Stiri despre intelepciune

  16 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • A fost Rareş Bogdan un „şarpe” crescut în PNL? Cum răspunde Orban şi ce nemulţumiri are
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A fost Rareş Bogdan un „şarpe” crescut în PNL? Cum răspunde Orban şi ce nemulţumiri are

  A fost lansat primul atac dur la adresa prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, din fruntea partidului. Întrebat într-o emisiune televizată dacă Rareş Bogdan este „şarpele pe care l-a crescut în partid”, Ludovic Orban a spus: „Dar nu l-am crescut eu, că era crescut”. În replică, Bogdan spune că „datorită înţelepciunii” l-a numit astfel, şarpele în medicină fiind un simbol al vindecării, o fiinţă înţeleaptă.

 • Sunteţi un om simplu? Aveţi copii? Sunt deştepţi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sunteţi un om simplu? Aveţi copii? Sunt deştepţi?

  Comentariu pe site-ul meu: „Stai liniştit, Mike… n-ai nicio şansă să-l convingi pe GB că singura soluţie la problemele speciei umane e alta decât cititul de cărţi şi mersul la filarmonică… (…) Eu am învăţat despre OM mult mai multe de la bunicul meu cu 4 clase şi 2 ani de război în Rusia decât la LSE şi în Colorado.“

 • 5 lecţii de viaţă pe care cei mai mulţi oameni le înţeleg prea târziu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  5 lecţii de viaţă pe care cei mai mulţi oameni le înţeleg prea târziu

  Întrebarea „Care sunt lecţiile pe care majoritatea oamenilor le învaţă cel mai adesea prea târziu în viaţă?“ a apărut iniţial pe Quora - o platformă pe care oamenii îşi împărtăşesc cunoştinţele, ajutându-i să înveţe unii de la alţii cum să înţeleagă mai bine lumea. Un răspuns complex şi complet l-a oferit Alyssa Satara, co-fondator al Academiei Refugee Code.

 • La
moartea lui Neagu Djuvara
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La moartea lui Neagu Djuvara

  „Am venit ca să ofer, nu ca să primesc. Destinul a vrut ca la şaptezeci de ani să fac ceea ce voiam să împlinesc la treizeci: să fiu universitar, să conferenţiez, să public cărţi în limba română”.

 • 30 de lecţii de înţelepciune ale părintelui Iustin Pârvu. „A fi român înseamnă a muri pentru România”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de lecţii de înţelepciune ale părintelui Iustin Pârvu. „A fi român înseamnă a muri pentru România”

  Părintele Iustin Pârvu era căutat la mănăstirea Petru Vodă nu doar de pelerinii care mergeau să se spovedească ori să-i ceară sfaturi de viaţă, ci şi de scriitori, jurnalişti sau personalităţi publice. Experienţa acestor întâlniri a reprezentat adevărate lecţii de viaţă, iar vorbele rostite de „Duhovnicul Moldovei” au rămas pentru posteritate.

 • 30 de lecţii ale înţelepciunii de la părintele Arsenie Boca. Cele mai frumoase cugetări scrise de „ultimul sfânt al românilor“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  30 de lecţii ale înţelepciunii de la părintele Arsenie Boca. Cele mai frumoase cugetări scrise de „ultimul sfânt al românilor“

  Arsenie Boca a devenit în ultimii ani un adevărat fenomen, o figură emblematică în istoria recentă a poporului român. Preotul care a slujit la mănăstirile Prislop şi Brâncoveanu şi a fost deţinut politic în anii 1950 este considerat un sfânt de tot mai mulţi dintre cei care ajung să se roage la mormântul lui din cimitirul mănăstirii Prislop. Cugetările sale au ajuns şi ele cuvinte de căpătâi pentru credincioşi.

 • Înţelepciunea răbdării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Înţelepciunea răbdării

  Trăim în „secolul vitezei” resimţind acut lipsa timpului şi acest lucru îşi pune amprenta tot mai mult pe existenţa noastră şi pe felul nostru de a fi şi de a gândi. Dorim ca totul să se petreacă acum, în acest moment şi pe cât posibil fără să facem eforturi prea mari. Oare aceasta este calea?

 • Din înţelepciunea vechilor greci: „Bucuraţi-vă şi de necazuri”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din înţelepciunea vechilor greci: „Bucuraţi-vă şi de necazuri”

  Lipsa de măsură reprezenta în concepţia vechilor greci o transgresiune a regulilor care guvernează Universul. Cei care o practicau, mai ales atunci când ajungeau să se considere superiori naturii lor umane (ceea ce în greacă purta numele de hybris), erau în cele din urmă destinaţi unui sfârşit dramatic, întrucât legile şi echilibrul universal trebuiau restabilite.

 • Una, alta (Jurnal)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Una, alta (Jurnal)

  Curajul e una dintre cele patru virtuţi cardinale (alături de înţelepciune, dreptate şi cumpătare). Textele româneşti îi spun uneori „tărie“, alteori „bărbăţie“. Virtuţile zise „teologale“ propun o altă listă de valori, cu doar trei componente: iubirea, credinţa şi speranţa.

 • Un rabin pentru criză
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un rabin pentru criză

  Depresia prin care trece Europa – şi care în România atinge cote insuportabile – nu este doar o problemă materială, ci şi una de blocaj psihic.

Modifică Setările