
Terapia epigenetică a determinat celulele diabetice să producă insulină
Pentru a face acest lucru, cercetătorii au folosit medicamentul experimental GSK126, care a fost creat iniţial pentru tratamentul cancerului.
Pentru a face acest lucru, cercetătorii au folosit medicamentul experimental GSK126, care a fost creat iniţial pentru tratamentul cancerului.
Localizarea producţiei se va desfăşura în mai multe etape, a informat Agenţia de presă saudită, citându-l pe ministrul Industriei şi Resurselor Minerale al Regatului, Bandar al-Huraif.
Vedere deteriorată, oboseală, diabet insulino-dependent, probleme cardiace etc., toate acestea sunt efecte ale trecerii prin COVID-19 care persistă şi astăzi pentru un român care a povestit cu ce se confruntă încă, la un an de la externare.
Nicolae Paulescu, medic şi fiziolog român, a avut contribuţii remarcabile în domeniul endocrinologiei. Savantul a descoperit pancreina, hormonul antidiabetic eliberat de pancreas şi numit mai târziu insulină.
În ultimii doi ani, în tratamentul diabetului zaharat de tip 1 şi de tip 2, au avut loc progrese tehnologice importante, care le fac viaţa mai uşoară pacienţilor.
Conf. dr. Anca Pantea Stoian, Departamentul de Diabet, Nutriţie si Boli Metabolice, Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti şi vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Diabet,Nutriţie şi Boli Metabolice din Ministerul Sănătăţii, face câteva recomandări pentru pacienţii cu diabet de tip 1 şi 2, în cadrul campaniei ”Asumă-ţi să fii sănătos!
Insulina creşte capacitatea ţânţarilor de a suprima virusuri precum West Nile, Denque şi, în consecinţă, ar putea opri răspândirea infecţiilor la oameni. Cele două tipuri de virusuri pot duce la boli severe şi chiar la moarte, în timp ce Zika e asociat cu defecte de naştere atunci când femeile gravide sunt infectate.
Diabetul zaharat de tip 2 este o boală ajunsă la nivel de epidemie în întreaga lume, sunt de părere specialiştii. Stilul de viaţă modern cu mâncare multă şi grasă şi sedentarism este principalul vinovat pentru această situaţie. Cinci semne care prevestesc diabetul.
În SUA,Oklahoma, 10 persoane au ajuns la spital după ce au fost injectate, din greşeală, cu insulină în loc de vaccin antigripal, relatează CNN, citând poliţia locală.
PREJUDECĂŢI Există nenumărate mituri despre diabet, prezentate adeseori drept adevăruri absolute, care nu doar că sunt false, dar uneori pot fi chiar periculoase şi pot atrage şi stigma celor din jur. De exemplu, zahărul nu provoacă diabet zaharat şi nici nu le este complet interzis pacienţilor cu această afecţiune, aşa cum cred foarte mulţi. De asemenea, nu doar persoanele cu plus ponderal pot fi la risc de a face diabet.
Un test simplu şi accesibil, ce indică valoarea peptidei C şi costă în jur de zece lire, poate contribui la diagnosticarea corectă a pacienţilor cu diabet care pot primi în caest caz un tratament adecvat, potivit Press Association.
Femeile sunt mult mai dispuse să urmeze diete de slăbit. Totodată, este şi mai probabil ca ele să sufere de afecţiuni de tiroidă, comparativ cu bărbaţii, de sindromul ovarelor polichistice, care pot duce la probleme legate de greutate.
Anumite bacterii intestinale ar putea avea proprietăţi antidiabetice şi ar putea fi folosite pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2. Cel puţin asta susţine o echipă de oameni de ştiinţă francezi care au obţinut şi o finanţare pentru cercetările lor medicale. 425 de milioane de persoane erau înregistrate cu diabet, în 2017.
Funcţionăm diferit nu doar pe parcursul unei zile, ci şi în funcţie de modificările de climă, lumină sau temperatură. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic explică în ce fel funcţionează corpul şi cât de meteodependenţi suntem.
Adesea, pacienţii se plâng medicilor curanţi referitor la transpiraţiile nocturne în exces. Dacă în dormitor este neobişnuit de cald şi sunteţi îmbrăcat în foarte multe haine, este foarte posibil să transpiraţi şi asta este absolut normal. Când apare anormalitatea?
Pancreasul este un organ mic, dar important şi a cărui îmbolnăvire poate duce la mari probleme de sănătate. Cum ştim că avem probleme cu pancreasul.
Diabetul zaharat este una din cele mai frecvente afecţiuni la nivel mondial, considerată o problemă de sănătate publică din cauza multiplelor complicaţii pe care le poate genera.
Pentru cei mai mulţi dintre noi, ultimele decenii s-au caracterizat printr-un stil de viaţă extrem de intens, munca şi obligaţiile familiale nemailăsând loc pentru respectarea meselor zilei sau pentru activitatea fizică. Medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă dă detalii despre ce se întâmplă cu mâncarea în tractul digestiv şi explică de ce este important ce şi când mâncăm.
Un studiu condus de organizaţia nonprofit Physicians Committee for Responsible Medicine, şi publicat în jurnalul „Nutrients“ a demonstrat că o dietă bazată pe plante, bogată în carbohidraţi, poate ajuta la reglarea greutăţii şi a compoziţiei corporale şi la reducerea riscului de diabet de tipul 2.
Atunci când ai diabet, lista lucrurilor pe care trebuie să le faci neapărat în fiecare zi devine o adevărată provocare: măsurarea glicemiei, luarea medicamentelor, supravegherea dietei şi efectuarea exerciţiilor fizice. Cum poate fi gestionată situaţia.
Pauzele în respiraţie, petele negre pe unghii, ameţeala, oboseala, disfuncţiile sexuale pot fi semne că inima nu funcţionează cum trebuie. Specialiştii au întocmit o listă a celor mai comune simptome care pot anunţa probleme cardiovasculare.
„Dacă mâncăm mult zahăr, mai devreme sau mai târziu facem diabet“, „Numai oamenii supraponderali şi obezi fac diabet“ sau „Pot să mă vindec de diabet în mod natural, fără ajutoare medicale“ – acestea sunt doar o parte dintre ideile cele mai vehiculate despre epidemia secolului XXI. Le demontăm împreună cu medicul diabetolog Manuela Stanciu.
La copii, forma cel mai des întâlnită de diabet – în peste 90% din cazuri – este diabetul zaharat de tip 1, insulinodependent. Prof.dr. Iulian Velea, medic primar pediatru, cu competenţă în diabet, nutriţie şi boli metabolice la copii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu“ Timişoara, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Endocrinologie Pediatrică, explică particularităţi ale acestei afecţiuni în cazul celor mici.
RISCURI Diabetul zaharat de tip 2 este o boală care nu se vindecă. Mai mult decât atât, este o boală progresivă care nu se poate trata fără medicamente, doar prin optimizarea stilului de viaţă, atrag atenţia medicii diabetologi. Dacă boala se agravează, apar fără doar şi poate complicaţiile care nu sunt deloc de neglijat, dimpotrivă.
Dacă mâncăm mai mult decât de obicei sau renunţăm să mai facem exerciţii fizice în fiecare zi, atunci nu vom fi miraţi că numărul kilogramelor va creşte. Dar ce ne facem atunci când, deşi stilul de viaţă nu s-a schimbat, totuşi, cântarul arată mai mult decât ar trebui?
Prezent în fructe, sucuri sau produse de cofetărie şi patiserie, zahărul are, în principal, două componente – fructoză şi glucoză. Structura moleculară şi compoziţia zahărului este aceeaşi, indiferent de unde provine. Ce deosebiri există, totuşi?
Milioane de persoane la nivel mondial sunt afectate de diabet, boală considerată de medici o adevărată epidemie a timpurilor moderne. Afecţiunea medicală este caracterizată printr-o creştere a nivelului glucozei în sânge, ca urmare a deficitului de insulină, a funcţionării improprii a acesteia sau ambele.
Pancreatita reprezintă inflamarea pancreasului. Organul reglează în principal zahărul din sânge şi sistemul digestiv, proces realizat prin hormonii şi enzimele secretate de acesta. Hormonii digestivi, insulina şi glucagonul sunt secretaţi în pancreas, ajungând în fluxul sangvin pentru a stabiliza glicemia.
Dulciurile sunt recomandate a fi consumate ocazional. Aceasta pentru că zahărul este un aliment rafinat, fără valoare nutritivă, doar „calorii goale“.
Sindromul ovarelor polichistice se numără printre cele mai frecvente tulburări endocrine în rândul femeilor. Una din zece femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, află că suferă de această boală, conform Donna Medical Center.