
Păcăleli „fake-news” de 1 aprilie. Cum a reuşit un ziar din România să înfurie mii de oameni cu o licitaţie inventată
Ziua de 1 Aprilie este ziua internaţională a păcălelilor. Farsele făcute în această zi au devenit de multe ori memorabile.
Ziua de 1 Aprilie este ziua internaţională a păcălelilor. Farsele făcute în această zi au devenit de multe ori memorabile.
Un episcop din Sicilia a atras nemulţumirile unor părinţi şi a stârnit o dezbatere în presa italiană, după ce le-a spus unor copii că Moş Crăciun nu există. Dieceza romano-catolică de care aparţine acesta le-a prezentat scuze părinţilor ulterior, scrie presa internaţională
A fost inventat un sicriu din ciuperci, care poate fi o alternativă ecologică pentru înmormântări, deoarece permit o descompunere mai rapidă.
Invenţia constă într-un procedeu pentru decontaminarea spaţiului endodontic şi a celui cu microorganisme parodontale patogene utilizat în domeniul medicinei stomatologice.
Cunoscută în toată lumea, marea savantă Ana Aslan, care a descoperit vitamina H3 şi a înfiinţat primul institut de geriatrie din lume, nu are nici măcar o casă memorială la Brăila, oraşul unde s-a născut. Există doar o plăcuţă pe imobilul în care cercetătoarea a venit pe lume şi a copilărit.
În urmă cu 11 ani, românca Raluca Van Staden era premiată la Geneva pentru inventarea unui microsenzor ce depistează mai multe tipuri de cancer în stadiu incipient în câteva minute. În prezent, Raluca Van Staden şi echipa sa lucrează la o formă miniaturizată a detectorului de cancer şi a extins numărul biomarkerilor analizaţi.
Grajdurile tip container pot fi cumpărate în leasing, se montează rapid şi pot aduce profit chiar şi de o mie de euro lunar pentru fiecare modul de creştere a păsărilor sau animalelor. În afacere poate intra orice posesor de teren, aflat în proprietate sau închiriat, cu o investiţie de cel mult zece mii de euro.
Pentru mulţi dintre noi, mouse-ul este o prelungire a mâinii fără de care nu am putea folosi calculatorul. Acest mic device care face legătura între noi şi lumea întreagă are o istorie de peste jumătate de secol, iar primele dspozitive erau departe de ceea ce ştim astăzi despre ele.
Chirurgul Iosif Koszeghi, de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a pierdut lupta cu temutul virus, infectându-se chiar în unitatea unde lucra.
Georgiana Prisăcaru, o elevă în vârstă de 17 ani din Bacău, a fost premiată, alături de un coleg, pentru crearea unui dispozitiv care produce oxigen într-o manieră economă. Sistemul a fost gândit ca un backup pentru secţiile de terapie intensivă ale spitalelor.
O echipă de cercetători din Israel a inventat o mască sanitară ce poate distruge coronavirusul prin intermediul căldurii generate de curentul electric de la un încărcător de telefon mobil. Procesul de dezinfectare durează aproximativ 30 de minute.
Lehel Tusa (18 ani), un elev din Tîrgu Secuiesc, şi-a pus ambiţia şi priceperea la bătaie şi a reuşit să construiască un braţ robotic care poate fi utilizat cu succes pentru a colecta obiecte de diverse greutăţi din medii toxice şi radioactive. De asemenea, invenţia tânărului poate fi de ajutor şi în medicină.
O invenţie distinsă cu premiul Nobel în urmă cu un secol ar putea să salveze un număr important de vieţi. Aceasta este opinia unui specialist în sănătate publică, profesor la o renumită universitate americană.
Croissantul este unul dintre cele mai apreciate produse de patiserie. Istoria acestuia este lungă şi are legătură cu un război care a avut loc în urmă cu aproape 350 de ani.
Vremurile în care pentru a trece un râu sau un lac aveai nevoie de un bac sunt pe cale să apună. Un clip video ce prezintă un autocar-amfibie a devenit viral, strângând într-o lună peste 1,5 milioane de vizualizări.
Două tinere cercetătoare din Galaţi au creat microorganisme din chefirul de lapte liofilizate la -42 de grade Celsius, care au aplicaţii biotehnologice în fermentaţia laptelui, dar şi a produselor derivate, obţinându-se astfel produse fermentate extrem de benefice organismului uman.
Reprezentanţii unor firme private din Tulcea au creat blocheţii ecologici din beton cu conţinut ridicat de sticlă reciclată, un model de economie circulară, unde în locul resurselor naturale sunt folosite deşeuri reciclabile.
Inginerul român Marius Arghirescu a trimis la brevetare la Oficiul de Invenţii şi Mărci o dronă cu propulsie ionică, care ar trebui să funcţioneze pe principiile enunţate de celebrul fizician sârb Nicola Tesla
Echipa Dynamix Robotics a câştigat locul I la Olimpiada Naţională de Robotică, rezultat care i-a asigurat calificarea la etapa internaţională a întrecerii.
Romeo Cătălinoiu a realizat un mecanism ce permite creşterea autonomiei maşinilor electrice cu 30 la sută, invenţia sa ducând la reducerea consumului de energie al acestora.
O femeie din localitatea ieşeană Ciurea, a sunat sâmbătă, 24 august, la numărul de urgenţă şi a anunţat că fiica sa de 14 ani a fost răpită de pe stradă. Fata a contactat-o să-i povestească întâmplarea, după ce ar fi reuşit să scape de agresori.
Stabilopodul este un obiect din beton folosit la stabilizarea malurilor mării. Utilizat pe scară largă în prezent, stabilopodul este o invenţie a unei echipe de ingineri constructori români.
Euroinvent promovează creativitatea şi inovaţia la nivel internaţional, reunind la ediţia din acest an 600 invenţii din 40 ţări.
O aplicaţie care-ţi spune de ce plânge bebeluşul este visul oricărui părinte care are copii mici. Doi studenţi clujeni sunt pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte realizarea unui prototip al unui astfel de aparat, după ce au câştigat o finanţare de 20.000 de lei. Proiectul a fost prezentat la cel mai mare salon de invenţii din Transilvania.
O fetiţă în vârstă de 8 ani din Mexic a inventat un aparat care ajută famiile cu venituri mici din comunităţi sărace să încălzească apă fără costuri financiare.
George Toderaşcu (18 ani), student la Facultatea de Inginerie din Galaţi, specializarea Informatică Aplicată, a gândit şi a creat un robot pentru detectarea şi colectarea minelor antipersonal realizate din plastic. Tânărul s-a implicat în acest proiect pentru că doreşte să reducă numărul de vieţi omeneşti pierdute şi al persoanelor care rămân infirme pe viaţă în urma exploziilor unor mine antipersonal.
La aproximativ 115 ani după primul zbor al unui avion cu motor, oamenii de ştiinţă au dezvoltat o nouă abordare a zborului sub forma unui avion de mici dimensiuni, ultrauşor, care nu emite practic niciun zgomot şi care se deplasează în aer chiar dacă nu conţine nicio componentă mobilă, cum ar fi elicea unei turbine, relatează Reuters.
Un tânăr inventator a construit o bicicletă unică, dotată cu panouri fotovoltaice, care îi ajută pe cei care o folosesc să parcurgă distanţe impresionante fără a mai obosi.
David Călugăru (13 ani), David Mihai (13 ani) şi Ştefan Stoian (14 ani), elevi la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" şi Liceul Teoretic "Mircea Eliade" din Galaţi, au creat un robot care însămânţează, udă seminţele şi urcă cutiile cu microplante într-un turn vertical de creştere, asigurând printr-un sistem de leduri şi lumina necesară pentru fotosinteză.
Cei trei tineri inventatori (au între 13 şi 14 ani) şi maşina lor revoluţionară vor ajunge la World Robot Olympiad 2018 (care are loc în perioada 16 - 18 noiembrie la Chiang Mai - Thailanda ), ca urmare a sprijinului finaciar generos acordat de Combinatul Siderugic de la Galaţi.