Stiri despre interes national

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Autostrada „obiectiv strategic de interes naţional“, o altă promisiune în vânt. Legislaţia este inexistentă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Autostrada „obiectiv strategic de interes naţional“, o altă promisiune în vânt. Legislaţia este inexistentă

  Epopeea construcţiei de autostrăzi din România ajunge la un alt nivel: le declarăm pe toate „obiective strategice de interes naţional“. Autostrada Unirii este următoarea care va fi inclusă pe această listă selectă pe care se regăseşte deocamdată doar Autostrada Ploieşti-Comarnic, susţin guvernanţii. Specialiştii spun însă că sunt doar vorbe în vânt şi că nu există niciun efect legal.

 • Decret: Lucrările la gazoductul
Ungheni-Chişinău sunt de interes naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Decret: Lucrările la gazoductul Ungheni-Chişinău sunt de interes naţional

  Decretul preşedintelui Igor Dodon prin care este promulgată legea privind declararea utilităţii publice pentru lucrările de interes naţional de construcţie a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Ungheni – Chişinău a fost publicat în ediţia de astăzi, 30 iunie, a Monitorului Oficial, transmite IPN.

 • Destructurarea UNPR – obiectiv de interes naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Destructurarea UNPR – obiectiv de interes naţional

  „Eu sunt convins că partidul meu îşi va câştiga locul şi rolul în istoria României în aceste momente” – declara Gabriel Oprea în anul 2012, cu puţin timp înainte ca „Generalul” să trădeze alianţa din care făcea parte pentru a trece cu arme şi bagaje de partea majorităţii parlamentare formate în jurul USL, totul în numele interesului naţional şi pentru protejarea stabilităţii României.

 • Bodyguardul naţional
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bodyguardul naţional

  În România, întotdeauna ceva trebuie păzit: bandajele din farmacii, centralele termice, Gânditorul de la Hamangia, cărţile, benzina, holdele. Cea mai importantă resursă a acestei ţări pare-a fi însă omul politic. De multe ori, bodyguard-ul e pus acolo doar pentru a spori importanţa individului sau a raftului lângă care stă.

 • Reîntoarcerea
Europei în Evul Mediu: „noua“ politică a Poloniei, Ungariei  sau Cehiei reprezintă o interpretare limitată a „interesului naţional“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reîntoarcerea Europei în Evul Mediu: „noua“ politică a Poloniei, Ungariei  sau Cehiei reprezintă o interpretare limitată a „interesului naţional“

  Victoria populistului Kaczynski în alegerile poloneze marchează sfârşitul unei ere în istoria „Noii Europe“, după cum denumea statele Europei centrale fostul secretar al Apărării din SUA, Donald Rumsfeld. După căderea comunismului, elitele politice din Ungaria, Cehia, Slovacia şi Polonia se uniseră în dorinţa de integrare europeană şi pentru întărirea legăturilor transatlantice. Acum, totul serveşte „interesul naţional“.

 • Perversitatea societăţii noastre
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Perversitatea societăţii noastre

  Trebuie să moară cineva ca în societatea noastră să apară o adiere de protest. Trebuie să ajungem cu mult dincolo de limită pentru a ne întreba, de ce? Cum am putea schimba în mai bine societatea românească în care cei cu poziţii importante tac iar cei care se pronunţă sunt nebăgaţi în seama?

 • Supa reîncălzită a „Interesului Naţional“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Supa reîncălzită a „Interesului Naţional“

  Până de curând, UNPR era o supă călduţă prin care scotoceai cu lingura, în speranţa că mai găseşti o bucăţică mai macră de carne căzută de la partidele tradiţionale. Încordarea generalului a transformat partidul într-o piftie nervoasă care face şi desface jocurile politice atât de bine, încât membrii săi au început deja să se gândească la posibila transformare în fasole şi ciolan.

 • Alba-Neagra de Bruxelles
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alba-Neagra de Bruxelles

  Acum euro-semnalul principal este: „trebuie să facem urgent Statele Unite ale Europei” – şi văile opiniei publice româneşti încep să răsune de: „da, să trăiţi!”

 • Un alt mod de a face politică?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un alt mod de a face politică?

  Domnul Liviu Dragnea a declarat, de curînd, că avem nevoie de un nou mod de a face politică. Avem nevoie de un „pact” pe termen lung al tuturor partidelor ţării, de un armistiţiu bazat pe „dialog şi continuitate”, de conlucrarea patriotică a tuturor, în jurul unui „proiect de ţară peren”. Poţi să ai ceva împotrivă? E drept, ai mai auzit asemenea îndemnuri şi altădată: „consens”, „uniune naţională”, „ţara mai presus de interesele de partid” etc.

 • Omuloo, neanderthalianul civilizaţiei turnătoresciene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Omuloo, neanderthalianul civilizaţiei turnătoresciene

  Vă amintiţi cred, toţi cei care aţi degustat din veşnicia care s-a născut la sat, cum uliţa colbuită era pentru orice orăşean de la bunica un culoar al interogării ţărăneşti. „Al cui eşti tu, maică!?“ te-ntrebau insistent chivuţele de pe băncuţă după smeritul „Sărumâna“ pe care il dădeam privind razant prin freza de pistruiat.

 • Matrix, frate! Double blow job journalism. Şi încă nişte deconspirări
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matrix, frate! Double blow job journalism. Şi încă nişte deconspirări

  Motto: „Pentru o ţară ca România, baza dezvoltării începe de la Securitate“ – Traian Băsescu, Deveselu, octombrie 2013. Ştiam că Robert este „la ei". Aşa cum îi ştiu pe majoritatea domnilor Smith din presa românească. Şi ei ştiu că eu ştiu.

 • Românii, câinii fără stăpân ai Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii, câinii fără stăpân ai Europei

  În ultimile luni politicienii şi presa din Europa occidentală îi tratează pe români ca pe nişte fiinţe scăpate de sub control, nişte câini fără stăpâni, acarieni care le ameninţă bunăstarea şi sănătatea societăţii, sistemele sociale.

 • Ce „jocuri” face Traian Băsescu?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce „jocuri” face Traian Băsescu?

  Cine a urmărit de-a lungul timpului activitatea lui Traian Băsescu ar trebui să ştie că face „jocul” INTERESULUI NAŢIONAL. N-a urmărit şi nu urmăreşte jocuri electorale în interes propriu.

 • Roşia Montana: o soluţie pragmatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roşia Montana: o soluţie pragmatică

  Despre problema Roşia Montană s-a vorbit destul, despre soluţii mai puţin. Deloc întâmplător. În absenţa unui „common sense” despre rolul şi limitele statului care să permită inclusiv o evaluare rezonabilă a externalităţilor ecologice asociate cu exploatarea, nimeni nu se hazardează să spună ce e de făcut.

 • Roşia Montană, un exemplu de „cianurare” a politicii româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Roşia Montană, un exemplu de „cianurare” a politicii româneşti

  De neînţeles modul în care au evoluat lucrurile în cazul Roşia Montana. În loc să lase specialiştii să se pronunţe - ei ştiu mai bine decât politicienii care sunt riscurile, câştigul, ce trebuie să facă statul în acest contract -, lucrurile au fost întoarse cu susul în jos: „mai întâi decizia politică şi apoi avizul de mediu”, zice Rovana Plumb, ministrul Mediului.

 • Prăbuşirea Plafar: de la companie de interes naţional la simplă societate de prelucrare a ceaiului, fără drept de comercializare sub renumita marcă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prăbuşirea Plafar: de la companie de interes naţional la simplă societate de prelucrare a ceaiului, fără drept de comercializare sub renumita marcă

  Compania Plafar, care a ieşit anul trecut din insolvenţă şi a pierdut şi propriul brand „Plafar“, vândut de autorităţi în 2007 pentru un milion euro reţelei de farmacii Centrofarm, nu va mai fi considerată companie naţională, având în prezent doar un punct de lucru, şi nu se va mai ocupa decât de prelucrarea ceaiului şi a cafelei.

 • Putin şi poporul rus (I)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Putin şi poporul rus (I)

  Dezgroparea chestiunii tezaurului românesc agită, de la o vreme, spiritele de la Bucureşti şi de la Moscova. Dezbaterea, dusă mai mult în spaţiul mediatic decât în cel diplomatic, nu vine cu nimic nou.

Modifică Setările