legată de asasinarea afaceristului Igor Țurcan. Experții cred că materialul, care dezvăluie legăturile dintre organele de forță și lumea interlopă, va fi trecut sub tăcere.

 • EXCLUSIV „Ministerul moldovean al Crimei Organizate“ sau ce a precedat asasinarea afaceristului Igor Ţurcan, spulberat de explozia unei maşini-capcană în Chişinău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  EXCLUSIV „Ministerul moldovean al Crimei Organizate“ sau ce a precedat asasinarea afaceristului Igor Ţurcan, spulberat de explozia unei maşini-capcană în Chişinău

  Moartea afaceristului moldovean Igor Țurcan, spulberat marți în explozia unei mașini-capcană, în centrul Chișinăului, dezvăluie o lume în care crima organizată şi instituţiile care ar trebui să lupte împotriva ei colaborează strâns în statul aflat la graniţa de est a Uniunii Europene. Asasinatul, investigat de Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), developează o realitate unde poliţişti şi criminali fac a

 • Mamografia, un „rău“ necesar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mamografia, un „rău“ necesar

  Doza de radiaţii din timpul acestei investigaţii echivalează cu două radiografii pulmonare. Riscurile iradierii sunt neînsemnate comparativ cu numărul de vieţi pe care le salvează mamografia după vârsta de 40 de ani.

 • IBM controlată de Comisia Europeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  IBM controlată de Comisia Europeană

  Comisia Europeană (CE) a lansat două investigaţii antitrust împotriva companiei americane International Business Machines (IBM), suspectând că grupul a abuzat de poziţia dominantă deţinută pe piaţa serverelor.

 • Analiza care arată riscul de îmbolnăvire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Analiza care arată riscul de îmbolnăvire

  Electroscanograma indică starea sistemului imunitar şi cea a tuturor organelor corpului. Investigaţia foloseşte un dispozitiv unic în lume de măsurare a meridianelor de acupuntură, oferind astfel indicii despre energia corporală.

 • Rezonanţa magnetică, investigaţia viitorului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rezonanţa magnetică, investigaţia viitorului

  Această metodă imagistică se numără, alături de ecografie, printre cele neiradiante, deci nu prezintă efecte adverse. Computerele tomograf de generaţie nouă sunt mai eficiente decât cele vechi, dar, din păcate, sunt şi mai iradiante. PET CT-ul este cea mai riscantă investigaţie medicală.

Modifică Setările