Stiri despre insomnii

  58 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Becul care te ajută să adormi în 30 de minute
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Becul care te ajută să adormi în 30 de minute

  Ai probleme cu somnul? Soluţia poate veni de la veioza de pe noptieră. Cercetătorii de la NASA au dezvoltat becul „Good Night”, care emite o lumină caldă ce facilitează producţia de melatonină, hormonul somnului.

 • Nu poţi dormi? Rezistă tentaţiei de a lua somnifere şi reglează-ţi ritmul circadian în mod natural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu poţi dormi? Rezistă tentaţiei de a lua somnifere şi reglează-ţi ritmul circadian în mod natural

  Tuturor ni s-a întâmplat cel puţin o dată să avem probleme cu somnul: să ne aşezăm în pat şi să nu reuşim să adormim. Vara, când nopţile sunt fierbinţi, insomniile sunt tot mai întâlnite, astfel că 1 din 3 persoane se luptă cu oboseala. Pentru ca nopţile albe să nu devină o rutină, dr. Sînziana Lovin, expert în probleme de somn, ne explică la ce trucuri putem recurge pentru ca somnul să fie unul odihnitor.

 • Tratamente naturiste cu obligeană
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tratamente naturiste cu obligeană

  Tratamente naturiste cu obligeană. Obligeana este o specie de plantă cu miros aromatic plăcut, originară din India, care este utilizată pentru tratarea a numeroase afecţiuni şi boli.

 • Cât bine şi cât rău ne face cafeaua cea de toate zilele: energizant şi afrodiziac pentru femei, dar creşte tensiunea şi colesterolul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât bine şi cât rău ne face cafeaua cea de toate zilele: energizant şi afrodiziac pentru femei, dar creşte tensiunea şi colesterolul

  Considerată de cei mai mulţi dintre consumatori drept elixirul care dă energie şi ajută la atenuarea oboselii, cafeaua are atât beneficii, cât şi riscuri. Pentru consumatorii fără probleme medicale, cafeaua poate fi un stimulent pentru memorie şi un ajutor pentru creşterea rezistenţei fizice. Băutura constituie însă un risc pentru cardiaci sau cei care au afecţiuni gastrice.

 • Beneficiile consumului de nectarine
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Beneficiile consumului de nectarine

  Zemoase şi apetisante, nectarinele sunt un deliciu apreciat de toată lumea. Puţini însă le cunosc adevăratele beneficii, deloc puţine la număr.

 • Ciuboţica-cucului, calmant natural
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciuboţica-cucului, calmant natural

  Încă de la începutul primăverii putem să profităm din plin de plantele medicale de sezon pentru a combate diferite afecţiuni. Una dintre ele este ciuboţica-cucului, renumită pentru proprietăţile vindecătoare.

 • Schimbările bruşte de temperatură au efecte nefaste asupra sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Schimbările bruşte de temperatură au efecte nefaste asupra sănătăţii

  O diferenţă de cel puţin 4 grade într-un interval scurt de timp afectează organismul care are nevoie, în general, de 14 zile pentru a se adapta la schimbările de temperatură. Copiii, bătrânii şi persoanele bolnave sunt cei mai expuşi consecinţelor capriciilor vremii

 • Descoperă calităţile curative ale florilor de tei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Descoperă calităţile curative ale florilor de tei

  Unul dintre cele mai folosite şi cunoscute ceaiuri este cel de tei. Pe lângă faptul că ne ajută să învingem răceala, acesta tratează durerile de cap, insomniile şi atenuează cearcănele.

 • Superpatul care combate sforăitul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Superpatul care combate sforăitul

  Cum tulburările de somn sunt tot mai frecvente astăzi, un număr mare de companii din industria tech şi-au concentrat resursele pentru a scoate pe piaţă dispozitive care să ne ajute să dormim mult şi bine, ba chiar şi paturi antisforăit, pe care le-au prezentat la târgul de tehnologie CES 2014.

 • Insomniile de vară, de două ori mai dăunătoare
pentru ten
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Insomniile de vară, de două ori mai dăunătoare pentru ten

  Somnul insuficient grăbeşte îmbătrânirea pielii, la fel şi expunerea la soare, confirmă studiile. De altfel, este suficientă o singură noapte albă sau cu numai câteva ore de somn pentru ca semnele să se vadă pe faţă.

 • Remedii chinezeşti pentru moldoveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Remedii chinezeşti pentru moldoveni

  Majoritatea celor care vin să se trateze la Centrul de medicină tradiţională chinezească din Chişinău suferă de alergii, hipertensiune, insomnii, afecţiuni gastrice şi boli ale sistemului nervos.

 • Gadgeturi care combat insomniile de primăvară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gadgeturi care combat insomniile de primăvară

  Problemele de somn, mai frecvente primăvara, pot fi remediate cu ajutorul unor dispozitive care emit lumini şi sunete relaxante sau care creează condiţii bune pentru dormit.