
Turnu Severin: Alisa Sturek, dăscăliţa molipsită de microbul voluntariatului
A urcat la catedră încă de la vârsta de 19 ani, iar timpul liber preferă să şi-l dedice lucrului cu tinerii.
A urcat la catedră încă de la vârsta de 19 ani, iar timpul liber preferă să şi-l dedice lucrului cu tinerii.
Cristiana Irina Anghel a mai făcut greva foamei în urmă cu câţiva ani.
O femeie din Caracal, dascăl la o şcoală din localitate, protestează pentru faptul că salariile cadrelor didactice au fost reduse cu 25% înainte de a fi mărite, aşa cum au promis guvernanţii.
Salarii reduse cu 25%, navetă şi bani pentru materiale didactice. Profesorii vrânceni care predau la ţară au început să-şi facă calculele înainte de începerea noului an şcolar, iar mulţi dintre ei se văd în imposibilitatea de a supravieţui fără un al doilea job.
Cazul scoate la iveală noi hibe ale sistemului sanitar: două asistente aleargă între saloane la zeci de pacienţi. Problemele financiare din ultima vreme i-au pus capac. Femeia mai avusese şi în trecut probleme dar nu atât de grave încât să necesite internarea. Tragedia s-a consumat - spun medicii şi asistentele - după ce femeia se calmase, într-un interval de15 minute, când cele doar două asistente de serviciu acordau asistenţă
De trei decenii lucrează în învăţământ ca învăţător şi, de zece ani, predă cursuri la de „Step by Step" la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu", unde a format şi prima generaţie din Bistriţa.
O fostă învăţătoare din localitatea dâmboviţeană Bărbuleţu, în vârstă de 72 de ani, a fost găsită, ieri, fără suflare, în râul din localitate.
I-a învăţat alfabetul pe sute de copii, iar o parte îi sunt acum colegi de breaslă. Botoşăneanca este învăţătoare la Liceul Pedagogic de 30 de ani.
Cu o experienţă de 19 ani cu copiii, Monia crede că inteligenţa rupe orice barieră. Un exemplu grăitor este fostul ei elev, Rareş Buhai, care va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Informatică pentru gimnaziu.
Lenuţa Daba, învăţătorea care nu a vrut să primească la ore un copil de etnie rromă, a fost somată să plătească despăgubirile stabilite de instanţă, riscând să fie executată silit dacă nu va achita în termen de zece zile suma de 10.000 de euro.
Procurorii orădeni au început urmărirea penală în cazul Simonei Hepeş, în grija căreia a fost lăsat Cătălin Lebonov, băieţelul înecat la ştrand, în Băile Felix.
Dascăl de două decenii la Şcoala Generală „Vasile Goldiş“ din Alba Iulia, Delia Vîlceanu s-a despărţit la sfârşitul acestui an şcolar de a cincea generaţie de elevi, moment de satisfacţie, dar şi de regret.
A lucrat ca dascăl aproape 4 decenii, perioadă în care a format 9 generaţii de elevi. A scris 3 cărţi cu poezii, cugetări şi o nuvelă autobiografică. Acum cântă la o biserică din Slatina.
Potrivit noii legi, dascălii de la clasele primare ar putea deveni şi profesori de sport. Măsura este prevăzută în noul proiect al legii Educaţiei şi îi nemulţumeşte deopotrivă pe învăţători, pe profesori şi pe elevi.
10.000 de euro. Acesta este preţul discriminării pe care Elena Daba (56 de ani), cadru didactic la şcoala din Voloiac, judeţul Mehedinţi, este obligată de Justiţie să-l plătească după ce, în urmă cu trei ani, nu a primit la ore o copilă de etnie rromă.
Învăţătoarea Rodica Ştefănică (44 de ani) comunică cu școlarii de la Colegiul Naţional „Costache Negri” din Galaţi prin blogul personal. Copiii îşi găsesc temele pe site-ul învăţătoarei, iar părinţii pot afla situaţia şcolară a odraslelor lor.
Mihaela Lunca a format în 29 de ani generaţii de elevi care astăzi i-au devenit prieteni. Cu o experienţă de viaţă însemnată, învăţătoarea a scris sute de poezii care s-au concretizat în 3 volume.
Alina Radu a descoperit pasiunea pentru micile bijuterii făcute manual încă din vremea când studia la liceul pedagogic. Acolo a deprins multe abilităţi şi multă îndemânare, dar şi-a dezvoltat şi creativitatea.
Generaţiile care i-au trecut prin “mâini”, în cei 40 de ani de activitate, au respectat-o şi ajutat-o să-şi pună în aplicare metodele.
Chiar înainte de a-şi alege şcoala, părinţii se orientează la învăţătoare. Olimpia Medaru este una dintre cele mai bune învăţătoare din oraş.
Este învăţătoare de 35 de ani. A publicat cinci cărţi pentru elevi şi pentru dascăli. În timpul liber îi place să croşeteze şi să facă goblen.
Elena Petrescu, învăţătoare la Liceul Teoretic din Băile Govora, a uitat de bunele maniere în relaţia cu şcolarii. Pedeapsa învăţătoarei a fost completată de elevii din clasele de liceu. Unul dintre ei i-a luat în râs pe micuţi, iar un altul a filmat totul şi a postat imaginile pe YouTube.
Cazul învăţătoarei acuzate că a făcut educaţie cu palma la Bucova a intrat în vizorul Protecţiei Copilului. Inspectorii şcolari au găsit-o nevinovată pe învăţătoarea acuzată că-şi loveşte elevii, dar asistenţii sociali verifică reclamaţiile.
Inspectorii şcolari judeţeni au ajuns la concluzia că Elena Bugnar de la şcoala din Bucova nu şi-a lovit elevii.
Specialiştii condamnă în termeni duri cazul semnalat în Bucova, în care Elena Bugar este acuzată că a bătut elevi, în loc să-i înveţe carte. Alexandru Sârbu şi Bobi Muntean sunt doi dintre părinţii care s-au plâns că odraslele lor vin acasă bătute şi lovite de învăţătoarea Elena Bugar, cadru didactic care mai are trei ani până la vârsta pensionării.
Doi părinţi reclamă că odraslele lor sunt bătute de cea care ar trebui să-i înveţe carte. Principiul „bătaia e ruptă din Rai” este aplicat şi astăzi în şcolile cărăşene de cadre didactice şcolite pe vremea când elevul ţinea capul plecat în faţa dascălului.
Este învăţătoare la Penitenciarul Focşani şi are misiunea, deloc uşoară, de a-i învăţa carte pe pe hoţi, violatori şi traficanţi de droguri.
Este psihopedagog pentru persoanele cu dizabilităţi, învăţătoare şi arbitru de volei. I-ar plăcea să aibă propriul cabinet de logopedie pentru copiii autişti.
Este învăţătoare la Liceul Nikolaus Lenau din Timişoara şi îi învaţă pe copii tehnica succesului. Ea îşi doreşte ca toţi elevii ei să fie cei mai buni.
O femeie de 37 de ani, învăţătoare la o şcoală din comuna Cungrea a ajuns la spital rănită, ieri, după ce un grilaj i s-a prăbuşit peste picior.